Introducing.

Jag har funnit en vän som har kommit hem till mig och bestämt sig för att stanna. Han är så fin. Och smidig. Och doftar som en ny bil. Såhär ser han ut:




PS. Nu ska denna datorn (som används för tillfället) bort ur mitt liv! Så gött. Oändligt mycket trassel den har ställt till med. Jäkla panda. DS.

Ah!

Panik!

Nu finns det 2 gula gubbar på Ticnet  - biljetter till Antony & the Johnsons. De har ju varit slut! Åh, jag måste åka. Försökte boka 2 stycken i ren lycka, men det finns inga lediga som man får sitta tillsammans på. Accepterar ni spridda platser? Nej. Okej, det finns några till bekymmer:
1. Jag måste ta mig till Rättvik.
2. Jag måste hitta en medresenär.
2. Tenta i samma period.
4. Accepterar inte spridda platser.

Vill se! Vill se! Den konsert som jag allra mest vill uppleva just nu.

Vad ska jag ta mig till?


Grey's Anatomy.

Åh, Grey's Anatomy. Det är ju så sorgligt. Jag blir extremt blödig.

Dagens lycka: armar och ansikte har fått en svag röd (brun, snälla!) färg. Har kämpat hårt. Satt ute på balkongen i många timmar och läste. Tur att inte min käre far är här.  "Mikaela, idag har du fått sol". Varje vår, varje sommar, varje dag då jag har kämpat med bränna. (Oj, jag låter helt besatt av att bli brun) Hm, det är jag nog. Mest på grund av anledningen att jag aldrig har blivit så härligt brun som, hm, Jessica Alba. Varför drabbas vissa av fenomenet rödhet? Brun-utan-sol. Funkar ju sådär. Kläderna blir lagom förstörda.

Okej, från ytlighet till klokhet.

Jag är klok. Intalar jag mig idag. Men mer och mer inser jag att "nej, det här är för svårt för mig". Macro - what? Läser och läser, men inget fastnar. Aooo! Har sjukt ont i huvudet. Febrig. Inte bli sjuk NU.

Sängen ser oerhört lockande ut. Wie viel ist das Uhr? Die oder der? (Tyskan, vad hände med den? Åberg, kom och uppdatera. Eller nej. Skrämmande.)

-

H J Ä L P

Jag är rädd inför morgondagen.

Dagens humör: frustration. Varför kommer inte all info in i hjärnan?

Prestationsångest. Hm.

Ny talang?

image69

Om jag skulle bli bra på att sjunga helt plötsligt. Släppa ett album. Då skulle detta vara mitt omslag. Titeln skulle vara: Täppt.

Men oj, vad jag inte kan ta ton.

Han måste vara världens lyckligaste.

image68

Dödstråkig.

Oj. Denna helgens musiklyssning har varit, minst sagt, varierad. Van Morrison- Someone like you till Snap - I've got the power till Khonnor - I was everything you wanted until. Herregud. Men mest Jimi Hendrix idag, asbra att ha i bakgrunden till läsandet.  Egentligen är klockan inte alls mycket (varför flytta fram klockan just idag, när det redan är tidsbrist tills tisdag?) och ändå så pallar jag inte att läsa mer. Och vädret är skumt - vitgrå konsistens överallt, man ser inte ut genom fönstret, för det är bara vit dimma. Vad är det för fenomen?

De 3 köksproblem som jag får allvarliga panikattacker på:
- när plastfolien fastnar i förpackningen, fingret skär sig på kanten, och sen när man väl fått en bit av den jäkla plasten så rullas den ihop eller är för liten för ändamålet.
- när teskedar och knivar åker igenom gallret i bestickstället när man ställer dem nydiskade där.
- soporna. när de luktar apbajs. bara efter 1 dag.

Hejhå
Jag ska anordna en inflyttningsfest. Snart. Eller en fest, lite sent med inflyttningstema kanske. Har iaf produkterna som behövs (produkter? har blivit för påverkad av marketingboken just nu. partygrejer). Fina ballonger. Glitterpynt. Alkohol. Variant-kex, du vet en sån där paket med massa salta kex. Till och med placeringskort. Måste bara ta tag i projektet. Bestämma datum. Bjuda. När när?


Förresten,

Kevin Costner.

Glömde berätta; såg äntligen "the Guardian" igår. Har varit besatt av den filmen av någon mycket underlig anledning. Det kan vara Kevin Costner. Det kan vara att det handlar om vatten. Eller att jag inte kom på låten som gick till trailern. Det problemet är löst sen länge. Snow Patrol - Run. Jag har drömt om den här filmen, handlingen och att jag är med. Så igår var det dags! Och den var... bra. Men inte underbar på något sätt. Och slutet ska vi inte ens snacka om, vad var det, liksom? Men sevärd trots allt. Så, nu kan jag släppa den besattheten. Jag är en hejare på att bli besatt av saker. (bli inte rädd, jag kan hantera det.)

Men det sjukaste var att låten var aldrig med i filmen. Inte ens i extramaterialet! Kevin Costner, jaa, han är gooo.

A Whiter Shade Of Pale.




Underbart.

Dagens soppa.

Justin Timberlake är ju sjukt bra! Min energikick infann sig nog idag ändå alltså. Var på gymmet för en stund sen och nu Justin. Ja, han är ju inte här, men ändå. Är helt sugen på att göra en seriös middag, trerätters med franska namn och ingredienser som man bara hittar med Jamie Olivers hjälp på en engelsk marknad. Det kan ju bero på att jag inte får äta, som gör att jag vill laga mat. För det vill jag aldrig annars. (Det kan även bero på att jag vill göra allt förutom att plugga just nu.) Man saknar sånt som man inte har, och man saknar allt som man inte har kvar, som Lars W sjunger fint. Så sant. Fast imorgon får jag börja äta igen. Kul! För övrigt syftar nog inte Lasse på mat.

Faktiskt kul. Tänk en god smörgås.




Yeaj, en lördagkväll med diverse papper. Enjoy, Miccha!

Tur att barbapapa är här och är glad.

Efter tentorna, då ska jag göra en trerätters. Upp till bevis.

Ah.

Hej igen,
aauu skäms lite för senast. Nu är jag inte butter längre. Tack vara Haddaway! Satte på What is love och gjorde en riktigt löjlig dans här i lägenheten. Det funkade!

"Baby, don't hurt me, don't hurt me, no more.... do do do do do do...."  90-talet svänger, säger bara det.

Lyssnade även på ett ashärligt meddelande som kommit till röstbrevlådan. Hahaha!

the Beatles får vara mitt bakgrundsljud till böckerna idag. Jag är nervös inför tisdag faktiskt. Åh, måtte det gå bra.

Förresten så har jag kommit på det ultimata drömboendet. Men den beskrivningen kommer vid ett annat tillfälle.

Nu ska jag beställa Arcade Fire - Neon Bible. Sen tillbaka till soffan som är min bästa vän denna helg. (Tror han. Egentligen är han på tok för liten, jag vill kunna ligga rakt och läsa... men men, han ställer upp i alla fall.)

Get me away from here, I'm dying.

Åh, så tjurig. Utan att veta varför. Det hjälper inte att solen skiner. Kul helg att se framemot. Plugghelg no 1. Skit. Jag är ledsen, men jag måste få ut min klagan någonstans, och det blev det Internet som råkade illa ut.

Datum för utresa: 16 april.

Idag är det sista fastedagen. Det var ju tänkt att den stora "energikicken" skulle infinna sig idag. Var är den? Väntar ivrigt.




Resa.

Wihooo, ska fara till London!
Breakfast included. Top Shop. Notting Hill. Och mycket mera.

Men nu: studera marketing management eller macroeconomic principles.
"
Vilka valmöjligheter dagens ungdom får idag." Asta, 74.

Varför blir det alltid såhär? Dålig planering. Akutläsa sista dagarna! Men nästa tentaperiod, då kommer jag att vara förberedd. Yeah, right...

Jag tänkte inhandla ett härligt kakfat i rosa färg. Då får du komma hem till mig på fika.

image67

Få ledigt.

Arcade Fire till Roskilde! 

Jag till Roskilde?

Ja, måste det.


Nedräkning.

Smaksinnet suktar, sjukt sugen - sushi!

Får äta knäckebröd med mjukost istället. För övrigt måste mjukost vara ett av de bästa påläggen. Två i ett. Och så himla gott. Bredbar smältost med varmrökt skinka.

Okej, från och med igårkväll började pluggandet på allvar! Nu så, nu blir det hårda veckor. Laddad. Ho ho ho. Jag har en plan - eftersom man bara sitter stilla och läser ska jag passa på att ha en fastevecka. Börjar med det på söndag. Har köpt ett paket för 5 dagar som innehåller en massa vitamindrycker, te och buljong. Yeah! En nystart, wohej!

Förmodligen blir det mycket jobbigt. Magen kommer att vara arg. Jag kommer att vara irriterad och hungrig.

Men lite spännande ändå.

Juli.

52306-65

Tack Cammen för den goa bilden. Blomman är ledsen, men vi är glada ändå - det är ju sommar, min altan, pscht klck-spelning och en härlig kväll.

Gollum goes soul.


Totalhyra.

Jag dyrkar solen. Hon måste vara det bästa tinget som finns. Våren, välkommen!

Var hemmahemma igår och i förrgår. Kändes konstigt, för rummet är så tomt och med lite andra grejer som m&f ställt in.  Typ en vuxen kontorsmatta. Jag bara väntar på att den totala omvandlingen till ett "allmänt rum".

Har fått ett extrajobb! (Anledningen till att jag var hemma). Det känns skönt. Excel.

Jag och mor tog en hurtig promenad och gissa vad vi fann? En tussilago! Ja ja ja! Fick lite panik på Ulricehamn. Orkar jag vara där hela sommaren? Eller det är nog inte staden i sig, utan ICA. Egentligen vill jag bara vara ledig och resa runt, men vem betalar notan för det? Ja, jag tar tacksamt emot allmosor. Men Bake Off, jag sviker dig inte. Det blir jag, Tor, Oden och Balder i sommar. 2 för 30:-. Ojuh.

Träffade Cammen & Malin igår också. Det händer alldeles för sällan. Vi spanade in en sjukt rolig video på youtube. Legolas "sjunger" they taking the hobbits to Isengard. Härlig danslåt konstaterade vi. Såg den kanske för många ggr dock.

Idag har vi stoppat folk på stan för att fråga om deras chokladvanor. Och åt på McDonald's. Konstaterat = inte gott, inte billigt och överskattat.

Korvmördaren.

(((!!!)))
Elin har varit här och vi har aktivt följt Melodifestivalen med chips, After Eight och saft. Omröstningen var lååångsam. Men det var rätt låt som vann ändå. Nu är jag ensam. Det känns konstigt att vara själv en lördagkväll, jag vet inte när det var senast. Det är ju ganska skumt, för det är skönt att vara ensam ibland. Brukar använda ordet sorglig - man är det när man är ensam på helgen. Är man verkligen det? Sorglig? Alltså, jag är ju oftast själv hemma en vanlig tisdagskväll. (Oj, nu känns det som att jag kommer att skriva långt och om ingenting, du kan stoppa och läsa här, varning!) Imorse sken solen in, och åh, vad härligt - våren är på intågande. Trodde jag. Sen blåste man bort när vi gick ut. Jönköping består av kristendom och blåst. Härlig stad detta. P var här på en snabbvisit och köpte två snygga tröjor, varav en som han har varit besatt av alldeles för länge. Micericordia heter märket och är speciellt för de tillverkas i Peru och pengarna går till välgörenhet. Invånarna i Misericordia-trakten utgör modellerna till plaggen. Bjöd mig på lunch också, hehe. Jag fyndade lite på Ö&B, typ en deo. (Anna, den meningen var nog till dig) Askul shopping. Just det, ett kollegieblock också; marimekko med rosa blommor. Jag vill köpa kläder, men får inte. Ganska stolt över att ha stått emot trycket. Åh, panik, laddade ner det nya MSN messenger - värdelöst. Skulle det vara modernare och bättre nu? No no. Och nu kan man inte ta tillbaka det gamla heller. Eller? MSN är inte bra för själen (som blir stressad)och tiden. Eller tiden som försvinner, rättare sagt. Ändå att det är ett spännande moment att se vad folk på listan har skrivit för grej med kursiv stil. Du vet, det där efter namnet. Whatever. Helt konstigt - det ordet har flugit ur min mun alldeles för mycket den senaste tiden. Warum? "Aja, whatever". Vad hände? Kommer jag att förvandlas till en människa som säger det om allt?
Jag hälsar dig välkommen, Lars Adaktusson, för en kort intervju. (Han fladdrar med det tunna håret och börjar)
-Hur gick det för dig på tentan, Mikaela?
-Helt okej, eller dåligt. Aja, whatever...!
-Har du bra koll på ditt liv?
-Ja,absolut, under kontroll, eller hm, nej, aja, whatever...
-Känner du att du vet vad du ska jobba med?
-Nej! Men, aaa, whatever.
-Är du orolig för växthuseffekten som ständigt blir kraftigare?
-JA! Eller whatever, fuck the world.

Så långt har det inte gått än. Tur! Om jag stannar på första frågan, då är det fortfarande OK. Drömde så otäckt om bröderna Karl och Jonatan Lejonhjärta inatt. Det värsta av allt var att jag också kände Tengil. Gud, vad han luktade illa! Nu kommer det en ljuvlig låt på winampen - Robert Downey JR & Sting - Every Breath You Take. Var med i ett Ally McBeal avsnitt. Det känns som om jag börjar få klarhet. Och jag tror att jag har tagit rätt beslut. Ibland matt. Ibland pigg. Ibland panik, på mig själv.

Om man fick vara en annan person för en dag, vem skulle man välja då? Det kan ju vara coolt att vara en kändis, men samtidigt, om man får vara den en vanlig dag - hur kul är det? Säg att jag väljer... Kevin Costner. Typ, går upp, äter frukost, tränar. (Herregud, jag vet inte vad Kevin hittar på! Och jag vet inte ens vad jag skriver om). Förutom att prova på att vara en medelålders man, så njeaaa, måttligt spännande. Vem skulle man välja? Och om man fick ha en övernaturlig kraft, vilken skulle det vara? Coolt att tänka andras tankar! Fast ändå, flyga vore grymt.

Typ. sova. nu. Jag känner mig... dåsig. Jag känner mig som en trött grekisk kvinna som har suttit vid sin lilla affär i 14 timmar. Fast iofs, de har ju en liten siesta. Men nog är de trötta efter ett långt arbetspass! Sålt några halsband till prutande turister.

Nej nej.

Sjukt seg. S E G. Och om 2 timmar är det fest igen. Åh, jesus, skona mig. Men jag känner att jag borde gå. Det är för alla som är med i Spring Inspiration. Gårdagen var jätteskoj och fötter helt utan kontroll! Idag vill jag äta 50 stekta ägg. Salt, kom till mig!

Y.

Hyser en stor kärlek till den härliga dängan One More Time av Daft Punk. Blir så glad av den! Tänker på dominikanska stränder och MTV.

Coming up, American Idol!


Ett problem.

Ett problem: Roskilde vs. bageriet. På samma tid!

Jag får antingen jobba 7 veckor eller inga alls. Panik!

Vill åka till Roskildefestivalen!

Oh boy, George is back in fashion.

Ey, left eye

Väldigt händelserik dag, må jag säga. Även om ja, det kanske inte har hänt så mycket. Men jag känner mig på ett uppiggande humör! Kan tänka mig att göra en massa aktiviteter ikväll. Eller mer "ta tag" i saker. Lagade en underbar maträtt precis. Väldigt få ingredienser, men ändå. Mina favoritvaror - ris, tomat, stekt ägg + soya. Soya i mitt hjärta.

Nej, jag tror att jag ska dammsuga nu. Får besök imorgon - mor & far åker till storstan. Vi ska äta ute (asgött, slipper göra lunchlåda) och så ska pappa fixa min säng. Benen är inte stabila. Böcker är för närvarande ben. Så det bör nog vara lite städat här. Sen så älskar jag min dammsugare. (Ja, jag blir lycklig av prylar). Den ser ut som en liten sportbil.

So long!

Spraya.

Dagens lycka: Jennifer "lagade" oljesprayen! Eller den var ju aldrig sönder, som jag trodde. Bara för teknisk för mig. Nu har jag äntligen en fungerande oljespray! Snacka om att kunna göra flashiga middagar framöver.

Kom att tänka på.

Hallo!
Silverfisken - den mest kände bloggaren, ungefär. Så himla konstig grej - jag brukar läsa hans blogg. För ett tag sen, ja ganska längesen blev han intervjuad på Morgonpasset på P3. Hur tidigt som helst på morgonen. Men jag ville höra det, så jag ställde alarmet. Spännande att höra hur han snackar! Rolig/intressant blogg ju. Man visste inte när intervjun skulle komma - mellan 6:00 - 9:00. Jag var vaken en stund. Sov, vaknade. Sen fattade jag aldrig om jag hade hört något. För jag drömde att vi åkte rutschbana, massa läskiga fiskar och andra kräldjur i vattnet som skulle tillagas. Det var typ en klassresa. Slutsats: jag kan nästan inte läsa hans blogg längre, för jag blir bara påmind om läskiga djur. Och så fattar jag inte hans röst! Varför ha en intervju i ottan?

Åh, digestivekex är ljuvligt! Dock inte blandat med tuggummi. Blär! Upptäckte kombinationen precis.

Hur gör man en bra Power Point-presentation? Den känns halvklar. Så måste den skickas in senast 22:00 ikväll! Huh huh. Ska man göra animeringar? Flygande pilar osv? Eller känns det högstadieaktigt?

Jag sa ett ord idag som helt är förträngt: Stud.
Stud!
Väcks några minnen?
Stud= en som pluggar asmycket, eller bara blir kallad för det för att folk tycker den är för duktig.
Jag är inte ett stud. Ett sto kanske. Eller typ en mulåsna. Varför är alltid mulåsnor mobbade?

Haha.

Stupid.

Godmorgon!
Håll med om att när man vaknar tidigt och måste gå upp - att den största önskan just då är att få sova mer? Jag sneglar på sängen hela tiden. Men jag får inte falla för den. Vi i vår grupp var överseriösa och bestämde att vi skulle ses här klockan halv nio och jobba. En måndag... Mama, så trött!

The Rakes - Work Work Work (Pub, Club, Sleep)
är lite härlig!

Ryan Adams - Harder Now That It's Over
är för tillfället väldigt bra,



Work it, baby!
En ny spännande vecka...!
Fadderfest på onsdag! Studentmössa? Weird.

Konkurs.

Wihoo, har fått ett nytt nummer av ELLE Interiör! Hittat massa fina grejer. Men what to do? Cannot buy. Special price for you, my lady. Not.

Jag jobbar inget bra framför datorn. Det är så många fällor! (Typ detta jag gör nu - skriver nonsens istället för att plugga.)

Seriöst deprimerad av detta väder. Åh, det hade inte suttit fel med en resa till solen. Apropå resor; Flyme har gått i konkurs! Helt galet. Så nära att boka biljetter för några veckor sen. Det var nog ödet. Att inte göra det alltså.

Trött på Jönköping. Speciellt på Juneporten. Vilket döställe. Trött på mig själv för att jag är minustecknet personifierad. Nej, om det inte blir en bättring snart så åker jag till Rio de Janiero och lär mig att röra på höfterna som de gör.

Å, vilket sug att lyssna på Håkan Hellström.

Positivt: armarna är lite starkare.


I förra veckan hade jag två besök! Först hälsade Anna på ett par dagar. Vi gjorde en underbar middag som innehöll kyckling, cous cous, sås och vitlöksbaguetter. Samt vin på en måndag! Lyxigt värre. Sen på torsdagen kom Maria flygandes. Vi tillverkade sushi. Prima. Tack mina kvinnor för besöken!

Ö.

Dubbelt upp med majs verkar det som.

Majs.



Alltså, sjukt sugen på majskolv. Tänk en grillad en, det är sommar och härligt.

RSS 2.0