Fredag.

Heej! Jag är ledsen att jag är så seg, men jag skyller detta på tekniken ( som ständigt är emot mig!), gick inte (error/error) att föra över bilderna till datorn. Men nu så, här kommer min fredag i bilder:


08:00 - Precis vaknat och går upp och kikar på mina goa vykort som hänger vid fönstret, den här är ju alltid motiverande, eller hur?


09:00 - Underbar frukost - har hittat ett grötmärke (konstigt ord?) som är något utöver den vanliga havregrynsröran, den har russin och äpplen i blandningen. Toppa med banan, voila!


10:00 - Bussen in till city. Ursäkte min seriösa uppsyn, gjorde allt jag kunde för att ta ett foto snabbt och utan att ramla. Redo för en dag med mera sightseeing! Det är sol ute, något som är mycket sällsynt i februari (och hela vinterhalvåret), ljuvligt väder idag!


11:00 - Spanar in vaktbytet utanför Buckingham Palace. Mö folk! På nörd-turist-skalan så får denna aktivitet 8 av 10.  


12:00 - Blir helt glad när jag hittar små blommor! Sen efter ett tag ser vi påskliljor, snödroppar och de där vita som man alltid har på gräsmattan. Våren är här!


13:00 - Promenerar runt i Hyde Park ( + smygfotar några herrar som myser i solen).


14:00 - Fika i Soho. Jag ville ha muffin, istället blev det en törr bulle.


15:00 - Här sitter han i ett skyltfönster, i en glaskupa!? Mystiskt.


16:00 - Middag! Är för tillfället lite besatt i Marks & Spencer's sushiboxar.


17:00 - Vi gick och besökte Imperial War Museum. Mycket bra, men samtidigt väldigt hemskt eftersom utställningarna handlar om alla krig som har varit under de senaste 100 åren. Man måste förbereda sig mentalt för att gå igenom Holocaust excibition som visar bilder, filmer och olika föremål från utrotningen av judar under andra världskriget. Helt utmattad efter detta besök.


18:00 - Står och väntar på tunnelbanan för att åka hem och göra iordning sig för kvällens festligheter.


19:00 - Stressar runt i rummet, händer inget spännande.


Midnatt - Förlåt, jag tog ingen bild vid åtta-tiden! Men jag valde denna istället, för den är så go! Här är vi i en lägenhet i King's Cross, kul!!! (Idag mindre kul, en aning förstörd...)

Okej, das ist alles! Tack för mig! Nu ska jag kika på era bloggar:)

Ett foto i timmen.

Idag ställde jag klugen på 07:58, allt för att vara redo med kameran. Detta ska åstadkommas. Bra idé, Svarénsystrar! Men jag måste tyvärr meddela att mina bilder förmodligen kommer att laddas upp först imorgonbitti. Ska ut vid sju-tiden (göra stan osäker? Mohahaa) och vill ändå ta det sista kortet vid 20.00. OK? OK.

Ha en finfin dag!


LIVERPOOL.

Nu tänkte jag berätta om den härliga helgen i norra England, i den blåsiga staden Liverpool, detta var alltså min julklapp från min käre boy in law. Jag och ett äkta Liverpool FC-fan for med buss fredag morgon från London. Efter lite sökande gata upp och gata ner hittade vi vårt hotell. Alltså, lyx och överflöd, kom till mig! Fint rum och badrum, frukosten ska vi inte ens prata om. Mumma! Dagen fortsatte med ett besök till the Beatles story: museet som har allt och lite till om Beatles! Om det är något som staden Liverpool är stolta över (och med rätta, I'm telling you) förutom sitt fotbollslag så är det dessa fyra popgrabbar. Beatlemania! Museet var väldigt fint, besök om du kommer dit en vacker dag. Anna! Sedan tillbringade vi vääldigt lång tid inne i the official Liverpool FC shop. Peter shoppade loss, för ovanlighetens skull var det ombytta roller (kändes skönt för min del. Jag ska inte shoppa mer. Tjohoo. Förutom PEZ. Åhh, jag har köpt en massa goa! Pumba, Joker, Svampbob Fyrkant...). Efter det en pub och sen underbara hotellet. Nästa dag var vi sanna turister med besök till minst tre olika museer och Liverpool Cathedral, efter det var vi helt slut och bestämde oss för en la grande middag på en flashig restaurang. Superb! Sedan gick vi och spanade in Woody Allens senaste: Vicky Christina Barcelona. Hallå, den hade biopremiär här den 6 feb! Är inte det supersent, så säg? Filmen var lite smålöjlig, fast jag gillade den ändå. Dock måste jag berätta en stor nyhet: jag är inte alls så besatt av Scarlett Johanson längre. Jag tycker nästan att hon är jobbig. Vad har hänt?! Hursomhelst, på söndagen gällde det: the game, matchen, kampen, den som vi (Peter?) hade väntat ivrigt på i månader: Liverpool - Manchester City. Gerrard skadad, katastrof! Men vilken stämning på läktarna, det var grymt! Vi satt nära ena målet, så första halvlek var de i "vårt" område nästan hela tiden, mycket spännande! Deras mål kom i andra halvlek, därför såg man mer rörelserna från publiken på andra sidan att något hade hänt. Sen bröt jublet loss! Summakardemumma: mycket go weekend!


Här kommer dokumentation:




Smygfotade lite på the Beatles Story



Hotellet är den vita coola byggnaden



En gata med blåa män



Jaa, ganska snyggt, va?



Manchester City värmer upp!



Come on, Liverpool!

Skulle skriva en härlig reseberättelse, men. Tomorrow.

Den som väntar på något gott...

Men du vet kanske hur matchen slutade? 1-1. Kanon eller kalkon, det är frågan. Liverpoolfansen var besvikna på läktarna, det är ett som är säkert.

23 feb.

Hello!
Tillbaka från ljuvligt hotell. Jag berättar om Liverpoolhelgen imorgon, just nu är sängen ett för stort lockbete.

Sov gott♣

I wanna be your limousine.


Igår hade jag en go dag, såhär såg det ut: skola 10.00 - 13.30 (min favoritkurs!), lunch med två goa brudar, plugga i 2½ timme, åka tunnelbana, möta en amerikansk tjej för fika, Shakespeare-tur med guide i fina kvarter, Black Kids-konsert i Camden, åka hem, köpa en underbar Dr Pepper (hade glömt bort denna ljuvliga dryck!), dryga lite på datorn och sen sova.

Jag skulle kunna tänka mig att ha liknande dagar med denna variation varje dag. Mmm. Idag kommer Peter! Åh, det ska bli så roooligt! Imorgonbitti far vi till Liverpool för att uppleva kultur i sann fotbolls- och Beatlesanda.

Före/efter.

 



Såhär kort hår har jag aldrig haft tidigare! Förutom när man var 2 bast. Det var en upplevelse utöver den vanliga frisörbehandlingen. Jag älskar Toni and Guy! Stolen som man får sitta i under schamponeringen hade små vibrationer, som en massagestol, mmm! Själva klippningen tog... 4 timmar! En elev och en lärare som höll på med mitt hår och rannsakade varenda hårstrå. Och detta för 10 pund! Vilken service. Men aaah, jag känner mig lite som en pojke, fast jag gillar frisyren, tror jag. Måste nog ge det ett par dagar.

Åh, jag vill gå och lägga mig, men väntar på att tvättmaskinen ska arbeta klart. Visst är det dödstrist att tvätta?

!

Jag kommer aldrig att bli en sann bloggare, är för lat! Men du ska bara veta vad händelserikt mitt liv är;) Alla hjärtans dag blev riktigt lyckad; mötte Elin, Karin och Gunilla för en god middag, sedan åkte jag in till Trafalgar Square för att träffa en kompis som heter Bara. Vi ville inte vara själva på denna romantiska (öööh) dag! Vi organiserade mass-sms-utskick för en trevlig pubafton. Ganska dålig respons i början, så vi var alltså på denna pub i såå många timmar, men till slut blev vi ett gäng glada själar bland alla dessa par. Nu påstår jag inte att det är negativt att vara ett par (jag menar, jag hade betett mig precis likadant om min goding hade varit här, kanske inte riktigt så pluttenuttigt dock, töntigt), men att se alla gå runt med en ros alternativt en annan hand i handen är snarare påfrestande än gulligt. Speciellt med tanke på att det bor ett visst antal miljoner människor här. Jag förstår inte hur jag lyckas låta bitter? Gör jag det? Not. Slutsats: en härlig dag! Yes!

Jag känner mig helt uppspelt ikväll, för så många goda ting på en och samme gång: (varning för utropsteckensorgasm!)
Cammapapa ska komma till mig helgen den 6-8 mars!
→ På torsdag kommer P hit!
→ Imorgon ska jag få en ny haircut på TONI AND GUY för, observera, 10 pund!
→ Antony and the Johnsons spelar här den 24 mars, jag ska köpa biljetter!
→ På söndag får jag se en riktig engelsk fotbollsmatch (Torres in action!)!


   
 


= LYCKA

Alla hjärtan.

Maria påminde mig precis att det är alla hjärtans dag. Just det! Ja, men vad roligt. Nu ska här firas... NOT (nu kunde jag vara ironisk!) Så här får du från mig: ♥. Tänk att det är ett varmt, barbapapafluffigt och ganska stort hjärta. Mmm.

Jag är så seeeeg (för mycket vin, för mycket öl, för mycket engelska), men det var kul!

Dagen-som-inte-får-nämnas-vid-namn.

Så idag är det alltså fredagen den 13:e. Jag vet att det är löjligt, men jag känner mig lite nervös över diverse saker som kan gå fel. Än så länge: mycket lugn dag. Är för tillfället besatt av böckerna i Twilight-serien (skönt att veta att man inte är själv om det, haha), så jag läste sent inatt och nu på morgonen. Hejda mig! Därför ska jag först nu ta tag i min dag (klockan är ju trots allt bara kvart i elva här). Träna, plugga, shopping med Karin, sen party. Ojojoj.

Ha en fin dag! (Jag försökte få till en Harry Potter-influerad titel, är den godkänd?)

En tappad frukost.

Åååh klantig jag är! Spillde precis ut ett helt glas med apelsinjuice på golvet (heltäckningsmatta!), sängen och min smutstvätt. Hahaha, i och för sig gjorde det inte så mycket att tvätten blev attackerad, men allt är kladdigt och orange...

Torsdag idag, va? Snart helg! Kul kul kul!

Nu ska jag göra iordning mig och sen möta mr Joppe ("rädda Joppe, död eller levande" - minns du det?)!

Ha, men kul titel.

Dagens besatthet: Dairy milk - fruit & nut från Cadbury. Här snackar vi go choklad! Måste sluta...

Men det är luuugnt, för på fredag ska jag börja träna. Beach 2009! Hahahaaaaa in my dreams.

Apropå drömmar, jag drömde så otäckt inatt: att jag och massa olika vänner var med i ett slags spel som gick ut på att det ena laget jagade det andra. Men till slut var det inget spel längre, utan på riktigt. Någon blev dödad. Jag grät och försökte förklara: men ni känner ju oss! Vad håller ni på med? Vaknade helt utmattad och tårig. Uaah, vad obehagligt det är! Aaah, bara en dröm, visst är det konstig känsla?

Så, imorgon blir det roligt för då kommer jag hänga med ingen mindre än Jonatan aka mr Joppe, en klasskompis från Jönköping! Vi ska sightseeinga (eller jag vet inte om jag förväntas vara någon slags guide här, hmpf?) och det ska bli kul! På lördag kommer min kära kusin Elin och moster Gunilla hit med! De ska hälsa på min kusin Karin (följer ni med i svängarna?) som bor här ju, men då passar jag på att slinka in med lite Jönsson-spirit, allt för att få helgen ännu bättre för dem;).



Mmm!

En snygg vän.

Jo, jag är dålig på det här med aktuell uppdatering. Men det kommer!

SENASTE NYTT!

En skinnjacka från Pepe Jeans är i min ägo. Jag vet att jag inte behöver ytterligare jacka, men kunde jag motstå den här godbiten (observera: 50% sale!)? No no. Nu hänger den vackert här och väntar på bättre väder.

London Eye.

Fortfarande snöblask ute, men det försvinner nog inom ett par dagar. I afton ska vi åka en runda med London Eye, det stora vita hjulet som är som ett bautapariserhjul. Jag hoppas att det bara är häftigt och inte läskigt, med tanke på höjden över marken...135 m!  AAAH!



Såhär tror jag inte riktigt att det ser ut, lite för Star Trek-aktigt, va?

Asian Economic Systems.

Läser en kurs som heter Asian Economic Systems: China & Japan, och det är så skönt att ha historielektioner. Ah, jag hade glömt bort hur intressant det är! Jag tycker om läraren, ämnet, det enda som jag är lite rädd för är den enorma mängd med litteratur som jag tydligen ska plöja igenom. Här börjar vi med ett stycke japansk historia som jag hittade på biblioteket (eller Silent Study Room som det också kallas, jag lovar, det är oerhört tyst):



Hopp, jag ska väl gå och läsa om några shoguns nu då. Sov gott!

God morgon.

Solen strålar. Aah, jag måste skynda mig ut innan den försvinner. Inatt drömde jag att jag var kompis med en häst som pratade (människospråk, haha). Hmm, inte okej, jag är lite skraj för stora hästar.

Jag kan tro att du redan har sett den här videon, men den är ju såå härlig! Åh, jag blir helt lycklig!

Ha en fin dag!


Snö.

Ja, det sägs att en del engelsmän aldrig sett snö. Så sant som det är sagt. London står helt lamslagen inför vädret - inga bussar går, knappt inga tunnelbanor, skolan stängd. Allt för lite snö! Jag åkte in till universitetet (efter många byten i undre världen) och upptäckte att alla föreläsningar är inställda. Nu är jag hemma och läser om olika inlärningsstilar. Tittar ut genom fönstret, en stor fotbollsplan precis utanför vår lägenhet där vuxna som barn är helt lyriska över fenomenet; tar foton tillsammans med snögubbar, snöbollskrig, rullar enorma bollar (de vuxna med, jag lovar) m.m. Då skulle de ha sett snöstormarna i Sverige! Minns du när det kom mängder med snö i november -95 eller -96? Vilken lycka det var!

Det är redan februari.

Denna helg firas det kinesiska nyåret, Oxens år. Vi träffades på Leicester Square för att se paraden, så är den inställd (!), förmodligen på grund av det blåsiga vädret med inslag av snö...! Istället för att stå och bokstavligen frysa ihjäl i Chinatown (tråkigt öde) gick jag och två brudar från Tyskland respektive Australien på bio - Nick & Norah's Infinite Playlist. Ah, den var mysig och lättsam, perfekt för en söndagseftermiddag. Killen som spelar i Juno (Michael Cera) är även med i denna. Han är såå go! Efter filmen var det perfekt tajming för att se fyrverkerierna, de ställdes inte in i alla fall, det är ju nyår!

Om 18 dagar kommer min goding hit, då ska vi bo på hotell i Liverpool, jag längtar!

RSS 2.0