Packa ner och upp.

Håller på att packa en resväska som ska med mig till Uppsala. Försöker vara effektiv, man tappade gnistan nu, satte mig här. Den ständiga frågan: vad ska man ta med sig? Två klänningar eller en? Ett par extra skor? Kollegieblock? Lakan eller sovsäck? Tillsammans blir det dödstungt. Jag vet, jag borde om någon vara expert på packning (eftersom jag gör denna procedur varje helg!) men icke, alltid samma bekymmer. Vilket leder till: en heavy väska. Har du något tips?

Så i helgen är det jag, Camma & Davida som ska göra stan osäker (aaah, jag älskar det uttrycket!).

Twilight.

"Wake me up before you go, go..."
Töntig låt.
 
Biobesök igårkväll - Twilight. Aah, den var brabra. Jag gillar den här vampyrtrenden som råder nu. Jag har kommit fram till att jag verkligen borde gå på bio oftare. I ♥ SF Filmstaden (vem är det som är töntig nu, jag vs. Wham?)! Filmen ja, snygga bilder, coola effekter och bra skådespelare. Nu ska jag försöka hitta romanen som den grundar sig på som heter, just det, Twilight i orginaltitel och Om jag kunde drömma på svenska.



Konsten att leva innerligt.

Börjat läsa en bok som handlar om meningen med livet. Spännande värre. Som guide har vi Søren Kierkegaard, en dansk filosof som levde på 1800-talet. Jag återkommer när den sista sidan är läst.


M.E.N.S.

Fucking mens. Jag hatar den här sorgsna känslan min kropp får en gång i månaden. Känner mig lam, meningslös, tjock och hopplös. Allt för lite rött! Det är egentligen inte ett dugg synd om mig, men jag behöver lite medkänsla här. Ska gå ut i snön och hoppas på bättre tider.



Det här huset upplever nog också en obehaglig känsla.

Stannar här.

Inget flyt med föreläsningar alltså. Intermediate Macro-kursen har ställt in tre föreläsningar nu under en väldigt kort period. Man blir matt! I fredags skyndade jag mig till lektionen, så meddelar tavlan cancelled due to sickness. Det positiva var att jag kom hem lite tidigare. Jag och mamma drack glögg och åt pepparkakor. Vi tänkte ju åka på en sista minuten-resa i december, men nu blir det inte så... pappa verkade så tjurig (han är ett barn) även om det var han som kom med idén mor-och-dotter-tripp. Så jag frågade: men ska inte ni två åka, som det var tänkt från början? Jag kan vara kattvakt.
Han grubblade lite. Om det är lugnt för mig? Ja. Så, nu åker alltså de till värmen, jag är hemma och har tillgång till bil (ja! ja!) och ska ta hand om Filippa. Det känns lite tråkigt att missa Marocko, men det går ju att fara dit senare.

Två dagar i Växjös simhall. Övernattning i en gympasal (det fanns ringar och all utrustning för gymnastik. Jesuzz, vad ovig jag är!). Simmarna var duktiga! De slog personliga rekord och kämpade på bra, jag kämpade på bra. Igårkväll var jag helt slut i huvudet.

24 november - en månad kvar till dopparedagen.

Måste nog skynda mig till föreläsning.

Jag och min projektgrupp har varit i Grimsås och besökt vårt fadderföretag - Nexans. De tillverkar kablar. Vi ska skriva ett arbete om deras budgetprocess. Det knäppa är att det är intressant. Jag brukar tycka att de här projekten i det oändliga är ganska trista, men nu så. Okej, imorgon ska jag på simtävling i Växjö med simmare. Och i övermorgon, alltså en härlig övernattning i någon skola. Det blir ju varmt i alla fall. Men först ska jag åka hem på blixtvisit hos pärlan vid vår strand. Jag och mor ska smida planer. Marockoplaner...? 

Trevlig helg!  


Mind the gap.

Den 7 januari drar jag, mor och far till tunnelbanans moder - London. De har en tur- och returbiljett, jag nöjer mig med en enkel. Gaaaah, det blir spännande! Men först är det juletider och såna där grejer som bara gör att tiden försvinner. Vart? Kommer aldrig åter. Jag planerar att köpa ett sånt där adventsljus som man tänder varje morgon och som eldar upp en dag. Det låter läskigt, eller hur? Men jag tror att det är gött med nedräkning till julafton!




Kommer ni och hälsar på mig i vår?  

Djur är kul.


En kollektion, tack.

Visst är det knäppt när man kollar in i sin garderob och finner inte något stackars plagg som man vill ha på sig? Och tänker: har jag en gång valt alla dessa tråkiga kläder?

Jag har den känslan nu. What to wear? Jag måste skynda mig här! Jag är helt fascinerad av dessa bloggare som lägger upp dagens outfit varje dag. Att man pallar trycket! Jag hade ju dött varje morgon av prestationsångest.

&.

Det är sådär kallt och klart, solen lyser, frost. Vi gick upp fem imorse, jag tog tåget klockan sex, är framme här i Jönköping för att ha föreläsning nio, den är inställd. Man kan ju bli matt. Visste sedan igår eftermiddag att den var förflyttad, men kunde inte boka om biljetten, därför är jag uppe tidigare än tuppen och hans fruar. Jag behöver mer kaffe. Detta finns i mitt kylskåp (och det är dessvärre sant): ädelmjukost, champinjonmjukost, äppelmos, hallonsylt, halv gurka och en whiskeysås. Katastrof! Borde verkligen handla mat...

Dagens uppdrag: till skolan och skriva ut en rapport, åka till Ryhov Sjukhus och lämna den klara rapporten till vår kontaktperson, leta julklappar, handla mat, (äta mat?), träna och sen inga mer planer. Har du något förslag för kvällen?



Åh, jag vill ha kaffe. Starbuckskaffe.

McSteamy.

Jag har haft ett Grey's Anatomy-race fram till tre inatt. Det var underbart! En väldigt bra serie, som man lätt blir beroende av. "Bara ett avsnitt till..." Nu ska jag strax gå och handla mat för att göra en go middag till min käre pojkvän som fortfarande är i gbg på festligheter. Jag är arg på honom! För en sak. Aaah, förtjänar han mat? Egentligen inte. Jag brukar aldrig vara arg, men nu är jag upprörd. Jag behöver mer Grey-avsnitt för att lugna mig...

För 15 år sedan.

Vissa artister förknippar man till väldigt olika situationer. Nu lyssnar jag på Chris Rea och får härliga minnen från när jag var ett litet kid i 4-årsåldern. Varje söndag hade jag, mamma och pappa en långmiddag i vardagsrummet med god mat och musiken, ja, den stod Chris Rea för. Nästan alltid. Leonard Cohen dök upp då och då i CD-spelaren. Vilka mysiga helger det var! Jag lägger all "skuld" på mina föräldrar att jag numera har en förkärlek till äldre gentlemän som sjunger.


Trippen.

Men hallå, god afton, är du också uppe? Passar det bra med en hoptryckt berättelse från Lund? Det kan ju vara skojigt för mig och de inblandade att se på bilder och läsa om den goda helgen. Nu kan det bli väldigt många namn att hålla reda på, men håll till godo. Jag for iväg med tåget, mötte Maria på X2000, där satt vi i lounge-avdelningen (bra jobbat, SJ!) och myste med choklad och kaffe. Sedan lovely sushilunch i Lund, där mötte vi Emelie som jag inte har träffat på evigheter! Efter det fylldes gänget på, så framåt kvällen var alla resenärer och Lundbor samlade: Camilla, Anna, Eva-Karin, Per, Helena, Emelie, Maria, Niclas & Alexander aka Bullen (Faen, jag har lust att göra en punktlista för det blir så jäkla mycket dravvel).
- Fredagkväll: Middag och festligheter. Vi förtärde vin alternativt öl.
- Lördag: shopping. Destination: Malmö. Go stad. Tacos hos Eva-Karins & Petras place, sedan resa till Emelies splitternya lägenhet i Malmö, därefter klubba (stekfaktor på det?) på Debaser! Vi förtärde vin samt öl.
-Söndag: Lunds Akademiska Kör med Eva-Karin som sitt ess i leken framförde konsert i Domkyrkan, vi var där och upplevde atmosfären. Två kära lämnade oss på söndagen, kvar på perrongen stod jag, Eva-Karin och Camilla, så vi drog till Köpenhamn. En mycket go stad. Där bodde vi på hotell (studenter? What?) och åt väldigt mycket buffé under kort period. Vi gick på konsert - Mogwai. Typ 80% av publiken var danska handsome män, niiice. Sen åt vi pölse med och shoppade loss på H&M's rea.
-Måndag kväll: tillbaka mot Lund, där väntade efterlängtade Petra ivrigt (?) på oss. Vi drack öl på något ställe som hette Armen eller dyl. Mycket trevligt med autografskrivande och allt.
-Tisdag morgon, dödstidigt i ottan: Jag och Camma åker hem mot dystrare tider (nämligen plugg och en österrikisk bagare).
Okej, nu får man tolka följande mening hur man vill; 40-årigt käck, 15-årig brud eller bara så enkelt som en sann Miccha:
Brudar och killar, tack för en supergoooo helg!

Så, nu kommer lite härliga bilder istället för min mycket osammanhängande text:


När vi anlände var vi aktiva turister


Underbar sushi!


Förberedning för risotto. Anna myser med en hel bag-in-box.


Tre snögga brudar posar!


Och igen!


Och igen!


Det lyxiga hotellrummet i Köpenhamn. Visst är det lite Shrek-känsla på tyget?


Min favvobild!


Den inbyggda matsalen i hotellet.


Myzzz med Pettra.


Lund by night.

Dagens väder.

Det är ju storm ute!

Störtregn.

Kan ett glastak brista?

Sixth Edition.

Mitt huvud är redo för att suga in kunskap. Jag har bra förutsättningar: kaffe, dator, glasögon, kursbok och en lugn plats i biblioteket. Wish me luck!

Asså, det kommer en härlig update om Lundvistelsen med bilder inom snar framtid...

Tiden springer ifrån mig!

My love will not let you down.

Lyssnar på Arcade Fire och skriver rent socialpsykologi-anteckningar. Så kul kan man ha det en torsdagskväll. Läser om relationer människor emellan; det finns tre anknytningsmodeller:

- Trygg anknytning
- Undvikande/avvisande anknytning
- Ängslig anknytning
Och detta påverkar ens vuxna liv vad man fick för anknytning till sina föräldrar som litet barn. Tenta på tisdag alltså. Känner mig mindre förberedd. Ändå sitter jag här och youtubar massa onödigt.

Min favoritlåt med Bruce.


Ett två tre.

Back to reality. Jag känner: ingen kontroll. Helgen har varit underbar, jag berättar mer om den senare (när jag har koll på läget igen). Ska iväg till skolan strax, det är massa att fixa, men jag kommer ingen vart. Jag har börjat på en läcker att-göra-lista, men får inte bocka av någonting! Det dummaste nu i detta läge är att jag har precis köpt Grey's Anatomy-boxen med tre säsonger. Farlig lockelse när det är mycket annat som bör göras. Men mama, serien är såå bra!

RSS 2.0