Bidrag åt skogen.

Nääää, sköja pappegöja, jag har fått ett brev från Försäkringskassan som menar att jag ska betala 5600:- för bostadsbidrag 2007. "Du har överskridit gränsen för hur mycket man får tjäna för att få bidrag". Alltså, NEJ! Panik!

Monkin's Spa.

Människor, så mycket människor överallt i London. Det är intressant att studera dem i rulltrappan, på tunnelbanan, på gatan... Det tar aldrig slut på nya ansikten! Detta är inte tänkt att bli ett djupt inlägg om vår existentiella tillvaro (för jag kan inte skriva om dessa ämnen!), utan inget annan än ett konstaterande. Jag undrar, ja, vad undrar jag egentligen... hur de tänker och känner. Vart är de på väg? Det finns tre typer: den stressade personen som måste gå fortare än alla andra, turisten som går i klungor och tar upp hela vägen (som gör den stressade ännu mer hetsig) och den som har en ledig dag och går med en annan ledig person för att insupa storstan. So far, so good.


Här kommer en bild från gårdagens sightseeing: jätten med sina små vänner.




Verifieringslösen.

Det är alltid lika spännande att se vad man ska skriva in för "verifieringslösen" när man kommenterar andras bloggar, som Malin påpekade för ett tag sedan också. Oftast är det helt knäppa ord/korta meningar. Dagens: lakes $10,000. Jahaa. Obegripligt. Vem är det som sitter och kommer på detta? Vem godkänner det?

Kategori: lycka + allmänt.

Vet ni vad? Jag ska få se Bruce två gånger! Jag försökte verkligen att boka biljetter, men på sidan stod det SLUT, därför var jag lite deppig när jag stängde av datorn och begav mig till skolan. Men så fick jag sms från P och han hade lyckats få tag i biljetter för båda konserterna. Jippooo! Jag är så glad!

Idag är planen:
√ tvätta
√ åka till skolan
√ plugga
√ följa med Nadine (en qvinne från Tyskland, jag försökte ge mig på att prata tyska ett tag, det gick inte) på en lägenhetsvisning
√ laga mat för att göra framtida lunchlådor

Ah men gud, vad roligt. Ironi ironi. Det som jag tycker är lite tråkigt här i UK är att jag har svårt för att vara ironisk på engelskt språk utan att det uppfattas som helt fel. Älskar ju att vara ironisk.

Biljettsläpp.

Imorgonbitti gäller det, klockan 10.00 (9.00 för mig) är det biljettsläpp för Bruce Springsteen & The E-Street Band, den 4:e och 5:e juni i Stockholm. Jag vill ha biljetter. Jag måste lyckas i kampen.

Senaste nytt! Nu har jag besökt  the Dining Hall som är med i Harry Potter-filmerna. En autentisk inspelningsplats, aaah, jag har förkärlek för det. Igår for skolan på en tripp till Oxford, staden som är känd för sitt toppenuniversitet. Så fint! Byggnaderna, gatorna, kyrkorna... ja, allt. Där skulle jag verkligen kunna tänka mig att plugga (in my dreams). Sov gott!



Studenterna äter lunch här varje dag, på eftermiddagen är salen ett hett turistmål, pga. Harry-filmerna.



Vy från ett högt torn.



Det var faktiskt jättehögt upp, man gick i smala branta trappor och trodde att man skulle ramla, men vilken utsikt, hörrni!

En sann turist.

Kolla vad jag upptäckte i en bokhandel!



Och här har vi London Eye.



Underbara cupcakes (den toppingen - inte att leka med alltså) i Notting Hill, här med två nyfunna vänner.


Hugh.

Ikväll ska jag spana in Australia. Den kan vara bra, den kan vara dålig. Men vad gör det; Hugh Jackman är ju med.
- Vad tycker ni om Hugh Jackman? (internt till två Boost-brudar).


Ja, här har vi honom. Svettig och beige.

Gremlins.

Jag googlade Adidas by Stella McCartney, då kom den här bilden upp (se nedan) och erkänn att det är lite likt Filippa (må hon vila i frid) mixat med en gremlins, de där filmerna från -80-talet med de snälla djuren som blev galna...! Jag tror att jag bör sova nu. God natt.


Tillfällig inredning.

Detta är vad som,hittills, jag jobbar fortfarande på uppgiften, pryder mina väggar i lilla rummet. Jag vet att det kan vara en 17-årig-tjej-varning på den ena, men i dagsläget är jag liiite besatt av Twilight. Må så vara.


Kunde inte sagt det bättre själv!



I'm on fire.

JA! Jag kan knappt tro att detta är sant! Tågluffsbrudar, visst är det så att vi har pratat om att åka någongång runt 7:e juni? Hinner jag en snabbis upp till Stockholm först, den 4:e? Snälla.

Han bara satt där på Starbucks och sov.


Goodie.

Såhär med en säng där man känner fjädrarna under madrassen, hörlurar med musik och med vinden som tar tag i fönstret, så saknar jag P. Men what to do, mer än att tänka att vi ses om exakt en månad idag. Jag blir sjukt sugen på att pussas (okej, hångla!), vad kan man hitta på istället? Dammsuga? Äta choklad? Äh, jag hittar inget bra substitut. Mina läppar får nöja sig med en ny Juciy Tube Melon.


Detta är ett tråkigt inlägg, men nu när du ändå är här.

Imorgon börjar skolan på riktigt, med kurserna och plugg. Första kursen för dagen: Retail Management. Därefter Human Resource Development. Igår åkte jag till IKEA (för det är ju det bästa stället när man ska hitta saker till hemmet fort, så inte pga. att jag längtar så mycket till svensk spirit redan) och inhandlade två kuddar, täcke, sängkläder, handduk, ljus, blommor och förvaringsboxar; och voilà, genast blev rummet mer okej. Nästa uppdrag är att hitta affischer som kan täcka dessa lama väggar. I afton gick jag och Karin på en dansshow: Edward Scissorhands. Jag är seriöst kulturell these days, toppen! Nu måste jag läsa de sista sidorna i Twilight som är spännande värre.


Sandwich, anyone?

Woooo! Jag hittade hem! Även om jag är lite berusad i sinnet så blev jag liite rädd när jag skulle gå från busshållplatsen till lägenheten. Tjejerna har åkt hem till Sverige denna helg, så det är bara jag här. Kvarteren är... vad ska man säga, skumma, kriminella, njää, men lite scary, så jag gick med överfallsalarmet i handen. Men det var ju lugnt! Ikväll har vi varit på fest på en båt. Jao, det gungade hela tiden. Kul! Jag trivs! Det enda som jag är trött på är alla dessa förbannade sandwiches, överallt! Lunch? Sandwich. Dinner? Sandwich with chips. Baaaaah. Mina eventuella planer på en nyttig vår är ännu inte bortblåsta, men dessa mackor underlättar verkligen inte.

Destination: nådd.

Nu är jag förflyttad (eller jag fick väl gå själv med dessa heavy bags, uuh!) till min boplats för de kommande fem månaderna. Det känns fint, men än så länge är det väldigt tomt i mitt stackars rum. Morgondagens uppdrag: handla föda. Lördag: IKEA. Tjejerna som jag delar med är goa, det kommer bli en toppenvår (jag trodde inte att jag kunde vara såhär hurtig!). 

D-dogg & Camma, det som jag fyndade på Harrods var ett par träningsbyxor och en cool träningstischa från Adidas by Stella McCartney (typ 60% rea, jippi!), så nu finns det hopp igen om en löprunda. Kanske. När det blir varmare ute. Sov gott.

Quidam.

Cirque Du Soleil - Quidam. Den showen var jag tillsammans med två tjejer från Argentina (vi delar rum här på hostellet, de pluggar inte här) och såg i afton på Royal Albert Hall. Det var coolt, fantastiskt och... spektakulärt, jao det är rätt ord! Helt galna konster och akrobatikuppvisningar. Man fick inte använda kameran, så tyvärr har jag inga egna bilder, men det finns en massa om man googlar. Nu snackar brudarna en massa spanska, jag är lost, så jag vände mig till datorn istället, hehehe. Åh, vad skönt det ska bli att sova, eller vad säger ni? Just det, jag fyndade på Harrods innan idag...;)


Chailatte.

Två dagar i skolan och jag är glad. Men ännu är det nog ingen som tar mig som en äkta Londonbo, eftersom jag går runt med kartor över gator och tunnelbanesystemet i högsta hugg. Det är galet; staden är såå stor! Just nu har jag inga direkta matvanor (allt blir lite mer normalt när jag kan packa upp väskan och ha tillgång till kök) så jag är ett stort fan av STARBUCKS just nu, det är helt underbart! Jag älskar deras chailatte, inredningen, personalen och bakgrundsmusiken. Mmm, jag sitter och myser. Jag har träffat en massa trevliga (och en otrevlig kille som jag fick sitta bredvid första dagen i skolan, uuuah!), det känns skönt. Tack för goa kommentarer här på kompanjonen, jag blir jätteglad! Imorgon har jag förmiddagen fri, därför har jag planerat att besöka Harrods, som har världens SALE just nu. Men jag minns nyårslöftet: inte köpa onödiga småsaker...

Ciao bella!


Rummet.

Jaaaaaaaaaa! Jag har fått boende! På fredag flyttar jag in i en härlig lägenhet med tre andra tjejer. Jag är så glad!

Tjoooho.

Igår åkte mor och far tillbaka till Sverige, efter att vi sagt farväl, så är jag en independent woman (inbillar jag mig iallafall). Jag åkte till vårt hotell för att hämta mina väskor som är dödstunga för att flytta till mitt nuvarande tillfälliga boende - ett hostel i South Kensington. Jag irrade runt och kunde inte hitta till adressen, så till slut tog jag en taxi (allt för att komma fram!) men chauffören hittade inte heller. Jag menar, det är ändå hans jobb, så det var inte konstigt att jag hade svårt för att finna stället. Det var ju väldiga demonstrationer igår kväll om Israel/Palestinakonflikten, därför var flera vägar avstängda. Det var dit in i smeten som jag skulle! Vi kom fram till slut; ett fräscht hostel med det viktigaste av allt: varmt täcke. För min gud, det är kallt här! Det är så kallt att jag när kommer in i värmen blir kinderna överhettade, så här går man omkring och ser ut som en konstant rodnande person. Jo, i min independent-anda så bestämde jag mig för att utforska centrala London, det var ju ändå lördagkväll. Jag tänkte att jag skulle, för första gången i mitt liv, gå på bio ensam. Och det var ju intressant... bara par, och då menar jag bara par. Jisses. Men jag fokuserade på filmen och satt och frös, för just igår var det kallt överallt. Kate Winslet och Ralph Fiennes (som jag fortfarande har en konstig dragning till) spelade i The Reader. En djup och långsam, men ändå fin, film. Men det är knäppt att Kate Winslet alltid ska vara naken i varje film som hon spelar i. Säg någon som hon inte är det?! Idag har jag träffat Karin, min kära kusin som går på en dansskola här, det var härligt att prata lite ditt och datt men någon som man känner väl.


Okej, seriöst nu. Jag sitter på hostellet nu och slappar. Imorgon kl nio börjar skolan eller orientation week som det kallas, så detta blir mycket spännande. Jag har varit och kollat på olika rum. Förhoppningsvis blir det klart imorgon eller i övermorgon. Det är lite konstig känsla det här att vara här själv och inte riktigt veta, men samtidigt är det lite... jag vet inte, en frihetskänsla.


Jag saknar er därhemma!


Och ni som saknar mig (mohahaha) kan ju alltid kontakta mich på mitt nya nummer: +447506386859


It's getting cold in here.

Heej! Jo, men jag lever. Har haft ett första besök på skolan. Det luktade lite rök och de hade skumma vakter. Jag återkommer.

Hejdå så länge.

- Wish me luck!

London Calling.

Tiden närmar sig. På onsdag (!) lämnar jag Sverige för en storstad. Jag har börjat tänka i vikt - är det värt att ta med sig t.ex. datorväska och ett par extra stövlar? Tänk vad fort det kommer upp till 25 kg; vilket är maxvikt på planet! Jag har alldeles för mycket saker och kläder, jag är en god konsumerare i detta samhälle. Men, nu blir det ändring på det. Mitt nyårslöfte: inte köpa en massa småsaker (typ ett par örhängen där, ett coolt nagellack, en blommig sax, en liten figur - undantag PEZ) utan istället satsa på få kvalitetsprylar. Jag ska klara det! Peter tycker att jag är tråkig i dessa dagar som bara sitter vid datorn och är nojig över packning och olika mejl från skolan. Men jag tycker att jag har all rätt till att vara lite pirrig och förvirrad! Skolan som jag ska gå i heter alltså University of Westminster och bara namnet låter ju flashigt. Så nu är det upp till bevis; är jag lika flashig?



Filmer 2008.

Januari: Dagbok Från En Motorcykel, Den Svarta Dahlian, Sagan Om De Två Tornen, Att återvända

Februari: The Holiday, Paris Je' Taime, Goodbye Lenin!, Sweeney Todd, Flushed Away, Poseidon, Walk The Line

Mars: Closer, Den Bästa Av Mödrar, Bourne Supremacy, Garden State, Livet Går Vidare, Morgan Pålsson -Världsreportern, Sagan Om Ringen, Sagan Om De Två Tornen, Sagan Om Konungens Återkomst

April: Ingenstans I Afrika, Flightplan, This Is England, Erin Brocovich, Flyga Drake, Capote, Shoot ‘Em Up, Djävulen Bär Prada

Maj: Iron Man, Mannen Som Kunde Tala Med Hästar

Juni: Das Leben der Anderen, The Prestige, Little Miss Sunshine, 300

Juli: Inga Tårar, Starter for 10, Juno, Blood Diamond, Gone Baby Gone, The Freedom Writers, The Number 23, Besatt ( the Exorcism of Emily Rose), C.R.A.Z.Y. , Priceless, The Queen, Ett Perfekt Mord

Augusti: Narnia - Prins Caspian, Kiss Kiss Bang Bang, Dead Birds, Spiderman 3

September: Nyckeln Till Frihet, Lucky Number Slevin, The Kingdom, No Country For Old Men, Mamma Mia!, Hitch, Mamma Mia!, Last King Of Scotland, Blades Of Glory, Schindler's List, Shrek 3, A Night At The Museum

Oktober: Patrik 1,5, Batman Returns, Little Children

November: Envy, Twilight, Surf´s Up

December: Babel, Cassandra´s  Dream, Harry Potter & Fenixorden, Eragon, WALL-E, Heartbreak Kid



Joo, jag gillar att göra listor för allt möjligt. Det blir liksom en härlig strukturerad vardag (in my dreams). Detta är alltså filmerna som har skådats, många bra men också ett flertal dåliga och icke-sevärda. Jag kan t.ex. inte rekommendera Dead Birds och Little Children, däremot finns det några godbitar till filmer: WALL-E, Gone Baby Gone, Last King Of Scotland och Mamma Mia!

Den lilla vännen.

Yeeaah, nytt år, jag tror på tjugohundranio. Ett bra år!

Jag vet, det är en tacky-varning på att lägga upp foton på en katt, men nu är fallet annorlunda, för Filippa finns inte mer (förutom i våra ledsna hjärtan). Min gamla vän, ack så tjurig och gnällig, men samtidigt så go och mjuk slängde in handduken den 29 december. Hon var gammal och trött, skulle fylla 13 år, men ändå. Det är så tomt här hemma utan den orange hårtussen.



RSS 2.0