En 17-åring.

Haha, sitter och läser i en gammal dagbok. 

19 april 2004 
"mitt hår är snustorrt. som rapé lös. nejnej. snarare grov portion. nej. bara fnöske. balsam kom till mig. lite reklam apropå balsam: sunsilk må ha fått mycket klagomål, men deras spraybalsam är bra. och kul att spraya på. doftar gott. och fin flaska. billig också. men jag vet att min mor tar av mig, för det minskar fortare än man säger ”är det justin timberlake som sjunger I’m loving it?” och imorse erkände hon. "
 
Försöker göra en Power Point-presentation. En snygg en. Vad svårt det är!

Panik.

Ah, måste rycka upp mig! Har lust att gå under jorden för en tid. Komma upp i maj igen. Vore gött.

Splittrad.

Jag behöver  Aragorn. Nu!


Heartbeats.

Åh, jag blir alltid glad när de spelar en bra låt i en bra serie. Extra glad blir jag när det är en svensk artist i en bra serie. Det känns stort. Varför gör det det? Var precis José Gonzalez i One Tree Hill. Lite mäktigt. Mest för att han är underbar kanske.

Lördag.

Oj, vilken dag!
Det började med tenta klockan 9. Den behöver vi inte prata mer om... Efter det hade jag bestämt mig för ett besök hos en hårsalong. Det är så kort! Och blont? Brunt? Grått? Ah, har inte vant mig. Frisören höll dock med om att "ja, det skiftar lite i grönt". Jag minns inte om det var såhär kort innan i augusti, men hjälp, en tofs, tack...! Jaja, väx på. Sen träffade jag Helena&Jerry (Ben&Jerry, tänk om det hade varit de, då hade jag haft frysen fylld med god glass nu) men jag kan garantera att H&J är roligare att hänga med. Vi gick till Kaffebönan. De hade också varit och klippt sig - så vi satt där helt stylade av hårprodukter. Men jag var inte redo att lämna stan än. Köpte tre svarta (vårigt och allt) tröjor på Hennes - t-shirt, linne och klänning(?). Ett halsband på Indiska som var härligt. Och... två par festliga skor på Wedins. Helt galet. Jag förstår inte vad som hände. Men heter det inte Shop til you drop...?  Men det var världens rea på dem! Så VISA:t kände det knappt. Jag köper skor alldeles för sällan. Skor är ju underbart.

Ska iväg på en inflyttningsfest snart. Kul! Försöka styla håret. Förlåt att jag tjatar, men det känns skumt med kortheten.

Under konstruktion.

Jag är helt besatt av en låt!
Robyn & Kleerup - With Every Heartbeat
Hon sjunger så otroligt bra.

Alltså panik, palla tenta imorgon. Har bestämt mig för att oavsett om det går bra eller dåligt, så ska jag fira efteråt. Tänkte mig ett i firande i klippning och slingning. Spännande!

Känner mig helt sorglig över att sitta hemma själv en fredagskväll och bokföra. Försöker lyssna på hurtig musik så att man känner sig på topp. Öh... Vad sägs om denna: Weather Girls - It's raining men, haha?

Hallelujah!


Sommarjobb.

52306-64

ICA, i sommar kommer jag tillbaka! Den här bilden kallar jag "en dröm om mejeriprodukter".

Wanna be on top?

Plugga eller Topmodel.

Det är frågan.

Jag har tagit ett beslut.

Topmodel + plugga i pauserna.

Firmament vacation.

Funderar på att joina björnarna och gå i ide. Pallar inte trycket! Inget och allt.

Och nu precis skulle jag köpa en semla på Konsum, dagen till ära. Men de var slut! Fick äta ett ägg istället. Askul.


Can I hang with you for a while?

Ding dong.

Panikmatt!


Åh, Antony.

Jag vill så otroligt mycket vara i Rättvik den 2 juni. För då kommer Antony & the Johnsons göra (en oförglömlig) konsert.

Planen var från början att jag och pappa skulle ta en tripp dit och i samma veva hälsa på farmor. Men nu ska han och mamma gå på en konsert i Stockholm den 7 juni. På... håll i er nu: Il Divo! Panik. Jag var redan innan emot Il Divo, men nu, nu stör jag mig på dem av hela mitt hjärta. Och pappa vill inte ens erkänna att han tycker om dem. "Men Mikaela, det är ju för mammas skull vi går på konserten." Hon är nämligen besatt! (vilket i sig jag ser som ett problem eftersom det är den enda musiken öronen blir drabbade av när man är hemma i huset.)

      
                    underbar musik vs. skit

För hurtig.

Ibland kan det vara kul med nya reklamfilmer. Vissa kan dock gå en på nerverna. Min nerv-reklam just nu är den med Pernilla Wahlgren som har färgat håret brunt med Garnier Nutrisse (?) och snackar med sin mor i telefon. Undra om det är hennes riktiga mamma? Ah, den är otroligt jobbigt i vilket fall. "Och dina gråa hårstrån, glöm dem!"


Lista 2006.

Just det! Just det! Jag hade ju gjort en lista för föregående år, men har glömt den här i en skrivbordslåda. Funnen! Det är februari nu, aja, bättre sent än aldrig.

2006
det bästa
creme de la creme

 film: totalt förvirrande, men kan inte välja en! Ändå att Superman returns var asbra, men årets bästa?
bok : Damernas Detektivbyrå av Alexander McCall Smith (hann dock inte läsa så mycket romaner under året...)
serie: det är självklart Prison Break! Som sagt, jag älskar den serien.
resa: svårt beslut... Londonresan när vi hälsade på Eva-Karin var underbar! Romantisk weekend i Köpenhamn( oj, det låter som en andravinst i Jeopardy, men det var bättre än ett andrapris). Eller kanske charterveckan med godingarna. Men alla läskiga, svettiga östeuropéer drog ner betyget rejält. Men vågorna var grymma!
favoritplagg: en klänning som jag har överanvänt från Pepe Jeans.
fynd: Sex & the City-boxen: så många timmar av glädje den har gett mig...!
pryl: jag skulle kunna dra till med en teknisk grej, men eftersom alla tänkbara tekniksaker har strulat, så väljer jag goa, turkosa barbapapa som är gjord i världens skönaste material.
fest: hela Emmabodafestivalen och insparksveckan.
konsert: the Strokes kom till Hultsfred, och jag var i himmelen.
skönhetsprodukt: papayascrub från Body Shop och voíla, armarna är så lena!
smink: Lancomés ögonskuggepaljett med massa nyanser  - mini color focus
låt: det här ger mig stora skälvan... vilken var den bästa egentligen? pga denna press kan jag inte komma på en enda. Okej. The Knife - Silent Shout. Eller nje...
bästa dag: oj, många. (tur det...!) 1 av 365, vilken grej! Hm, okej, kanske... nej, jag vet inte! Svar: alla härliga sommardagar. (och så brister alla ut i sång!)
(sämsta dag): min sista jobbdag på bageriet och jag har aldrig varit mer bakfull. Hemskt! Den dagen var lugnt den längsta på hela året.

2006 var ett himla bra år. Mycket som hände. 2007, upp till bevis!

Koh Phangan.

"I will not die today!"

Vem säger det?

Ja, den frågan ställde jag mig i cirka ett år. Tills jag fick en uppenbarelse - det är Leonardo DiCaprio i "The Beach".

Kom och tänka på det, för TV3 visade trailer inför filmen, som de ska visa på fredag. Åh, vilken dragning jag har till den filmen!


Åh, vad sugen jag blev på att åka till Thailand. Till Koh Poh där vi kastar pil med thailändare som bara fnissar och vi introducerar Cardigans för restaurangens besökare. Neger och President, apor på taket, fula saronger. Det var tider det!

The Guardian.

http://www.estarguapa.com/ocio/cine/TheGuardian/theguardian.jpg


  Nu på video.

Jag pluggar för fullt. Eller?

Dagens två ljusglimtar:
-Ett nytt fadderföretag är funnet - en chokladaffär som ligger ungefär 50 meter från skolan. Ah, lite skillnad mot Laserkraft i farfaraway Bredaryd. Det är ett marknadsföringsprojekt som ska göras och vi har haft lite panik eftersom Laserkraft har meddelat att de inte hinner träffas oss eller hjälpa till. Detta kan bli skoj! (Sa jag verkligen det? Okej, vi kör på det.)

-Jag har skaffat Internet! Jag är alltså hemma nu. Det känns helt underbart. Nu kommer jag vara lite besatt av det ett tag, den lugnar nog ner sig snart, bli inte rädd om jag jämt är på msn nu. En nackdel dock - det går otroligt långsamt, det är ju alltid något som ska krångla när det gäller datorer, men det löser sig nog... Det ska ändå vara 10 Mbit/s.

Okej, det finns flera ljusstrimmor - Alla Hjärtans Dag är väl trevligt. ? Fast jag har inte märkt av något. Ett Jönköpingsföretag delade ut mängder med rosor på stan. Men jag fick ingen! Jag gick ändå förbi dem. Hur ska man tolka det? Ger de bara till dem som verkar behöva en? Min lägenhet behöver i vilket fall lite blommor. Jag kan inte hålla dem vid liv.
IKEA - besök ikväll. Uppdrag: kökslampa. En ny säsong av Top Model drar igång ikväll. Och jag har äntligen kunnat ladda ner Robyn feat. Kleerup - With Every Heartbeat - bästa låten just nu.

Gah.

Aah, snart vill jag inte vara med mer.
Allt kommer på en gång!
Stoppa tiden!
Stress = überstress. Var ska jag börja? Måste göra en superlång lista som man kan boka av grejer på. Och var seriös förra helgen och började på ett brev till farmor  i Falun, men det blev inte färdigskrivet. Nu känns det svårt att fortsätta berätta om det som ska hända (förra veckan) som egentligen har hänt. Okej, det hade ju varit toppen om hon hade fått det imorgon på Alla Hjärtans Kommersiella Dag, men det hinns inte med! Ah, förlåt.

Energi, kom till mig! Varför är jag så bra på att skjuta upp saker? Wihoo.

(Nu skulle det vara passande med en sån där clip art bild med en man som river sitt hår.)


Black & White Town.

Vilken misär att behöva sitta i skolan så fort jag vill komma åt Internet. Dagens I-landsproblem. Och helgen har susat iväg! En sammanfattning kommer här:

I fredagskväll var det modellcasting. (OBS OBS nytt datum, modevisningen blir den 11:e maj istället för 5:e!) Först stod jag lite i dörren för att släppa in, men hann kolla på tjejerna som gick. Det var många som kom. Imorgon är det en till uttagning. Sedan anlände P med bilen. Wihoo, ingen buss på hela helgen. Ett par aktiva dagar, måste jag påstå. Vi åkte ju till badhuset. Galet vad mycket folk det var! 75% av dem var under 10 år. Så föräldrar. Och lite par. Alltså, seriöst så får jag panik på par som sitter ihop i vattnet, hånglar i varenda hörn av bassängen. Är man inte där för att leka och simma? Oj, vad längesen det var som jag simmade i en 50-metersbassäng. Härligt ändå. Borde gå dit oftare och dra några längder. (Dra några längder frågetecken.) Efter badet for vi till stan och jag köpte en tavla, helt oväntat eftersom det var fotbollsskor som var det egentliga inköpet. ICA Maxi är ett bra ställe. Dit åkte vi. Jag har nämligen fått en kupong (som sagt, jag är en rabatt-lover) som säger att om du handlar för 500:-, betalar du för 400:-.  Deal! Men hur mycket kan man köpa för 500:-? undrade jag. Köpte så mycket "onödiga" saker bara för att vara säker på att komma över beloppet. Detta är inget som jag rekommenderar. "Laxbiffar, men vad spännande!" "Alltid bra med fryst persilja". VA? Ett bra inköp dock var ett manligt moppset i silver och svart. Slutsats: mitt kylskåp har aldrig varit så välfyllt som nu. När jag betalade frågan kassörskan om jag ville ha ett ICA-kort. (Märkte hon att här finns det potential till en storkund? Jag tackade ja.) Detta kan bara sluta illa...
Kvällens film blev "V for Vendetta". Betyg: 3

Igår gymmade vi och spelade bowling. Ey! Vad jag suger i bowling. Men det är roligt. Jerry var sjukt bra. Strike på strike på strike. Jag har ett träningsmål inför denna vår, men jag vet inte om jag vågar gå ut med det offentligt. Det är angående starka armar. Jag återkommer.



The Departed.

Ja, helg!

Det hände två konstiga grejer i tisdagskväll. Jag var hemma i lägenheten och gjorde inget speciellt, så ringde det på dörren. Jag har inget kikhåll, men jag antog att det var Helene som bor i några "korridorer" bort. Det var en blåklädd man som stod där och sa
"Godkväll. Flyttat in precis, förstår jag."
 "Ah, (hjälp), jaaa..."
"Och du har teve, förstår jag."
"Ähh... ja, tyvärr." (Ljudet hördes från den också, attan!)
"Okej, då får du skriva på här, så kommer den första tv-licensavgiften om 3 veckor."
"Ahaa..."
"Då önskar jag dig en trevlig afton."
"Mm, detsamma" svarade jag mycket bitter.

Vilken fräckis, att bara dyka upp så en kväll! Brukar inte de ringa först? Nu får jag ju betala tv-avgift i hela livet. Åååh, jag vill inte. Men samtidigt tyckte jag synd om honom. Vilket jobb; att gå runt och känna sig ovälkommen. Så igårkväll kände jag att jag var tvungen att utnyttja SVT lite - spanade in  "någon sorts standup-show" som hette Bill Bailey Part Troll.  (Troll, fråga mig inte) Alltså, jag dog! (en hund kom fram, det du, ekot!) Han var helt sjukt rolig. SVT, mitt hopp tändes!

Vill du ha en snigel på ögat? Ja, men faktiskt. Nästan som en ansiktsmask - svalt, naturligt och lite kladdigt.

Just det, den andra grejen som hände i tisdags (haha, jag har inget liv) var en chokladkaka. (OBS! Detta är endast ett tips för oss tjejer) Hade fått den av mina två kusiner i inflyttningspresent. Samt en skål, men den hör inte till berättelsen. Den här chokladkakan var lyxig, jag har dock aldrig sett märket innan. Typ Noir de choco osv. Vissa påstår ju att choklad är bättre än sex. Eller iaf ett substitut. Och den här chokladen, helt galet, jag fick samma känsla av den som av älskog. (Älg i en skog, va va va? Du som förstår det interna skämtet, hoho Men visst är det ett härligt ord?). Nu verkar jag störd, men denna choklad går inte av för hackor! Du måste prova den.

Vad har hänt mer i veckan, förutom att skolan öser uppgifter på mig och mina axlar...? Jag hörde vår goa låt på Kåren. Jag blev helt överdrivet lycklig, så kunde jag inte dela det med Malin & Cammen. Kan tyvärr inte meddela vilken låt det är specifikt, haha, och stället vi var på i en vecka när vi hade den som themesong är ju nästan pinsammare...

Morgondagens uppdrag: Äventyrsbadet här i Jönköping. Vad heter det? Rosenlund? Kommer vågorna att vara lika höga? Är vattnet lika kallt som vanligt (varför är det så? Helt värdelöst. Man vill ju inte sitta i bubbelpoolen hela tiden)? Och den viktigaste frågan av alla: finns det risk för att mitt hår blir grönt?(iofs är jag uppväxt i Ulricehamns Sim & Sporthall, men då hade jag inte färgat hår...) Måste boka klipptid nästa vecka.
 
Göteborg var roligt! Tack för att vi fick komma, Anna. OCh nej, jag vill nog inte se filmen med Ben Stiller, där museet lever på natten. Däremot  "The Departed" var kanonbra. Och Leonardo Di Caprio är snygg igen. Han har haft sina svackor, but he is back in business!

Stroganoff.

Datorn kommer på måndag, wihoo!

Är kvar i skolan för att mejla till eventuella sponsorer. Jag är ju med i cateringgruppen för modevisningen Spring Inspiration som skolan anordnar. Karamellkungen ger oss 70 kg godis. Det är ju hur mycket godis som helst! Kanonbra. Vad tror ni, ulricehamnare, kan Wernerson Ost tänka sig att ställa upp, eller är de för snåla? Vi ska ordna mingelmat och mat till alla som jobbar med showen. Kul! Jag räknar med att alla som jag känner (du, just du, ja!) kommer och tittar den 5 maj. Det är världens fest efter också. Jag återkommer med mer reklam.

Imorgon far vi till storstan Göteborg för att komma på "tjejträff" hos Anna. Detta är unikt. Vi hänger aldrig endast tjejerna, utan männen är ju alltid med. Det ska bli mycket spännande, haha. Äntligen kan vi snacka smink i timmar...! Öh,...ja.

Vilket piss-tuggummi, tappar smaken efter en hundradels sekund. Köp inte extra melon flavoured.

Jag saknar en goding också, vilket är drygt, eftersom vi ses först om en vecka. En vecka kan gå snabbt, eller extremt långsamt. Jag tänker inte vidareutveckla vecko-tider. You know how it is. Yeah.

Nej, nu får Beatrice komma här, så att vi kan skicka iväg mejlen. Jag vill gå hem och... hm, kan tänka mig mycket: äta lunch, baka, kolla på film, plugga (nej, allt utom det!) etc. Sen ikväll är det bio-time! The Departed är bokad.

Göttans, helg!
Göttans, CSN har hört min bön!

RSS 2.0