Sim.

Alltså, vilka kids! Jag blir knäpp! Det är simträningen jag talar om. Sjukt jobbiga småkillar i 12-årsåldern som stör de andra simmarna, pratar konstant och är allmänt uppkäftiga. Jag är helt hes för att jag har sagt (rytit?) till dem x gånger. Till slut fick de gå upp och sätta sig. En kallar mig jävla kärring. Inte okej. Det är inte därför som jag åker till en varm simhall 2 ggr/ veckan x 3½ timme för att bli helt utmattad på grund av ett par ouppfostrade killar. Pjuh! Nu får du inte tro att jag inte tycker det är roligt, för det kul med de simmare som lyssnar och är på träningen för att simma. Som är där för att träna, inte för att tjafsa. Baaah! Jag önskar att jag kunde ryta till som en man (eller Mufasa), sådär så att de blir rädda för en.

Blonderad?

Just det, idag kom det fram en liten kille (max 12 bast!) och sa snabbt:
- Hej, vi gör en undersökning i skolan. Jag undrar, är ditt hår blonderat?
- Öh, ja!
- Ah, jag visste det! (Går bort till sina andra (undersöknings?)kamrater).

Vad nu detta? Vad är det för uppgifter dagens skolungdomar får? Jag är ju redan nojig med mitt hår!

Sovsällskap.

En sådan här kudde skulle jag vilja ha till alla ensamma vardagsnätter. En stand-in-man. Hur bra som helst!



Det är klart att det är asiater som har uppfunnit den. Nytänkande släkte!

Shopping.

I helgen har jag jobbat. Galet mycket kunder! Och vad de shoppar! Vi har haft erbjudanden (handla för 400:- betala 300:-), de har haft olika rabattkuponger och 100:- rabatt på alla byxor. Pjuh! Till slut blir man som en robot i kassan:
- Ja, och om du lägger till någon mer vara så att du kommer upp i en summa över 400, då får du 100 i rabatt. (smile!)
- Hur menar du då?
- Jo, eftersom ni har handlat för 378, 50:- så är det inte mer du behöver lägga till för att få 100:- i rabatt. Det blir alltså billigare!
- Ahaa, men vad ska jag välja då...?

Och kön bakom kunden blir längre och längre...! Men det är ändå väldigt kul när det är full fart i butiken. Så har jag passat på att shoppa lite med.



Piratbyxa.

Gu' vad ont jag kommer att ha i mina armar imorgon. Har varit på ett skivstångspass och de stackars armarna fick en chock! Så bestämde jag mig för att inte byta vikter heller (för den där lilla metallsäkerhetsgrejen satt så hårt!) därför blev det astungt i slutet. Jag kan inte lyfta dem uppåt nu. Har du provat att trycka båda armarna mot dörrkarmen i en minut, sedan gå ett steg framåt och så lyfts armarna upp av sig självt? (Man gjorde det ofta när man var i 10-årsåldern) Det är kul!

Sedan fick jag kvällsmat hos Elin. Så himla knäppt när jag åkte bussen hem efter det; jag hade fortfarande mina träningskläder på, men min kavaj till jacka över och vanliga skor. Mina träningsbyxor är såna här Puma, svarta, i lite glansigt material och trekvartslånga. Det är ju dödskallt ute! Förstå vilken konstig mix av kläder och vilken köldchock mina vader fick. Väntan vid Juneporten i 21 minuter, roligare aktiviteter finns det. Men nu är jag inte bitter för det längre! Imorgon är en hurtig dag. Sov gott!

Kalender 2008.

Alltså. Jag fattar inte vart den här hösten tar vägen?!  Hallå? Det känns som om den redan är klar. Jag behöver: planering och struktur. Min kalender är min bästa matriella vän i dessa dagar. Näe, jag fattar inte. Tiden bara säger "svuuusch". Deadlines hit och dit. Vad händer annars? Dödsstraff? Maaaama. Det som är mest förvirrande är att jag bara packar ihop, åker, packar upp, typ var tredje dag. Här, Trollywood och Ulricehamn. Jag är trött på att bära tunga väskor, I'm telling you. Det som är positivt är att jag inte hinner bli trött på ett ställe, för då går nästa tåg. Till helgen ska jag jobba på Lindex. Det är nyöppning med extraerbjudanden. Butiken är helrenoverad och så har kosmetika-avdelningen kommit också. Roligt!

Just det! Det är såhär: P ska till USA (aaaaaah, jag vill med!) med jobbet och göra viktiga grejer (typ kolla lite på flygmotorer och lite möten?) och... shoppa! Kan du hjälpa mig att komma på något som man kan beställa? Som är dyrt här i Sve, men som man kan köpa därborta "nu när dollarn är så låg". Jag undrar hur många ggr den meningen har yttrats under det gångna året. Jag tänker mig något lyxigt, tekniskt, skönhetsproduktsaktigt eller så. Kom med förslag!

Okej, nu ska jag planera lite till. Over and out.

Tunnelbanan.

Ibland kan jag få ett konstigt sug efter att åka tunnelbana. Tänk vilket effektivt sätt att förflytta sig. Jo, jag gillar't på något sätt. Kolla in alla passagerare, som tittar i tidningen eller är i sina egna tankar (förutom i Kina då, där man föredrar att glo , gärna med lite öppen mun, på de passagerarna som är längre och turistiga).



Jag blir så trött.

Aaaah! Jag har precis varit med om något obehagligt. Uuah, jag är fortfarande lite skärrad. Sitter i en datasal i skolan för jag skulle skriva ut ett project proposal och boka massa tågbiljetter samt annat smått och gott. Är helt själv med tjugo datorer, då kommer det in en skum kille. Först vill han ha hjälp med hur man kommer in på sin skolmejl, sen börjar han fråga på mumlande engelska vad jag heter, vad jag pluggar, var mina föräldrar bor ("Herregud! Lämna mig ifred", tänker jag men är för uppfostrad för att säga det högt). Sen kommer han fram till min dator och bara står och hänger. Så tycker han att vi ska gå och fika en dag, jag säger "No, thank you". Då börjar det läskiga: han fortsätter och frågar och upprepar: "yes, yes, yes, yes..." Och jag bara hoppas innerligt att det ska komma in någon student i salen. Hjälp! "Bara för att du har en pojkvän, så vill du inte få nya vänner?" Helt stöddig och fortfarande mumlande engelska. Jo, men inte han! Så till slut går han när jag maniskt stirrar på min dataskärm, men precis innan så smeker han min arm! What?! Inte okej. Jag känner att jag måste gå till biblioteket och gömma mig. Den här dagen börjar inget bra.

Introduction to psychology.

Hallu!
Jag har fortfarande inte vant mig vid det som sitter på mitt huvud. Det känns som en "hon har blekt sitt hår hemma i hopp om att bli en snygg blondin, men misslyckats!"-tanke. Jag använder silverschampo varje gång jag duschar, hoppas att den ultimata färgen ska komma, men icke. Waaah! Jag ångrar mig lite varje morgon när badrumsbelysningen ger sitt skarpa sken. Men så tänker jag: Det är inte mitt fel, det är frisörens. Som ett litet mantra. Kollade på kort ifrån tågluffen (håller på och gör ett album!) och kände bara att det är så jag vill ha det nu. Långt och härligt mellanblond. Men, what to do?

Imorgon börjar psykologikursen. Spännande! Jag ska strax hämta den nya kursboken ur en mörk bil. Skumt, va? Lite gangsta. Business to business. I detta fallet är det min kära mor som är Bossen. Så segt är detta; när jag beställer kursböcker ifrån Adlibris, då anländer de till en knäpp butik i Ulricehamn: Björns ramar och presenter (som försörjer sig på att sälja Mirandabjörn-ramar). Därför måste min mamma vara en mellanhand. Varför inte skicka hem till mig? Eller till Götaplatsens Kiosk? Varför till tjuriga Björn?

Det är gött att klaga!

Döda getingar.

Det har ju snackats mycket om getingar i sommar. Att dessa eländen till krak har varit så många, slöa och stickiga. En dag fyllde jag och ett par goa tjejer ett glas med saft och ställde på balkongen. Kolla vilken dödsfälla!



Blonde blonde blonde.

Här kommer en före- och en efterbild med håret. Ursäkta för den sjukt seriösa minen, tog grimaskort, men de blev för fula för att publiceras offentligt. Var beredd för en ljusattack!



Yellow.

Just nu befinner jag mig i lokaler som jag aldrig tidigare har besökt. Högskolan i Väst. Väldigt fint må jag säga. De verkar ha något event här med utbildningsministern och en massa finklätt folk som går runt och inspekterar biblioteket. Jag ska skriva på ett asroligt  case i ett par timmar, sedan ska jag träffa en tjej som pluggar här, vi jobbade ihop i somras. Därefter plugg, hälsa på hos Lindex (visst låter det som om det är en person?), träffa P och äta sushi, sen bio! Det är nästan så att jag vill sjunga med kent: "som en perfekt och underbar dag...", förutom en sak... mitt stackars hår!

Namn: Hår
Ålder: 22
Ursprungsfärg: Skandinavisk blond (råttfärgad)
Familj: Mikaela Jönsson och schampohyllan
Längd: Kort
Aktuell med: Har precis blivit ljust med en gul nyans och är aktör på ett förvirrat huvud som spenderade 940:- för detta.

Xavier.

Imorgon kl tio ska jag gå till frisören och få en dödssnygg frilla! Det är tanken i alla fall. Sen skola, sim och SJ-åkande.


Ikväll har jag och glatt umgänge spanat in den hypade filmen No Country For Old Men. Den var obehaglig och bra. Men Oscar för årets bästa film?


Täcknamn: Toffel.

Tiden går som vanligt überfort. Bloggen har inte glömts bort, men ack vad dålig jag är på att uppdatera. Tänk att det är september! Det händer en massa små händelser som gör livet gott (utan att låta alltför pretentiös, va?). Men jag blir alltid duktig på att blogga när jag tentapluggar, så det kommer, det kommer.


Det här blir jag knäpp på: att jag har flyttat ifrån P och känner mig toffligare än någonsin (resumé: jag pluggar i Jönköping, men har bott hos the man under sommaren och jobbat där (underbara jobb!), nu när studierna drar igång igen dras alltså jag automatiskt tillbaka till den blåsiga stan vid Vättern. Just nu vill jag bara vara hos honom och ha det fint). Men jag får ta och lyssna på Independence Woman med Destiny's Child eller dyl. Buhuuu.


Så har jag joinat  Jönköpings Simsällskap och jobbar som simtränare två eftermiddagar i veckan. Snacka om att jag har glömt att kombinationen killar i 12-årsåldern + vatten + deras högljudda stämmor är ett kapitel för sig. "KILLAAAR, lyssna nu!" Men de flesta är snälla och simmar allt man vill. Apropå simning; Christoffer är grymt duktig i Paralympics! Jag fattar inte att det är han. Jag är så glad för hans skull!


RSS 2.0