En lista.

Hallå, jag menar ju "dead man's chest". Jag försökte verka världsvan och skriva på engelska, men det gick ju inte så bra., (se nedan)
Cave? Nick Cave?

En enorm lättnad! Det är ju Snow Patrol som gör låten, "Run". Tack Camilla, tack mig själv. Nu kan jag släppa det.


Jag och PG har varit riktiga husmödrar idag - bakat 2 sorters kakor. Blåbär/hallonmuffins och brownies. Det doftar i hela stugan.

Dagens händelse: Strömavbrott i HELA Ulricehamn! På ICA, Willys, överallt! Helt mörkt... men det kom snabbt tillbaka igen.

Nu har alla grejer från CDON anlänt:

Beth Orton - Trailer Park (CD)
Bridget Jones-box (DVD) -med danskt omslag = dagböger
Sin City - Special Edition (DVD) -cooooool
Peter Lemarc - Sjutton Sånger (CD) -sakta men säkert blir jag en medelålders pappa sm diggar Lemarc
Arcade Fire - Arcade Fire (CD) -det här är underbart!
Arcade Fire - Funeral (CD)
Paulo Coelho - Alkemisten (Bok) -det sägs ju att den ska vara så bra
Kristofer Åström & the Hidden Truck - So Much For Staying Alive (Dubbel-CD)
Karina Ericsson Wärn - Chic, den kompletta garderoben (Bok) -nu ska jag få den perfekta

Satisfied - me!


På söndag ska det ses på bio. Närmare bestämt "Superman". Och Emmabodafestival närmar sig med stormsteg. Jag blir helt ivrig när jag tänker på det.

Det är galet vad folk (+tusen tyska turister) shoppar bullar och bröd. Vi bara bakade och bakade idag, tar slut i ett nafs! Har 8 dagar kvar på ICA.

En trevlig afton önskar jag dig.


Livvakter, hjälp mig.

Australien vs Jönköping.


Har nu letat runt i en evighet efter en stackars låt. Såhär är bakgrundshistorien:
I lördags var jag och såg "Pirates of the Carribean - dead man's cave", innan den började var det lite olika trailers på filmer som ska ha premiär. Då var det en som heter "The Guardian" med Aston Kutcher och Kevin Costner (yeah!). Grejen är den att i slutet spelade de en låt som jag inte kan för allt i världen komma på vad den heter eller vem som gör den. P A N I K. Jag är nästan 100% säker att jag har den på min winamp, men jag finner den inte. Först var jag säker på att det var Snow Patrol, men det verkar inte som det. Hjälp mig! Jag måste reda upp det här. Jag går inte från datorn förräns jag har hittat den. 
 
lite såhär: "...as since you have a choice, even now I..." bla bla. den som verkligen vill hjälpa mig; gå in på guardianmovie.com och se trailern. Förlåt att jag inte länkar.

Pirates var jättebra! Bättre än ettan tillochmed. Ändå att det är kapten Jack Sparrow som gör hela filmen.

Har också letat efter ett litet boende till mig, men de är slut. Finns bara på Råslätt, och nej, där vill inte jag bo. Har sökt en lägenhet i Huskvarna. Men vad hände, varför ska jag bo där?

Pluto ikväll då, självklart.

Det mesta från CDON har kommit nu. Jippi! En underbar hemsida. En inte underbar faktura.


Tomat - i ansiktet.

Tiden går fort!

Dagen har tillbringats i Halmstad. Badade och hade roligt med den här nya badbollen som studsar som när man kastar sten. Jag anar en tendens till tomatansikte. Provade en spännande grej: Daim (dajm?) white. Mums!

I fredags var vi samlade hos Richey Ray, ändå härligare att skriva en Rickard. Trevligt! Ändå att vi bara satt och pratade och tog det lugnt. Ekot skulle övernatta hos mig och när man lovar en  sådan sak, då vet man att man kommer att vara en av gästerna som går sist, för hon gör det alltid. Hehe. Vi kom hem till mig lite efter 06:30.  Ändå skönt att inte stressa, se hela natten passera, först ljust, mörkt, dimmigt och sen morgonstund.

Förra helgen såg jag och PG en film: Matchpoint. Det är en film där Scarlett Johansson och Jonathan Rhys-Meyers tävlar om vem som har de hetaste läpparna. Ändå att Scarlett vinner med hästlängder. Den var bra och låååång.



Jag ska börja på Jönköpings Högskola. Det blir bra! Blir det bra? Bra blir det. Alldeles underbart bra. Hoppas jag. Annars så får jag hitta på någe annat.
Har lite alternativ om Sveriges svar på Jerusalem floppar:

1. Åka till ett varmt land och ta ett jobb på en strand, typ hyra ut båtar eller dyl. Tänk Jamaica. Jag har fått Jamaica på hjärnan. Varför vill jag dit? Jag vill inte vara hög och få rastaflätor. Eller vill jag det?

2. Inrikta mig på något som jag blir riktigt bra på: exempelvis virka, springa, spela golf(eller NEJ!). Ändå att jag vill virka och sticka utan att tappa tålamodet.

3. Även om jag inte gillar det i början, så får jag tänka positivt och börja gilla läget. Är bara rädd för att jag ska bli fejk-kristen för att finna vänner. Tänk om hela klassen rycker till om jag råkar utropa "Men herreguuuud!" Vilket händer ganska ofta att jag gör. Jag vet, är fylld av fördomar och ironi.

Wihoooo, JKPG, here I come! Nu är jag inte ironisk.


Lyssnar på en skiva som Camilla har gjort till mig för längesedan. Titeln är underbar: Det är som jordgubbar som plumsar i mjölk, fy fan vad gott!
Minns ni, Campino?


.

I helgen har jag lyssnat aktivt på Phoenix - It's never been like that. Den är go och bra! Jag har inte orkat lyssna in mig tidigare, men NU, ojoj. Consolation Prizes kan vara bäst, men jag blir helt lycklig av den instrumentala North. Ja.

Här sitter jag och äter de underbaraste jordgubbarna jag har träffat! Ganska små, mjuka; liksom skummiga, de bara smälter i munnen. Besatt!

Gud,
jag pratade precis med Malin i telefon. Det är  så jävla hemskt och sorgligt. Det känns fel om jag skriver om det här. Men nej. det kan inte vara sant! Olyckan i Varberg, det går att läsa om det i tidningarna. Jag vet inte vad jag ska skriva eller tänka.

Jävlaskithelveteskuk.

Jag är så arg och besviken. Jävla skitbetyg. Om jag hade ansträngt mig lite mer på gymnasiet hade jag kommit in på det som jag hade velat. Fan fan fan. Vad ska jag göra i höst? Jag tänker inte gå i Jönköping bara för att jag kom in där, när det är Göteborg som jag vill till. Jag ville så himla gärna läsa de programmen som jag sökte där! Men jag ska vara tapper.

Nej det ska jag inte. Nu går jag och lägger mig, fortsätter att lipa och tycker synd om mig själv.

OBS! Alla förslag på vad jag kan hitta på i framtiden är högst välkomna.

Coctailparty.

Provat en ny Body Butter från Body Shop. Det är blåbär. Nu blev det mycket B:n. Den doftar gott, och ja, blåbär. Alltså har jag transformerats (älskar ordet!)  till ett blåbär. Men den går inte in i huden, satte ändå på den runt sju-tiden. Fortfarande kladdig. Men jag doftar iaf gott.

Det är så varmt här! Lite tropiskt klimat.

Coctailpartajet var trevligt. Alla var uppklädda och blev serverade asgoda drinkar, mat, tårta och ja, en lyckad afton. Tack Davidaaah. Vad hon (och Lukas, icke att glömma!) hade fixat och donat. Snart är det Liseberg och en filmkväll med Videomix. Hehe.

Jag ska sova nu strax. Det är ju alldeles underbart att sova gott. Och att ha sovmorgon! Imorgon far jag till Jönköping. Får köra bilen själv. Wiihoo! Mamma har nogrannt förklarat var jag kan parkera bäst. Hon tror inte att jag kan köra bil överhuvudtaget. "Speciellt inte i en så pass stor stad som Jönköping!" Ja, det är upp till bevis. Jag firade förresten 1-årsdag med körkort förra veckan.


Pappa har gett mig en konstig gåva. Det är en röd boll. Som studsar i vatten. Som man ska leka med. Det är en märkesboll - Björn Borg. Skumt? Mycket...

Godnatt mina vänner.


Hilfiger.

Shoppat loss! Får en liten kick av det, haha, hemskt. Jag var och hälsade på P i Gbg igår och vi vandrade runt i affärer. Massor med rea! Jag älskar realisation. En jacka som var snygg och dyr, tyvärr kunde jag ej motstå. Och ett linne som är somrigt men som visar ungefär hela brösten. Jag måste hitta en bra bra (märk eng.) som är halterneck. Ojoj. Det är jobbigt när man köper en grej, men ändå fattas det något mer. Typ pricken över i, men ändå att en behå är mer ett nödvändigt ont. Jag lyckas alltid med det, en snygg kjol men har inget att ha till, heta strumpor som inte passar till något alls, osv. Jag känner att det här är intressant just för dig. Hummel hummel....
För övrigt blev jag lite fattig igår då, men jackan var ju så snögg.


Jag missade när Zidane ballade ur! Satt på bussen då. Jag säger bara: OJ! Vilken grej! Hur kunde han?!



52306-11
Vad gör du?!






Lissabon.

Jag hatar pms. Jag hatar att vara trött när man ska vara pigg. Idag tycker jag inte om att vara mig. Jag grät lite när jag brände mig (jävligt varmt!) på en plåt, för det + allt blev så jobbigt! "Vad ska jag göra med mitt liv?" - den frågan har plågat mig denna dag då jag vaknade bakfull och har bakat för fullt.
Jag hatar pms!

Men snart, ska färden gå till Davidas coctailparty! Jag har inte gjort iordning mig, har inte skrivit kort eller uträttat mitt ärende på ICA, (som jag glömde när jag var där), nu är det illa!

Ja, jag är negativ.

Därför lyssnar jag lite på Destiny's Child med "Survivor". Det hjälper lite.


Och gårdagen var ju hur trevlig som helst! Thanks Ekot.

Öl.

Gårdagens händelse: tisdagskväll på Pluto.
Nej, fel - det är Ulricehamns händelse. För varje tisdag är det nämligen halva priset (eller tag två, betala för en) på allt, både dryck och mat. Detta ser ulricehamnarna som ett gyllene tillfälle att öppna sin börs (tack Davida, för det glömda ordet). För alla är banne mig där! Vi väntade länge på ett bord, vi var ganska många också i "gänget". Nej, det behövs inga "kaniner", vi är ju ett gäng. Till slut fick vi bra platser.
Jag drack två öl ("det är ju en dag imorgon också!" Började kl 06.00), öl är det godaste när den är:

kall
upphälld i glas
uppdrucken
(dryckend? när den har druckits? fan!) utomhus i den svenska sommarvärmen
skummig och gyllengulbrun (men vilken öl är inte det? jo, det ska jag berätta: den ölstackaren som har stått i ett tält ungefär 50 dagar och är varmare än te och är i en 50-cl burk och det sista på botten: aaaah avslagen som ett as!)
och när jag är übertörstig


52306-9

En trevlig afton.

Italien var ju galna med (det låter stört när man säger det, så heter det ju inte, man borde skriva italienarna, men nu snackar vi såklart fotboll. Sverige är utslagna. Eller har de skrivit utslaget i våra tidningar? Jag känner mig utländsk.
Jo, Italien, vilken bomb! 2 mål på typ 1 sekund! Bitte.

Det finns även dagens händelse: Nu måste du se dig det här framför dig: Malin är en stadstjej som är på besök i idylliska Grönahög. Hon står i bikint, har ett sånt där strå i munnen (som man gjorde höna, tupp eller kyckling med i barndomen, meningslös lek förövrigt) och håller en katt runt magen lite slappt med ena handen. Justin, katten alltså, bara hänger! Det var så himla roligt att jag höll på att falla ihop helt.
På freddag blir det kul! Vi var i Grönahög för att göra iordning inför Eva-Karins stora fest. Vi lyfte massa stolar och bord, bänkar. Och tillverkade långbänkar och ett bord bestående av fyra däck, fyra hinkar, en mjölkkanna och en skiva. Det blev liksom b-bordet, men de som får sitta där kan guppa på sin sittplats, för brädan är svajig! Det du! Och på lördag ska Davida anordna coctailparty. Wiiiihooo! Nu skulle jag haft den där svarta snygga klänningen.


Nu ska jag äta en god middag. Hoppas jag.

Baden-baden.

Badat två gånger idag! Först i  Tahesjön (vilket namn va?) sedan vid "Klipporna" i Åsunden. Ja, visst är det häftigt att det finns sådana i vår sjö.

Imorgon börjar bageriet kl. 06.00. Jag ska duscha, se ett avsnitt av Sex and the City och sen sova.

Ätit mormors goda mat, lyssnat på dagens sommarpratare (Johan Rheborg, bra), slappat, spelat kort, fikat med nästan hela släkten, solat. "Vilken härlig sommardag", säger Mikaela och skrattar som om hon redan vore 35 år.


Sex and the City.

Nu har jag varit och badat i Skottek med Davida och Lukas. De hade matchande gröna Billabong-badkläder så jag var ju antingen deras mama eller en mobbad badanka.  Det var ändå skönt i vattnet! Fast inga vågor som i Turkiet, de var ju 50 meter höga.


BESATT av Sex and the City. Varför har jag inte kollat in denna underbara serie tidigare i mitt liv?

Köpte lite mer på ICA:s ständiga rea-ställ:
Ed Wood (film av Tim Burton, med Johny Depp!) Ej sett
En cd som är hemlig, men den är bra! (Tänk reklamröst nu) "Tre fantastiska röster, endast de bästa låtarna, 7 musikvideor på en bonuscd plus en helt ny låt! Är detta ödets barn?(översättning enl. miccha) Köp den nu innan det är för sent." 
Så det gjorde jag, för.... 50 riksdaler!




Jag älskar mango som:
frukt
butik
kvinnan som säljer det på en båt


Sweet mangoooo, hehehihihi, fresh pineapple, hehehehe

Cadillac Ranch.

Tjena,

vad dålig jag är på att skriva. Kommer inte på något vettigt. Jag kan ju börja med att beklaga mig lite; jag dog idag i bageriet (Bake Off, Miccha Off). Nu är jag återuppstånden. Balder, Tor, Oden - ni kan fara tillbaka till Italien! Jag orkar inte med mer ciabattabrön´. Det var så mycket att göra, och jag var helt ensam. Jag var irriterade på allt, inkl. kunder, inte bra. Fick inte ens någon lunch... Men mor hade lagat gott när jag kom hem.

evensong > Ciabatta
En jättedålig vits som man kan säga till bröden när man har tråkigt: bake off! Istället för fuck off då...

Igår åkte jag och P till Göteborg, Tjörn, Ljungskile, Trollhättan och sedan Ulricehamn. I en snygg Cadillac! Nu är jag kanske världens mest ovetande om bilmärken, men ja, jag känner till det. Och ja, jag trodde att det var en SAAB först. Men det var ju bara för att han har sagt att han skulle låna just en sådan.  Vi hade en roadtrip i sommarvädret. Badade i havet och solade, (inte länge nog, enligt mig), men det var trevligt trevligt.

Och i fredags spelade det legendariska bandet Pscht ... klick! Sorry om stavning är fel-. På PLUTO, our planet, enligt dom. De var bra! Vi var hemma hos mig innan. Det var skoj! Men jag tyckte lite synd om de som satt på övervåningen, dvs föräldrarna.

Mor: -Hur många blir ni ikväll?
Mikaela: -Ja, 10 ungefär. ( alltså typ 18 som max eller något.)
Mor: -När ska ni gå till Pluto?
Mikaela: -Vi går väl vid tio till halv elva... (Jag var fortfarande på vår infart när klockan slog 23:20.)

Men men, de var glada nästa dag! Och det finns ju alltid fotboll att kolla på en sen kväll.


Imorgon ska jag åka till Taberg. Det är en miniby med ett jäkla stort berg. Där bor mormor Ebba. Vi ska äta köttbullar, prata och fika sju sorters kakor (minst...) och hon ska klippas också. Ja inte av mig, men hon skulle till frissan. Då ska jag passa på att sova. För jag måste gå upp klockan 06.00 imorgon, åka med mor. Mormor är så go och galen, eller vi i släkten tycker att det är lite galet(=farligt) att hon kör sin bil när hon fyller 90 i september. Fast bilen är nog mer oroväckande. Så egentligen borde ju jag köra henne till frisören...


52306-8
"God jul tjugohundrafem!"
(så säger inte mormor, men man kan tro ju det)

RSS 2.0