Modern tysk grammatik och en fest.

Helgerna går så fort. Nu: söndagkväll. Sitter och gör en läxa (!), på tyska (!). Jag vet, gymnasiekänsla så det skriker om det. Jag behöver tips på tysktalande filmer. Inte dubbad skit, utan en riktigt härlig film från Tyskland.

... existerar det sådana?

Igår var jag och P bortbjudna på fest i Gällstad (och bara det bäddar ju för otur... haha). Jag var lite nervös eftersom jag förmodligen inte skulle känna en kotte. Det stämde också, förutom P:s kompis Niklas som hade bjudit in oss. Tre killar (män?) som firade 75 år, alltså 25 år x 3 pers. Många gäster, runt 100, och väldigt organiserat med långbord, mat, föräldrar som cateringfolk, bar, riktiga tallrikar och... DJ Seger. Ah, jag skojar inte! Det var trevligt, men ja, hm jag hade en torrboll till bordsgranne som verkligen inte gjorde mer än att svara på mina frågor. Frågade inte mig någonting förutom: "Kaffe?". Jag blir så trött, okej, han var kanske blyg, eller rentav ohyfsad. Sen var det lite farligt för det var fri tillgång till vin, öl, cider och drinkar. Det var bara och hämta i baren. Guu' vad det inte var bra. Jag mådde prima fram tills kvart i ett, sen. Det var ju dans/disco/dödsångest till Segers härliga musikmix (...). Full i hågen som jag var dansade jag och P glatt till 90-tals dängor, men mitt i allt så fick jag plötsligt en sån där vad-håller-jag-egentligen-på-med-känsla. Här står jag och sjunger med i Pump It Up och är med massa okända människor i 25+ ålder, hjäääälp, kände mig helt nykter för en stund och så är det i Gällstad och jag måste ut härifrån (Don't you know pump it up, you got to pump it up). Håkan kom och hämtade oss, och det sista som jag minns att jag sa var: "Är det Adam Tensta?". Konstig kväll.

Vad har vi hittat på mer? Firat Maria som fyllde 21 igår, ätit underbar smörgåstårta och Hovets tårta (oh my), spelat spel hos Malin (har träffat hennes pojkvän, främlingen från Norrland!), studiebesök i Sim&Sporthallen. Jag har pluggat lite... yeah.

Apropå den här Adam Tensta, så förstår jag inte vem det är. Var kommer han ifrån? De två senaste veckorna så förföljer denna person mig (alltså, inte bokstavligt talat, men han kommer till Jönköping snart!)

En liten ändring.

Men hallå, är jag seg eller? Jag menar såklart våren 09. Detta året är det ju Jönköping som gäller.

Oj, jag insåg nog precis en grej...

Jag ser ut som Davidas pappa i mina nya glasögon!

Utomlandsstudier.

Nu har precis mejlet anlänt, det mejl som man har gått och väntat på under hela veckan (jag undrar om skolans webmail har slagit rekord i mest besökare under de senaste dagarna...). Utomlandsstudier! Okej, våren 08 är jag i... da dam da dam - LONDON! Jaaa, jag är så himla glad! Det trodde jag aldrig. Wihoooo! Och skolan ligger mitt i staden. Och allt är perfekt. Ryan Air finns med, så då kan ni alla goda komma och hälsa på. Jippooo.


                                                                                  Vi ses snart, Big Ben!

En tisdageftermiddag i biblioteket.

Es tut mir leid att jag inte minns något av det tyska språket. Har suttit med brevet så länge nu, får slå upp ungefär varje ord. Hur känns det på en skala ett-till-tio?

Ja! Jag ska börja träna igen. Nu så. Ett kort på Friskis och hans vän Svettaren (jag då) är inhandlat. Jag och Elin ska köra på hårt i vår. Det är aldrig försent att satsa. Beach 2008. Det kan inte gå fel.

Nu har jag beställt mobilt bredband. Från Telia. Jag är helt förväntansfull! Kolla vilken tur man kan ha - idag är det sista dagen för deras braiga erbjudande.

Panik på att det har blivit två märken på datorn som inte går bort! Blir knäsvag.


Tyska.

Hallu!
Jag har inget Internet hemma än, så därför blir det lite sporadiskt skrivet. Det är faktiskt ganska skönt (men samtidigt fruktansvärt frustrerande!) att inte ha tillgång till nätet. Tänk vad mycket tid till annat. Men snart så ska jag ta ett beslut - mobilt bredband och i såna fall från vilket bolag eller JUNET som jag hade innan. Gu' vad svårt.

Det är lite konstigt att sova själv, alltså helt ensam i en lägenhet. Har haft sovande (snarkande?) personer i samma rum nu sen i augusti.  Så igårkväll var så skrämmande. Jag är helt säker på att det var ett valfritt djur (mus, enorm spindelfamilj, orm, älg) som var ovanför mitt tak ovanför sängen. Eftersom jag bor på översta våning så är det förmodligen en massa hemliga vrår på vinden eller i ledningarna. Det krafsades och lät jättelänge. Åh, det var dödsläskigt. Somnade ändå, imorse när jag vaknade var jag helt övertygad om att det låg något i min säng. Men, efter ett halvhjärtat spaninguppdrag så var kusten klar; jag hade överlevt! Ikväll är jag redo med en flugsmällare.

Helgen har varit god. Jag har köpt en vattenkokare (och ett vuxenpoäng knep jag där!) på Mediamarkt. Det är en affär/byggnad/Guds hus som är enormt stor. De har allt som man kan tänkas behöva inom elektronik och lite till. Nästan som en slogan där...! Love it.

Sen hittade vi på en massa andra saker också. Åt god middag på Harrys med Jennifer & Fredrik. Jag köpte jeans (efter missödet på nyårsafton är jag glad att jag fann ett par nya).

Nu har de nya kurserna startat. T-Y-S-K-A. Hahahha, vilket skämt! Jag får inte fram några ord. Also, na ja, einigemasen. Ska snart skriva ett brev (!) om mig själv till läraren... på tyska! Hjälp, Jan Åberg.

Och så ett par kurser till. Denna våren kommer att bli tuff. Alltså inte cool i den bemärkelsen, utan jöbbig, jag kommer att behöva bli ett tvättäkta pluggo om allt ska gå vägen. Men det hade jag tänkt att bli, så det är ju lugnt.

Oj, det känns som att jag har hur mycket som helst att berätta. Åhåå, men nu var det ett Brief som skall skrivas.

Make up.

Igårkväll kunde jag inte somna, så jag sorterade gamla dokument på datorn (och, okej, spelade ett par partier Kungen, guuud det är beroendeframkallande. Den som inte erkänner det ljuger för sig själv). Bland alla muffinsrecept och gymnasiearbeten hittade jag min dagbok från lunarstormtiden. Hahahaha, det var en rolig lässtund! Alltså, oj, jag är mållös. Vilka tonårsbekymmer. Och det är så knäppt för en del saker känns det som att jag skrev om för bara ett par veckor sedan. Snacka om att 17-åriga jag var besatt av låtar (José Gonzalez, vad det skrevs om honom! Varför?) Och festivaler. Och killbekymmer då. Hohoho, vad gammal jag känner mig helt plötsligt. Snart så är man 30 år. Om... 8 ½ år. Men ändå, det går snabbt! Jag blir rädd, dagarna bara försvinner. Man gör grejer, dryga och roliga, man glömmer och minns. Så bara det går en massa tid emellan som försvinner. Vart då? Jag har tänkt på en sak; det här med att sminka sig. Tänk, en qvinna som sminkar sig varje dag, tar ungefär 15 minuter (mycket längre om det är en partysminkning). Hur många minuter blir det på en vecka? Jo, 105. Nästan 2 timmar. Sen, på ett år? Ahh, jag vågar inte ens räkna ut det.

Fast nu måste jag veta. Vänta. 5475 minuter! 5475!  Vad många grejer en man kan hitta på under den tiden i ottan, exempelvis sovmorgon, göra extra god frukost, kolla på när sin älskade sminkar sig (men då är det ju ingen vits, haha, "nu gör vi det här tillsammans så att vi får lika mycket tid" (OBS! jag har inte varit med om det)), läsa en god bok, sätta in foton i album, ja möjligheterna är oändliga. Ojoy.

Men ingen idé att deppa ihop nu, mascara är ju faktiskt en ganska underbar produkt.

Imorgon åker Cammapappa med till Jönköping! Då ska vi fixa och dona i lägenheten, och sen... Jönköpings badhus! Tjoooho, det blir skoj.

Ett supersegt föremål.

Åh, jag blir så förbannad på denna skitdator. Jag förstår inte vad han har för problem, han mår inte bra, det är ett som är säkert. Har gjort allt jag kan i teknisk väg - diskrensning, diskdefragmentering, startat om datorn (hm, kanske inte räcker?), byt skrivbordsbakgrund. Nu har min msn skickat iväg konstiga grejer till folk på min lista, och ja,  hur känns det, inte så gött alltså. Datorn bara tänker och tänker. Men hörru' du, vad kommer du fram till?! Nada. På fronten intet nytt. Det ska bli så sköööönt att bara hänga med den bärbara framöver.

Och till denna stationära säger jag bara - see you in hell!


Endast 49,50:-.

Jag hittade en klassiker igår - Den Oändliga Historien (eller The Neverending Story). Den finns ju på DVD! Vilken lycka. Denna film är en del av mina barndomsår. Det får bli en nostalgitripp senare i veckan, wiiiihoo.

"Atreyu, why do you look so sad?" (Sandra, minns du?)

Åh, jag är totalt nervös. Helt skakig av kaffe och frysningar. Pjuh, jag längtar tills ikväll. Tenta 14:00. Ett två tre.

Turban et.al, jag är trött på dig.

Denna bok skulle jag inte lägga i min lista över böcker som man bör läsa. Jag varnar dig, gör't inte! Så bedrövligt tråkig och lång. Vi ses på tentan imorgon, aaaahhhh!

Och den är till och med tillfälligt slut på adlibris, hur är det möjligt?

Hej.

Orkar inte läsa mer. Det känns som om all ny information som kommer in i huvudet knuffar ut den viktiga information som jag hade för ett par dagar sen. Det är stopp! Såhär framåt kvällskanten tänker man på ditt och datt. Tankarna går run, runt. Fick se ett kort på Mathias idag när han var liten. Så himla glad! Det känns så overkligt och veta att han, den lille killen på bilden, inte finns längre. Även om jag inte kände honom alls väl, så saknar jag honom. Jag tänker lite på honom varje dag. Bara inte på honom, utan på begravningen, pappas sorgsna ögon som inte gråter, någon knäpp tystnad, en känsla som inte går att förklara, mest att det är så orättvist. Jag kan inte prata om det riktigt. Sms som jag hade sparat som försvann. Och jag undrar att vad jag ska svara när folk frågar hur många syskon jag har. En bror och en syster. Eller ja, två brö... orkar inte gå in på det. Men varje gång får jag skuldkänslor för det känns som om jag förtränger honom. Ja, det är ett mysterium. Jag hoppas att han har det bra.

Hett i Trollywood.

Staden som Peter bor i är den som man bör hänga i framöver. Nu spelar Lukas Moodysson in en film just i Trollywood. Och gissa vem som spelar huvudrollen? Gael García Bernal! Han som är med i Dagbok från en motorcykel och Babel, en väldigt bra skådespelare. Och Michelle Williams ifrån Brokeback Mountain. Tänk att de bor i Trollhättan en tid. Jag tycker att det är coolt. Haha, det tycker nog staden i sig också. När man ser reklam från kommunen är det alltid med en bild på Nicole Kidman (hon medverkade i Lars von Triers Dogville som.... gissa, också spelades in i Trollywood! Men jag tror att kommunen vill få det att låta som om hon är bosatt där. Förresten, så är en annan med i den filmen som heter Jean-Marc Barr som var med i Det Stora Blå som är uuuuunderbar. Tänk att han har strosat på samma gator som jag har gjort. Åååh. Lång parentes här). De har till och med en Walk Of Fame-gata med ingraverade stjärnor. Okej, nog talat om detta. Det jag ville få fram är att nu när det händer något så spännande som en filminspelning i Trollhättan så hinner jag inte åka dit (Peter, håll dig framme, vem vet, du kanske kan få en statistroll!), måste plugga och flytta in i lägenheten. Sen så börjar jag så smått ändra uppfattning om stället. Staden är ju lite... go. Men, stoppochbelääg, jag vill inte bo där ändå!



Igår började det en ny serie på TV4 - Californication. Jag har aldrig varit en X-Files-anhängare så det kändes inte konstigt att se David Duvochny i en helt annan roll än en alienjägare. Jo, den ska jag följa. Har ingen serie att följa i veckorna. Vet inte vad jag ska välja. Har ju (panik över det!) missat hela höstens säsong av Prison Break. Men säg mig, är det så att det börjar balla ur?


(Gud, vad undertecknad känner sig kändisgalen i detta inlägg. Men det kanske är sant... hjälp!)

Här var det kolsyreattack.

Nej nej!
Loka (citron till på köpet) överallt i min väska! Min nya kalender är helt blött. Och allt annat! Har gjort en liten torkanordning här på skrivbordet med värmande lampor. Det är bara jag och städaren här på biblioteket so far. Okej, läsning.

Vilka fynd.

Vad jag har fyndat! Kursböcker! Såhär va, två stycken böcker till kursen Strategy & Technology kostar mellan 600 till 700 spänn styck på Akademibokhandeln och på Adlibris och alla andra prisvänliga shoppingställen.

Men! Jag hittade två stycken på Studenternas hus för 200:-/styck. Det är ju helt fantastiskt galet! Samma upplaga och utgivningsår och allting. Nästan så man blir lite hög av fyndighet. Vilket klipp (bättre klipp än det jag bär på huvudet...)!

Inte nog med det, jag hittade en julstjärna på 70% realisation som ska sättas upp nästa jul. Då får jag äntligen julpynta min lägenhet. Har samlat på mig en massa pynt under åren, men aldrig fått använda det. Jul 2008, då gäller det.

Nu sitter jag på Johans café och väntar på att mor ska komma. Sen, hemfärd!

Tja.

Förresten, det är kul att vara tillbaka i skolan. Galet att man inte har träffat en del personas sen maj i förra året! Träffat flera stycken godbitar. Föreläsningen var inte dödsskoj, men pratade med läraren efteråt, så nu ska jag göra projektet först i höst. Bra. Sitter i biblioteket idag igen. Det är 100 gånger bättre studiero här för mig, än... hemma/någonannanstans. De enda lockelserna just nu är internet (som nu!) och Metrotidningen som ligger i väskan. Därför måste jag återgå, gott folk. Längtar tills ikväll, då blir det dejt med Smirnoff och Malin.


Lista.

Filmer som jag spanade in 2007


Januari: Derailed, Kiss Kiss Bang Bang, Gladiator, The Price Of Kissing, Sin City, Ed Wood, Ninas Resa, Conspiration
Februari: The Departed, Save The Last Dance, V For Vendetta, Love Actually, Ice Age

Mars: Helens Små Underverk, Proof, Kill Bill 2, The Guardian

April: Layer Cake, The Mother, I Mördarens Spår, Blood Diamond, Crash, Casino Royale, Om Jag Vänder Mig Om, 300

Maj: Old School, The Departed, Stolthet & Fördom, The Notebook
Juni: Happy Feet, Wedding Crashers

Juli: The Prestige, The Departed, A History Of Violence, Just My Luck, Life Aquatic, Dead Man's Shoes

Augusti: Nio Liv, You Stupid Man, Secret Window, Scarface, Superman Returns, The Holiday, En Djävulsk Romans

September: Shrek 3, Factory Girl, Mr Brooks, Den Lilla Sjöjungfrun, Next, Legally Blonde 1 & 2, Bridget Jones Dagbok, Hairspray, Den Gröna Milen, Laws Of Attraction, Skruva Den Som Beckham, Batman Begins
Oktober: Sagan Om Ringen , På Spaning Med Bridget Jones, Goal!, Hajar Som Hajar, 50 First Dates, Monster In Law, Stardust, Because I Said So, Waitress, Min Bäste Väns Bröllop

November: Hairspray, The Departed

December: Efter Bröllopet, The Constant Gardener, The Family Stone



Jussi, öppna skjortan och visa ditt bröst.

Det känns så konstigt, lite overkligt, att vara tillbaka i skolan. Men samtidigt känns det precis som vanligt. Som om hösten aldrig har existerat. Gick samma väg, köpte en kaffe (hon i cafeterian var på väldigt gott humör, och det är ett väldigt bra tecken inför kommande vår. De brukar alltid vara småirriterade), gick till biblioteket, och här sitter jag nu. Ska strax börja läsa, måste bara pjuh, fokusera först. En föreläsning klockan 13, spännande värre. Jag undrar om det är många som är tillbaka i stan... här i bibblan är det ganska lugnt än så länge. Håret ska jag inte tänka på mer nu.


Bad hair day - för alltid.

Hej.
Jag är så förbannad. Mitt hår! Det är så fult! Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag var hos frisören innan. Tänkte en vanlig page, få bort det slitna. Jag vet inte hur det gick till, men nu har jag den fulaste frilla någonsin. Uppklippt fram, så det ser ut som en halvlång lugg på sidan. Jag vet inte hur det är för andra, men jag har aldrig känt mig nöjd och glad när jag har betalt och gått ut från en salong, men idag, det var nog den värsta gången. Lipat en liten skvätt (som om det tramset hjälper). Jag kan lika väl raka av hela skiten! Åh. Jag måste sova bort denna ångest. Hoppas att det har växt lite tills imorgon. Folk får jättegärna säga att det är fult, för det är sant. Och glasögonval, det blir bara för mycket. Inga är snygga längre. Ser ut som dödens tråkmånslärarinna med grått hår.

Aaah buuuuhuuu. Och så ska man till skolan imorgon för första gången sen augusti. Kanske kör min rosa peruk.

Glasögonorm.

Det är en djungel av glasögon! Jag vet inte hur många olika modeller som jag har provat idag. Besök hos optikern. Ja, sämre syn. Ja, måste ha på mig glasögon mycket oftare. Nu gäller det att hitta de ultimata bågarna. Så från och med nu går jag under namnet Glasögonormen. Slående bra, va?

Waitress.



Läste i ett magasin från i höstas att regissören Adrienne Shelly till "Waitress" blev mördad strax efter att filmen blev klar. Det är hon som spelar huvudpersonen Jennas (Keri Russel) nördiga väninna Dawn. Hemskt. Hängd i sin lägenhet.
Vi såg den på bio i Sydney och när vi kom ut från biografen var vi alla tre ense om att filmen var löjlig men lite go ändå. Fast i efterhand så har jag tänkt på den och kommit fram till att, jo, den är bra och skiljer sig från alla andra komedier.

Snart kommer min lista över Filmer som jag har sett år 2007. Där finns både godbitar och floppar.

Honey, I'm home.

Nu har jag bestämt mig för att återuppta skrivandet. Det blir både roligt och jobbigt, men mest skönt.

Jag vet inte riktigt var jag ska börja någonstans. Jag bör egentligen berätta om hösten. Vad vi har hittat på, platser som vi har besökt och saker som man upplevt. Men det känns som om att det bara blir föööööör mycket. Det har varit en underbar resa med goda vänner som har gett mig härliga minnen för livet.  Men utan att bli alltför klichéaktig så är det nog bäst för oss alla att jag stannar vid det...! Jag kommer säkert att skriva om underhållande resehändelser då och då under våren. Just nu är allt bara ett virrvarr i huvudet, för på ett sätt känns det som om det var evigheters evighet sedan vi kom hem (18 dec), men samtidigt kan vissa dagar i oktober och november kännas som igår. 


Nyårsafton var en angenäm kväll i Göteborgs tecken, närmare bestämt i en go lägenhet på Linnégatan. Det är konstigt - stället ligger mitt ovanpå Linnéterassen, en fin restaurang, så när man slår in portkoden vid entrén så tittar man rakt in på ätande restaurangbesökare. Anders och hans kumpaner hade gjort flera pajer, sallad och tänt ljus, med andra ord, stämningen var på topp! När tolvslaget väl kom var jag (och alla andra, vad jag märkte) så himla glad och lycklig! 2008, nu kör vi! Efter att midnattstimmen var slagen så har jag tyvärr bara svaga minnesfragment, men det var kul då. Mousserande vin ska inte drickas som saft. En hurtig promenad hem till Anna och Emils lägenhet (det är ju dödslångt!) vid fyratiden gjorde att jag blev molnfri igen. Nästa morgon åkte jag, Cammen och Malin hem med en lyxig Swebusbuss (busbuss? Ahhh!), en sådan med två våningar.


Än så länge har jag inte åstadkommit några väldiga stordåd under det nya och coola året. Pluggat, tagit sovmorron, kollat på film, gått lite promenader och ätit rådjursstek.


Snart börjar skolan igen. Laddad! Snart är det tentor igen. Laddad och förberedd!


Den 9 februari kommer kent till Jönköping för en spelning. Och ska jag spana in den? Yes yes yes! Vilken lycka! Vilken julklapp!


I efterskott, gott nytt år och en god fortsättning (allting är gott vid juletider, varför är det så?)!
Och som man brukar säga... vi hörs!



RSS 2.0