Hejdå så länge.

Sista dagen i jÖÖÖÖnkööööping- (hur betonar en smålänning det?). Nu blåser förändringarnas tider. Jag måste packa en enorm väska och äta ur kylskåpet. Jag måste leva utan Internet (en god vän) för hemma(hemma ulricehamn) finns han inte längre bland oss. Uppsagd. Hur ska det gå, i ett par veckor?

Men tänk vad mycket tid jag får över till pluggande istället. Wihooo!

De senaste dagarna har jag suttit framför en skoldator och bokfört. Äntligen är det klart! Igårkväll fick jag och Emily dra en lättnads suck. Om jag ska bli revisor? Nepp.

Sen när jag kom hem sent igårkväll var jag inte alls trött, så jag bestämde mig för att kolla på Sex & the City. Kom till sista avsnittet. Ah, jag finner inga ord. Så bra! Och nu är det slut! Nej! Underbart tidsfördriv.

Så jag vill bara passa på att önska en riktigt GOD JUL till dig.




Glöm inte vad som händer kl 15 på söndag.

Everything Changes.

Okej, beredd?

Idag såg jag Idol-Marcus & Idol-Erik uppträda på ett köpcenter i Uddevalla!

Hörde du?
De uppträdde på ett köpcenter (ett tråkigt dessutom).
I Uddevalla (av alla ställen).
Klockan 12 på dagen.
Och tjejerna skrek som galningar.
Jag förstår inte.
Så underbart kan det bara inte vara. Speciellt inte i ett köpcenter.

Vi passade på att gå i de tomma affärerna istället. Inget illa emot Marcus och Erik, de är säkert ett par hyvens killar. Men jag blir lite matt på hysterin. Mohahaha...

Ingvar-varning.

En julklapp kvar! Kan inte komma på något bra. Eller nej, två kvar! Mormor också, som iofs säger "jag vill inte ha några julklappar" (varje år, varför är det så?) OCh vad ska man köpa till en 90-åring som har allt hon behöver? En prenumeration på ICA Kuriren?

Nu när jag tänker på det... kanske inte så dumt.

Igår upptäckte jag en pinsam grej. Jag tyckte om "På spåret"Utropstecken. För att återupprätta mitt ungdoms forna jag kollade jag på "Die Hard" och kände mig bättre till mods. Hade faktiskt inte sett den innan, och hm, filmen hade en 80-talskänsla och var ganska löjlig, men ändå värd att se. Det är ju en klassiker!

Morgondagens happening för mich: Jul på Liseberg. Me like!

En låt som är totalt bra: The Arcade Fire - Cold Wing

Julbak.

Det är galet vad tiden går. 
4 dagar kvar i skolan.
Jullov!
Eller julplugg. Men det funkar!

Jag väntar på att P ska komma från fotbollsträning, för vi ska ställa till med ett julbak snart. Spännande och se om vi lyckas. Igår for (vilken bil, vilka hastigheter!) vi oplanerat till Göteborg och gick på bio. Den omtalade stora Bergakungen. Men jag måse erkänna att Astoria slår högre ändå.
"Little Miss Sunshine". Kul!

Nu har jag endast 1 skiva kvar på Sex and the City-boxen. Hur ska det sluta? Aaah, jag blir tokig! Vill se allt NU, men samtidigt vill jag leva i ovisshet en stund till. Sen är jag mycket villig att diskutera. (Camilla!)

Då är det dags. På med förklädet!

Upphittad.

Vilken underlig kväll!

Dagen började bra. Eller nje, var allmänt trött efter igår, men det gick över. Hade en föreläsning. Ett sånt sug efter pizza, hamburgare eller något som är snabbmat kom. Jag fick med mig Emily till en pizzeria. Det var underbart gott. Och trevlig dejt också. Sedan gick jag hem och hämtade grejer och gick till gymmet. Det är nu underligheterna börjar...
Ett långt tåg av människor, det var alltså hur långt som helst. Och de höll facklor och hade visselpipor. Gamla och barn. De blockerade trafiken och kändes nästan som en sekt. Jag var tvungen att gå igenom ledet för att kunna komma fram till trottoaren. Så smet jag fort emellan, så ropade en 50+ man till mig, ilsket och mycket bittert: "Man bryter inte ett led, har inte du lärt dig det?"  Jag blev så paff att jag inte hann svara. Men efter ett tag blev jag arg. Så säger man inte! Jag ville ju bara till gymmet. Det visade sig att de demonstrerade mot den sänkta a-kassan. Det var riktigt läskigt; där går arbetslösa och är arga, (och har dragit med sig sina barn i smeten) och ropar "Krossa borgarna!" och lägger eld (lägger eld, haha) på vägen. Nej, jag vill inte ge mig in i en politisk debatt nu, men seriöst... vad är detta? Skaffa ett jobb om du vill ha mer pengar! Jag vet att det finns de som inte kan jobba, och jag förstår dem, men vad hjälper det att bete sig löjligt i ett fackeltåg på stan?

Nästa underliga grej: jag ringde till röstbrevlådan på mobilen. Trodde jag! Det svarar en kille och frågar om jag vill beställa bärgning av min bil. Va? Paffhet nummer 2. Nu vågar inte jag ringa till röstbrevlådan mer...

Det är nog säkrast om jag lägger mig och sover. Haha. Igår var det bartömning på Kåren. Jag tycker nog att vi hjälpte till med tömningen ganska bra. En jättekul kväll! Och den här Mintu - fick en härlig nostalgitripp till Hultsfred06. Nu tror jag att berättelsen om mitt paraply passar in. Igår glömde jag mitt paraply i föreläsningssalen. Det är ett fint och stort para, inköpt i Danmark. Så jag klandrade min egna klantighet. För sen när jag gick hem i natten regnade det. Och vad var det som jag inte hade? Ett paraply! (grejen är den att jag är en paraplymänniska) Det var mycket bittert. Idag, utan större förhoppningar gick jag tillbaka till samma sal, och där, där på marken, där ligger det! Mitt humör steg med 100%. Tack för att det finns ärliga människor (eller städerskor).

Köpenhamn.

Ey!

Jag har en höjdare från förra veckan: när jag var på väg till skolan gick en man om mig. Alltså, han gick snabbare. Han var lång, hade vanlig mörkgrön jacka och gråliknande byxor. Ungefär 40 år. Allt låter "vanligt" - men nu kommer det: han hade en så kallad "kondommössa" på sig! Minns du den? En röd mössa som ser ut som en kondom. Det såg väldigt komiskt ut. Och han bar den helt seriöst också. Jag var nära att ta ett kort med mobilen där jag gick bakom, men något stoppade mig (kanske min självkänsla?). En man att minnas.

Imorgon har vi ett roande "math test". Eller inte! (Som de säger i Borat - NOT! ) Förklaring överflödig. Jag är ingen höjdare på matte alltså. Får se hur det går.

I fredags var vi på en tripp till Köpenhamn över dagen. Mycket trevligt. Det var ingenjörerna som hade anordnat en bussresa. Så vi var tre modiga ekonomer + en utomstående Jerry som hängde på. Och det var så kul - vi vann tävlingen som vi fick göra på vägen ner till Danmark. ( = vi vann över ingenjörerna, yes!)Det var kluriga frågor. Vi vann en godiskorg med konstigt godis, typ ett vitt allvarligt mansansikte med jordgubbsgrej i .  

Igår var jag tillbaka i bageriet på ICA en sväng. Det var kul att komma tillbaka! Jag mindes också, så skönt. Lussekatterna var dock nya för mig. Jag är lite sugen på ett extrajobb - eller snarare extrainkomst. När bör man börja att söka sommarjobb?

52306-60
Häftiga bollar som ändrade färg på varuhusväggen.

52306-62
De tre kompanjonerna på Ströget.

52306-63
Det enda jag ville var att få ett kort på Tivoli, spöket är bara en bonus.

Du tror att jag är störd.

Nu vet jag vem som blev America's next Top Model 6. Tjuvkikade!

Jag börjar bli smått rädd för mig själv. Eller snarare när jag befinner mig i sovande tillstånd. Denna natt var mycket skum. Om du inte har mött mig, jag är inte så läskig i verkligheten som jag framstås här:

Jag var Scarlett Johansson (börjar bra! Hon är ju übersnygg!). Jag dejtar Reine Brynolfsson som jag på riktigt tycker är smått skrämmande och inte attraktiv. Tillsammans har vi en kupp med fångarna i Prison Break. Vi åker till Trollhättans stora köpcenter. In i en viss butik, (som finns på riktigt, oh de har fina grejer)för de har utförsäljning! 70%. För stunden var jag överlycklig. Jag ville köpa snygga Hilfiger-kläder, men allt var slut! Jag var mycket besviken. Samtidigt har jag en ond syster som liknar Scarlett/mig som är FBI-killen i Prison Break (han som igår sa "Alla ska dö"). Vi är hemma hos mig, allihopa, så börjar det brinna i ens strumpa så jag springer ut i köket för att hämta vin (?) för att släcka. När jag kommer tillbaka är alla borta. Bara systern kvar som säger att "alla är döda". Då utropar jag högt (på engelska, ve och fasa) "No, Scofield!" Då brydde jag mig inte längre om Reine, för innerst inne visste jag ju att jag tycker att han är skrämmande och gammal. 

     


AAAAAH! Gör inte detta mot mig!

Jag mår inte riktigt bra av detta. Beror det på stress? Eller är det helt enkelt dåligt för mig att följa serien? Jag vågar inte gå och lägga mig!

Bärbar dator - en djungel.

Jag är så bra att på få tiden att gå snabbt. Så fort att jag inte hinner öppna boken mer ikväll. Jag har funnit en massa bra låtar!


MacBook


En MacBook vore ju inte fel. Så het! Men jag undrar, är det jobbigt att ha en Mac istället för PC? Vågar jag?

Roco Loco.

Jag är helt uppe i varv. Det går inte att slappna av med rymlingarna. Men vilka bekymmer! Jag förstår inte hur det ska lösa sig.

Då är det måndag igen. Det är skrämmande att veckorna går så fort. Jag hinner inte tänka ens. 20 dagar kvar! I lördags var nästan hela gänget ( några godingar saknades dock) samlade i Anna och Emils härliga lägenhet. Det blev en utgång också. Men inte någon dans. Jag och Per var mycket bittra över detta. Vi ville ju ut och klubba! (Clubba? Va?) Sammanfattningsvis, en lyckad kväll. Och på dagen åt jag och Peter på dettta underbara ställe. Eller stället i sig är inte så mycket att hurra för: en jobbig fläkt som låter och det är kallt. Men trots det, det är godast, det är SOL SUSHI. Ligger nära Centralstationen. Det är den godaste sushi som jag har ätit i mitt liv. Och soppan... jag blir knäsvag här. Gå och besök!

Vi är äntligen klara med ett arbete; Helena, Matilda och jag. Det är en lättnads suck. Jag hoppas att det blir godkänt också. Jag är så trött på att skriva om övervikt och amerikaner. Är inte det 2000-talets hotspot? Jag menar, nu är det snart tjugohundrasju. Förändringarnas tid är på gång. Jag känner det. Gör du?

Ojoj, jag vill inte låta djup på något sätt.

Nu tänker jag göra en förbjuden sak. Jag kommer att lägga upp en bild på Davida utan hennes vetskap. Hehe. Men den är så himla go! Och jag tror inte att hon misstycker. Min kamera brukar suga ganska hårt, (vilket man ser på resten av bilderna) men den här bilden fick ett sånt skimmer och just för den här stunden gillar jag min kameras härlighet.

Eller nje, inte när jag kollar på resten av korten. Jag ser sjuk ut. Hemligt.


Here she comes!


52306-59

Själv.

AH! Det lät som om någon försökte göra inbrott. I ett vagt ögonblick trodde jag att det var 8-åringen som hade anlänt. (Mina mobilbatterier är slut!) Men det var bara brevbäraren som skickade in Sweden Rock - tidningen. Så nu har jag härlig läsning också... eller inte. Du skulle se mig nu, så risig. Går runt i tio år gamla Adidasbyxor, äter makrill i tomatsås direkt ur konservburken, är rädd för barn och lyssnar på något jäkla UR-teve-program. Men det är ganska gött. Som sagt, plugga.

Dålig sömn.

Befinner mig i Trollhättan. Peter är på jobbet, så detta är min pluggdag nummer 1. Fast har inte börjat riktigt än. Jag har inte riktigt kommit över min hemska drömmar inatt. Först var det en serie som gick på SVT, sista delen. Bakgrund: mamma och hennes söner. Sönerna mördas en efter en. Men vem är mördaren? Då slog jag på teven... en berättarröst.. "dagen då den fjärde sonen dödade sina bröder, eftersom han ville han sin mamma för sig själv". Så satt han på en gunga och såg nöjd ut. Ah, så läskigt! Jag kunde inte somna om sen, var så rädd för den här 8-åringen. Började fundera på om denna serie finns på riktigt, men oh no. Eller? Men det tog inte slut där, när jag äntligen kom i sovtillstånd drömde jag att jag var en transvetit. Alla var det. Och vi gick runt i ett hus och såg olika typer av dem (några som dyrkade barbie, andra som inte åt). Typ ett studiebesök. Kollade på mig själv i spegeln - så skrämmande! Jag var mig själv, fast en man! Hjälp, ingen bra sömn alls.

Välkommen december! Julen är här... snart. Wihoo! Apropå juligt; mitt hår doftar choklad och jul. Jag vet inte om det är bra eller dåligt. Det doftar ju gott... men vill jag gå runt och vara ett julbak? Det är iaf Sunsilk Schampo (för brunt hår) som ligger bakom spektaklet.

I onsdags hade alla Günthrar julfest för våra faddrar. Det var jätteskoj! Jag var inte alls nykter, vilket inte var bra. Lite suddigt minne från kvällen i helhet, men men. Jag drack den här xiiiiider (Malin och Anna, hör ni?) jul med glitter i. Betyg: 3. Max, den är ju snygg, men smaken håller inte.

De säger att chansen är minimal  för snö på julafton. Vad hände? (ja, jag vet, klimatförändringar) Jag hatar det. Jag hatar att jag inte gör något åt det. Nej ve och fasa, jag vill inte diskutera det här med mig själv: jordens undergång.

Jag har tillgång till ett badkar här. En underbar sak. Hm, på tal om miljön... vatten. Nej, jag vill bada! Hejdå!

RSS 2.0