Ah, men här är man vuxen.

OS slut! Vad ska man titta på nu? Idag lämnade vi över lägenhetsnyckeln, så nu är min Göteborgs-era slut. Vad vi har burit grejer och städat, har lite träningsvärk i armarna för tillfället. Imorgon ska jag på anställningsintervju och sen är det jobb på Lindex resten av veckan. Ska testa (ha, jag är grym på att pendla, men tycker att det är tråååkigt!) på det dagliga pendellivet nu då: Trollhättan - Göteborg tur och retur. Nu är jag och Peter sambosar på riktigt, efter många år av flängande. Det känns kul! Men jag saknar ju kombo-Camilla såklart.

Wind-o-dry.

Här sitter jag, Camma och min pappa samlade i vardagsrummet och kollar på stafett (aaah, såg du igår!? Hur spännande var inte det på en skala?). Vi har varit och käkat på Plankan, en pub som ligger precis här i krokarna som vi har tänkt att gå och ta en öl på många gånger, men har aldrig kommit dit. Men nu så! Imorgon börjar det första stora flyttlasset gå. Hoppas att det inte snöööööar! Man har så mycket grejer, förstår inte vart allt kommer ifrån, jag som är tokig på att rensa står ändå här med en massa bröööte.

Nu när man är så besatt i OS blir man ju sugen på att virka en mössa.

Pick & pack.

Packar ihop mina grejer, flyttlådor lite överallt. Har räknat och kommit fram till att detta blir min 12:e flytt hittills i mitt liv. Så nu blir det ytterligare en hyffsat tillfällig flytt fram tills jag och Peter flyttar till Stora Höga. Wihoo! Lindexjobbet är kul, fortsättning följer på detta...


Ett återfuktande tips.

Nu när händerna blir törra som fnöske är den här handcremen super, och fin förpackning också:


Bioklubben.

Kom fram 1½ timma senare än beräknat med bussen, men ändå helt godkänt med tanke på alla förseningar i trafiken. Det är det enda som Sverige talar om idag: snökaoset och OS, eller hur? SJ ligger risigt till nu alltså. Har precis kommit från biografen där vi spanade in Shutter Island. Jag tillhör den skaran som har läst boken Patient 67 som filmen är baserad på, därför visste jag hur det skulle gå i slutet (som är ett riktigt creme de la creme-slut). Men ändå, lika spännande för det! Leonardo Di Caprio är riktigt grym. Imorgon ska jag jobba på Lindex som ligger på Fredsgatan här i Göteborg. Får hoppa in där på halvtid i två veckor framöver. Kul! Nu efter tentan i torsdags ska jag ta upp mitt jobbsökande på riktigt. Såhär ligger det till: jag får min examen så fort som jag har klarat en till tenta (Finansiell Planering 20 mars: min skräck), då får jag titeln Bachelor in Business Administration som det så spejsat kallas. Fin fakta: jag är en akademiker i mina bästa år som beskådar en ljus framtid (självklart, det måste man intala sig själv!). Kall fakta: jag har inget fast jobb, jag letar jobb. Baaaaah. Kanske blir en Master till hösten? Eller har du ett jobb att erbjuda mig?

 


Update.

Hallu! Oj, vad jag inte har varit duktig här. Har varit jätteglad över att inte behöva sitta framför datorn på ett tag. Mjaa, jag tror att tentan gick bra, vågar inte säga för mycket mer än att jag är så lättad över att det är gjort! I fredags kom min kusin Elin på besök, vi har shoppat, fått fri makeup rådgivning på NK (gäller fram till 2 eller 3 mars! Boka!), besökt Gothia Tower och Björns Bar. Igår begav vi oss ut i snön och åkte till Småland, där firades min morbror som fyller 65. Nu är jag i Ulricehamn, ska åka buss tillbaka till Gbg i eftermiddag (hoppas att den dyker upp!) och ikväll blir det Martin Scorsese-bio.

Tentan.

Jag är så nervös att jag håller på att spy. Redan, och det är dessvärre ett dygn kvar tills tentan ska skrivas. Auu, jag brukar inte vara såhär nervig, men denna är så fruktansvärt viktig att jag klarar. Det är så svårt. Jag blir knäpp på mig själv, kan jag det här nu? Åh vad jag avskyr dagen innan. Tentan är 100% av kursen, en kurs som jag tog innan utbytesstudierna i London, så tentatillfället var när jag redan hade åkt så det är alltså över ett år sedan som jag läste kursen... buhuu. Wish me luck!

Hey little girl.

Hinner inte skriva något idag, däremot så får du se en liten video från Kennedy Center Honors 2009 där Bruce Springsteen var en av de personer som hyllades. Olika artister framför hans låtar och detta framträdande är gåshudsframkallande, jag älskar låten I'm on fire. Visst är den underbar?


Hoppla.

Tillbaka till skrivbordet. Nu närmar sig tentan med stormsteg (onsdag! ONSDAG!). Har haft ett mysigt dygn ute på landet, imorse fick jag prova på att rida (eller snarare sitta i sadeln och få hästen att gå i lugn takt). Wihoo, har inte suttit på en häst sedan sommaren -94 ungefär så detta var något nytt för mig. Kul! De lever ett riktigt lantliv, Jennifer och Robert, blandat med modebranschen då hon läser på Textilhögskolan i Borås. Lantligt modern. Så har hon precis köpt en Mulberryväska, åååh den var underbar! Ni som känner mig vet att jag har velat ha en i hur många år som helst, men jag vill inte ha prislappen. Det kommer att sluta med att jag köper en ny dator istället för en snygg handväska... eller? Så, idag är det Alla Hjärtans Dag, det firar jag med vietnamesisk mat och PDF-filer om aggregate demand samt diverse formler. Nej, jag är faktiskt inte alls bitter, jag och mitt hjärta kan mysa alla andra dagar, dock inte tre dagar innan superviktig tentamen, baaah. Jag hoppas att du har en go dag!


Bild lånad härifrån.


Till landet.

Om ett par timmar tar jag tåget till the countryside till Jennifer och Robert (och en go hund!). Vi blir några stycken från den gamla klassen i Jönköping som ska hänga, roligt! Man ses alldeles för sällan då alla är utspridda i landet. Tyvärr tappade jag min kamera på juldagen (inte på grund av fylla utan snöslask som gjorde hål i min papperspåse som jag gick runt och bar på av någon konstig anledning... jo, just det, vi hade bytt julklappar tidigare på kvällen, så jag hade en liten samling med grejer), så det är tragiskt öde min gamla vän råkade ut för; ensam lämnad på en väg i en snöhög (förmodligen). Tills vidare blir det en fotofri blogg, men inte så länge till.

Min spännande afton.

Pjuh, har duschat efter ett hårt träningspass. Mina armar är helt darriga. Har ätit fil och kokt ägg (besatt!), nu fokus på macroeconomics, sen tänkte jag spana in Skavlan på SVT för Patrik Sjöberg ska bli intervjuad och jag har, tro det eller ej, blivit helt fascinerad av honom! Haha. Jag är officiellt en tant denna fredagskväll.


Das Auto.

Åh, jag älskar att säga det. Das Auto. Vorsprung durch Technik. Vara en uttråkad tysk. Så långt sträcker sig mitt bilintresse. Igår tittade vi på just bilar. Jag hoppas innerligt att min käre man kan ta ett beslut snart. Det viktigaste är ju att man kan transporteras smidigt. Jag är trött på att åka kommunalt (jag vill inte ens tänka på hur mycket pengar jag har lagt på Västtrafik och SJ)! Han vill ha en Audi men jag menar att det får han köpa när han får en 40-årskris eller dyl. Det blir nog en Volvo S40 (tycker jag!). Efter denna bilpärs gjorde vi en god middag och hängde med Therese & Daniel, mysigt. Imorse när jag åkte tillbaka till Göteborg tog det summakardemumma 2½ timma dörr till dörr. Galet lång tid! Vill köra bil NU.

And the Oscar goes to...

Oscarsgalan går av stapeln den 7 mars. Då ska jag och Camilla ha uppesittarkväll. Fram tills dess ska vi se alla filmer som har blivit nominerade till Best Picture. Än så länge har jag sett 4 stycken:

Avatar √
The Blind Side
District 9
An Education √
The Hurt Locker
Inglourious Basterds √
Precious
A Serious Man
Up
Up In The Air √

Kan inte uttala mig än om vilken som jag hejar på. Men hajpade Avatar är ju faktiskt grym!


Alec Baldwin & Steve Martin ska vara värdar för årets gala.


What to do.

Det bara spritter i fingrarna av otålighet. Jag vill komma på en superidé. En affärsidé som är unik. Så, vips vet jag vad jag ska göra med mitt liv. Just nu har jag inget drömyrke och det känns jättetråkigt. Men samtidigt är det spännande att se vad världen har att erbjuda mig. Nu har jag helt plötsligt blivit sugen på att börja en masterutbildning till hösten. Jag fortsätter att plugga till min tenta och tänker under tiden. Snart så vet jag och det känns hoppfullt.


Bild lånad härifrån.


Texas instruments.

När vi kom fram till museet möttes vi av skylten med öppettider som meddelade att på måndagar är det stängt. Kul. Sen fick jag ett brev från Försäkringskassan som menar att det bostadsbidrag som jag fick för min fina men ack så dyra lägenhet i Jönköping för 2008 ska betalas tillbaka. Alles. 4633 SEK. Kul. Sen gick jag och fikade med Helena på Brogyllen och det var faktiskt kul. Sen gick jag och spinnade och det var mest jobbigt. Over and out!

Museum.

Nu ska vi bege oss mot Sjöfartsmuseet för ett studiebesök. Det ligger bara 100 meter härifrån, så nu är det hög tid att gå dit för att insupa havsandan. 

 

I am scatman.

Wohooo, vi var ute en sväng på Styrbord Barbord igår, den där båten som ligger vid Kungsportsplatsen du vet. Först kollade vi på Melodifestivalen, yeah, vad härligt att Salem al Fakir gick vidare till final! Det blev en lugn kväll ändå, så känner mig ganska pigg idag. Pluggar lite, hänger lite, rensar förråden. Jag älskar att rensa! Bland allt från mat till kläder och smycken. Ut med det gamla! Inte nödvändigtvis in med det nya, men det är så gött att inte ha en massa onödiga prylar som bara ligger. Som mina närmsta vänner vet så var jag tokig i att köpa småsaker för ett par år sedan. Detta beteende är totalt borta! Jag lovar. Det enda som jag fortfarande måste köpa är PEZ-figurer. Nu är det närmare sjuttio stycken... Om någon är intresserad av utställningen så bege er till Sanatorievägen i Ulricehamn.


It-chokladen.

Det här är världens godaste choklad. Jag kallar den min orgasmchoklad för den är lika go som just en sådan. Den är lite svår att hitta i butikerna dock, men igår så fann jag kakan i den lite lyxiga Coop Konsum-butiken på Avenyn. Vilken lycka!


{}

 Jag måste säga att jag verkligen gillade Till Vildingarnas Land, även om den var heeelt ja, kan inte sätta ord på det. Men riktigt mysig och hjärtskärande, bra soundtrack också. Så gillar jag Forest Whitakers röst. Idag ska jag plugga och sen är utgång planen för ikväll. Inte många helger kvar i Göteborg för mig nu eftersom vi flyttar ut från denna goa lägenhet den sista februari. Därför gäller det att passa på att gå ut i stan nu. Baaaooo! Därefter blir det myyyys på 40 m² med Peter. Sen bär det iväg till havet... mer om detta senare.


Bio.

Åh, ikväll ska vi på bio och se Till Vildingarnas Land. Den verkar underbar!



Dagens.

För det mesta älskar jag härliga ta-vara-på-livet meningar à la Paulo Coelho. Det ger en liten kick, även om det är lite kliché så funkar det på mig. Därför kommer här dagens från min kalender: När vi har ett mål i livet kan det vara ett bättre eller sämre mål, beroende på den väg vi väljer för att uppnå det (en magikers dagbok).  


En bok om påverkan.

Filmen var inte alls så himla bra faktiskt, vi är mycket besvikna här. Däremot så gjorde Camillas goa kladdkaka att oddsen för en lyckad filmkväll ändå blev godkända. Aah, helt nya cyklar på gymmet idag, så jag var den första som körde ett pass med den (rättare sagt, jag var den första som fick svetta ner den!), alla cyklar i hela salen var utbytta. What a feeling. Pjuh. Nu ska jag börja läsa i boken När du gör som jag vill - en bok om påverkan av Henrik Fexeus. Ja, det kan låta en aning läskigt för dig, men jag tycker att det låter gött. Hehehe. Fick tipset från Helena, vem vet, hon kanske redan har börjat styra mig? Baaah!


Happy endings.

Baaah, mindre roligt att plugga. Jag väntar på att Camilla ska komma hem så att jag får en uppdatering om hennes kommande helg. Sen ska jag gå på ett spinningpass, därefter ska vi hyra The Ugly Truth (släpptes på Hemmakväll igår! Vi är stammisar!) för vi har blivit frälsta i cheesy romantiska komedier. Visst är det härligt med lyckliga slut? 


Min samling av muminmuggar.

Ja, den är ganska stor. Men än är det flera modeller som fattas. Aah, känner mig som en riktig kvinna när jag sitter här och tar en fika bestående av japp och kaffe i just en muminmugg. När äter man japp? Alltså chokladen. Senast var nog i slutet av 90-talet. Underskattad må jag säga! Okej, nu ska jag studera flitigt. Min Intermediate Macroeconomic Theory-tenta är den 17 februari. You can do it, Mikaela!


Torsdag.

Gooood morgon. Jag har legat och halvsovit till Gomorron Sverige, så när C-G Karlsson recenserade nya filmer drömde jag ihop en superberättelse med Kate Winslet i huvudrollen. Eller ja, den kändes bra när jag vaknade. Måste kolla upp vilka filmer det var som han snackade om egentligen. Nu är jag uppe och äter frulle, ska strax pulsa i snön till tåget som åker tillbaka till Göteborg. Over and out!

Comeback.

Wihoo! Nu ska jag dra igång det här. Berätta om allt möjligt för er, mina vänner. För detta är en blogg för mina nära och kära; jag tror inte att ni som inte känner mig tycker att det är sååå himla roligt alltså. Hej så länge!

RSS 2.0