Himalayal.

Snacka om att vara trött och full. Jag vill bara sova, men det snurrar så jag kokar ett ägg i väntan på bättre tider. Alltså, jag blir trött, inte bara sovrött utan allmänt på utelivet i Sve. Vad är syftet med att gå ut mer än att ragga? Förfester är alltid skoj, men sen på själva utestället, ja, jag vet inte, det är ju inte direkt astt man har härliga samtal med folk, utan bara dryg dans. Konstiga blickar. Nähäää jag längtar efter P och sömn.  Jag ska inte ställa alarmet. Ett kokt ägg är så himla underbart.

En resa.

Vilket kap! Jag bokade precis en tågbiljett upp till Falun i slutet av maj. 197 SEK i 1:a klass. Helt sjuuukt! Det var dyrare i 2:a klass, vilket är väldigt konstigt. Så nu får jag garanterad plats och Internet, hur coolt som helst. Jag har aldrig åkt i 1:a klass, är det stor skillnad?


Gud vad jag är trött på Jönköping nu. En uttråkad stad + uttråkad tjej blir ingen bra ekvation.

255 g/m

Fick en så stor längtan efter att simma imorse, så jag åkte till simhallen. 50-metersbassäng, gött. Nästan inga gäster. Jag delade en bana med en till, sedan när hon gick var jag helt ensam. Väldigt skönt, känner mig ganska stark i kroppen. Tyvärr inte som forna tider på gymnasiet. Denna vecka är min hurtighetsvecka no. 1. Träning varje dag. Jag vet inte vad jag ska gå på för pass imorgon dock, och om jag kommer att palla; ikväll blir det nämligen utgång (äntligen!) på Club Caj. Lite nytt på sommarjobbfronten, men samtidigt very unclear. Alltså, jag tänker inte ringa till ICA Maxi oavsett vad som händer. Förra sommaren bestämde jag mig för att det var sista rycket på ICA-koncernen. I will not go back! Det var ju ett helt okej jobb, men nej, någon måtta får det finnas. Har precis gjort en paj. Jäkligt go om jag får säga det själv. Lite broccoli, fetaost, tomat, pinjenötter och vóila! Vi ska skriva ett CV till tyskan. På tyska givetvis. Jag får ju panik (jag har inte tid att skriva ett låtsas-CV på ett främmande språk när jag behöver ett jobb på riktigt!). Ska ta tag i det alldeles strax.

Åh, jag blir så glad när man lyssnar på band som man hade glömt bort, som är jättebra. Dagens: The Embassy. Passar perfekt till en solig dag i april. Klichéer är faen underskattat.

Work it.

Hej,
jag behöver ett sommarjobb. Tack på förhand.

Varför, varför är jag alltid ute i sista sekunden? Såna här oroligheter ger mig magsår.
Jag fortsätter väl att ringa nu då. %04t#r¤!

Härliga tider.


image108

På en ö i Thailand fann vi ett par barbieben.


One day or another.

Vilken effektiv morgon, vaknade innan alarmet. Morgonstund har guld i mun. Kanske har fixat extrajobb för hösten nu... wiihoo. Nu återstår sommaren. Ska pallra mig ut och gå och hälsa på mormor. Sedan blir det skola. Jag längtar tills imorgon, mmm!

Radiohuvud.

Hallå där,
 jag har helt tappat gnistan i bloggskrivandet. Jag är i något konstigt töcken av att-göra-listor. Håller på och bockar av grejer och glömmer bort att leva i nuet. Därför hade jag lust att gå ut ikväll och bara låta berusning överta tänket. Men det blev ett spinningpass och inga sugna vänner, så nu sitter jag här och ska kolla på en film i min ensamhet. Kan knappt erkänna vilken det är, jag fick ett ryck i helgen och beställde askönstiga filmer från cdon.com. Okej, håll i er nu, Mannen Som Kunde Tala Med Hästar och Den Engelske Patienten. Stark klimakteriekvinnavarning på mig! Men ibland vill man se en rulle från 1990-talet med Kristin Scott Thomas. Och en ung Scarlett, det blir spännande att se om hon hade talang redan då. Hm. Köpte även Blood Diamond (49 spänn!), någon Sagan Om Ringen-dokumentär och en CD till mor. Vi spenderade helgen i Kalmar, jag och de goa tjejerna. Väldigt kul att träffas alla; vi sjöng SingStar (Love Shack!), lagade middag, upptäckte staden, snackade och hann med en utgång (dock lite "Bulgarienkänsla" på det stället, alltså sådär svettiga läskiga män och dålig musik, men det var skoj ändå) med Malins klasskompisar. Tack godingar! Men åh, sommaren närmar sig med stormsteg, och även om jag förmodligen aldrig kommer att bli redo för Beach 2008 så vore det ju skönt att vara lite förberedd på själva Sommaren 2008. Jag flyttar bort från Dunkehallavägen den 15 maj. På väg... mot nya äventyr. Jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen bara. Adressändrade igår till Ulricehamn igen. Hur känns det liksom, att backa tillbaka igen? Men det löser sig. Det gör det ju alltid. Jag tror att min destination blir Trollywood. På fredag får jag äntligen träffa P igen, 3 veckor sen sist, herregud! Fatta att det är maj snart. Helt knäppt! Igår köpte jag en liten majblomma från två goa småkillar utanför Konsum:
Två goa småkillar: - Hej tjejen, vill du köpa majblommor?
Jag: - Äh, det är bra tack.
Två goa småkillar: sorgsna hundögon.
Jag går, vänder om: - Eller förresten, jag ändrar mig, det är klart att jag vill köpa en majblomma!
Två goa småkillar: - Jaaa!
Den ena: - Ey, tjejen är coool.

Ja, jag vet. För hur ocoolt är det inte att nobba majblomssäljande barn? Nu, film. Radiohead är så jäkla bra, det är sjukt.


Bastu.

Det blev inget direkt avslut i förra, var tvungen att kila iväg till bussen. Jag var på ett kontaktsamtal med en från SEB, pratade om ditt och datt. Han var väldigt trevlig och skämtsam. "Så Mikaela, berätta, vem är du?"  Svår fråga. Hur ska man börja? Jag minns inte riktigt hur jag sa, men att jag är positiv och passionerad och sånt trams flög nog ur min mun. Samtalen är egentligen 20 minuter, men eftersom jag var sist ut så pratade vi i knappt 40. Sedan fick jag ett ryck och gick och köpte ett par svarta skor (pumps?). Nu är jag hemma och kollar dystert på alla ouppackade väskor. Snart ska jag träffa Eva-Karin och då ska vi fika eller något, jag vet inte riktigt vad bruden har tänkt sig. Imorgonkväll tänkte jag anordna en sushikväll. Ska skriva en inköpslista och därmed basta.

Apropå basta - vi besökte Holiday Club uppe i Åre som har en underbar Sauna World. Alla sorters bastuar; kalla, varma, torra, eukalyptusdoftiga... och en isvak! Åh, framtidsdrömmar: pool och bastu i ägo.

Saunaworld

Hola.

Hemma igen efter en härlig semester. Natten har spenderats på olika tåg, man sover alltid lite konstigt sittandes, vaknade av att jag hade vikt örat dubbelt med handen, ont. Det har jag inte berättat. Helgen innan jag åkte hade jag och P ett Sagan Om Ringen-maraton. Alla extended. På en stor teve. Vilken lycka. Jag hade glömt hur het Aragorn faktiskt är. Det är sjukt! 

Let it snow, let it snow.

Det snöar så himla mycket idag! Jag får värsta julaftonskänslorna. Åkte på ett ställe som heter Trillevallen tidigare idag, det kändes nästan som om man surfade istället för att snowboarda (?) när det äyr så mycket mjuksnö i  backarna. Härligt, men kallt! Sista gången som jag tog liften upp klantade jag till det... åkte in i en stor stolpe och liftbygeln bara smällde till. Smärta! Annars har det inte skett några skador alls (inga stukade fötter, jaaaaa! Förutom sjukt blåa knän). Imorgon tar vi nattåget tillbaka till Jönköping. Lite segt... men sedan far jag vidare till Kalmar för att ha en helhelg med ett gäng goa brudar. 

(Jag vet inte riktigt när jag ska plugga och annat nyttigt, men det kommer, det kommer...)

Letar så smått efter sommarjobb. Pust och stön. Det finns så många valmöjligheter. Trollhättan, Oslo, Afrika? Jag blir knäpp.


Ett vykort från Jämtland.

Men tjena!
Hur är läget? Just nu är jag i Åre, och det är härliga tider det! Strålande sol nu i två dagar , så vi har åkt snowboard, druckit varm choklad och vandrat till toppen av Åreskutan. Vi har röda näsor, blåmärken på knäna och massa roliga åk i backarna. Ikväll ska vi gå och se Soundtrack Of Our Lives som spelar, Sandra fyller år idag också, tjoooho!
Vi ses! Kramar Mikaela


RSS 2.0