Toppendag.

Igår träffade jag godingarna Eva-Karin och Becky för en frukost på stan. Mackmakeriet, härliga grejer. Sen for vi till Grönahög och Ulricehamn, hämtade farfar Gotting, fikade hos Lovisas syster, kollade in skor, sen Lager 157 (dubbelt upp!), handlade på ICA Anders, gjorde en supergo' risotto. Vi började prata om filmer "som är så himla bra" och kom in på Dagboken, jag sökte dig och fann mitt hjärta eller the Notebook. Till slut bestämde vi oss för att vi var tvungna att se den, även om vi visste hur det skulle sluta... 

Under 118 minuter satt vi i soffan och snörvlade och grät. Den är sjukt vacker och sorglig. Åh. Rachel McAdams är sådär snygg att man sitter och är förundrad igenom hela filmen. Men det går verkligen inte att låta bli att lipa. Vilken kärlekshistoria. Ah, jag får gåshud bara jag tänker på den. När vi ändå var in the mood, kollade vi på sista avsnittet av Vänner. Åh, så bra.

En härlig dag och afton!

image71


&

Nu har jag en härlig 80-talsfrilla. Det är helt flygigt och utan bena. Fick ju inte simma idag ändå. Besvikelsen är stor. Hela sportbassängen på Rosenlundsbadet är avstängd pga renovering. Och det kommer att vara så typ hela juni. Åååh! Får helt enkelt uppsöka min käre vän Ulricehamns Sim & Sporthall. Är så sugen på att dyka ner till botten och känna lugnet. Allt är tyst...

Istället tog jag en tur på stan och köpte en partyklänning och en beige (!) kjol, schampo, balsam, duschcreme och strumpbyxor. Det var gött. Sen, för första gången i mitt liv, provade jag på ett pass på Friskis & Svettis. Och jag säger då det: vilka fräscha lokaler! Höhöhö. Ångbastu, weeeeei. Stor skillnad mot Sense.

Igår när jag var på mini-gymmet här på Dalvik var det två unga män som också ville vara hurtiga. Den ena skötte sig bra. Men den andra, seriöst... han lyfte vikter ett par gånger, spanade in sig själv i spegeln hur länge som helst, vandrade runt, drack vatten, fyllde på flaskan, men tränade inte. Jag förstår inte poängen med att vara på ett gym då. Förmodligen tycker han att han är så snygg att han inte behöver anstränga sig.

Jaja, han kanske kollar in utformningen av speglarna... vad vet jag.

Redo.

Min kalender är helt tom för hela veckan, förutom på lördag då det står "Antony & the Johnsons spelar i Rättvik, buhuuu". Och jag är inte där!

Måste planera. Nu. Okej, det är kanske nu som jag borde passa på att träna varje dag. Gå på alla pass. Köpa en ny bikini borde också göras. Skriva en affärsplan. Så himla sugen på att simma! Hm, jag åker nog till simhallen idag. Har ju verkligen inget för mig. Det känns helt ovant; att inte ha några planer.


Dreams Of Spring Bikini large viewMonsoon Sunset Swimsuit large view



Denna bikinin är ju jättesöt, men något dyr...Det finns så många roliga baddräkter nuförtiden, med roliga skärningar, frågan är om det är praktiskt att simma i? Men så snygg!

För ung, för gammal.

En oerhörd lättnad. Arbetet är klart efter många timmars skrivande och ändrande samt en enorm hatkärlek till skolans datorer. Men det är galet vad Microsoft Word kan krångla till det ibland - programmet verkar inte begripa någonting. #

I fredags tog -88:orna studenten i Ulricehamn. Med lite ångest i kroppen (är det två år sen, alltså?) gick vi till skolgården för att gratulera Lukas. När de första klasserna springer utför trappan, kommer solen fram och det bir en sån där perfekt skolavslutningsdag. Man tränger sig fram för att hänga en stackars blomma runt halsar, och släktingar från alla studenter står i vägen. Efter detta hängde jag, Fredrik, Emil och Anna hos den sistnämnda för att ladda upp inför eftermiddagens stora, underbara festmåltid. Och guuud, mamma Meijer svek oss inte. Den godaste maten! Mumma! Och Ulf serverade vin och öl så bra att man var i allmänt berusat tillstånd från klockan 16 och framåt (till nästa morgon...?). Senare på kvällen gick vi tjejer: Anna, Camilla, Davida, Eva-Karin, Malin & jag (det händer ju ytterst sällan, att det bara är vi och inga män, ni ska bara veta hur utsatta ni blir.... hehehe) vidare till mig. Efter konstiga upptåg tog vi beslutet att gå till Hotell Bogesund. Men vakten var ju jäkligt off. Tydligen är vi för unga. För vad? Ett hotell? I Ulricehamn. Hånskrattet är nära. Därför bestämde vi oss för att smyga in, uppför slänten, i dessa härliga skor. Uppdraget lyckades nästan... om inte:
Vakt: "Tjejer, gå ner därifrån"
" Öh., ahaaa..."  Vi drumlar ner för slänten igen.
(+ folk som står på uteterassen ser förmodligen oss alla mycket väl)

Men vad gör det? Det var så himla roligt att smyga! Jag höll seriöst på att dö av skrattattacker.

Så, tack Lukas för en härlig studentfest!



Lördagen var lugn och go. Lager 157. Peter. Grillning.

Söndagen. 13 timmar i skolan. Härliga tider.


Face off.

Och, JA, jag ska skaffa en facebook. Det var ett himla tjat.

Tamborito i Panama.

Är helt förundrad över hur städat det är i min omgivning. Kan inte hitta ett enda dammråtta i hela lägenheten.
Nu har släkten precis åkt. Har fått massa blommor. Åhja, man tackar. Vi har fikat en massa. Smörgåsar, kaffe, masariner (I know, jag är 40+, men jag vet vad tanterna vill ha...!), kladdkaka, skorpor och jaa, nu sitter jag här och jäser. Det roligaste var när pappa utbrast: (64 år gammal. Oj, det är ju mööö!) "den här kakan var ju asgod!" Kan han såna ord? Han hänger med för mycket ungdomar i Torslanda, det är min åsikt. (Förresten, låter jag åldersbesatt? Det är jag nog.)

Snart ska jag åka hem till Ulricehamn. För, imorgon är det studenternas dag - Lukas tar studenten! Och det ska firas! Wihoooo!


(Sjukt att det är två år sedan man upplevde det.) Nu är det verkligen dags att bli vuxen.

-Grow up.
- Yeah, yeah, whatever.


Van the Man.



Den bästa filmen just nu. The Departed. Och för att inte tala om den underbara, bästa låten Comfortably Numb - Roger Waters, Van Morrison & the Band. Har lyssnat på den, ja, alldeles för mycket denna veckan. (Kommer i slutet på trailern). Får inte nog! Bästa covern. Jag vet inte om man kan kalla det för en "killfilm" (för ja, det finns ju kill- och tjejfilmer), men gud, jag älskar att den är... brutal. Och DiCaprio - årets roll. Ja, om du inte har sett den, se!


För övrigt kom jag hem från Kåren precis. Är oerhört trött och har mensvärk. Trevligt värre. Dock har kvällen varit trevlig ändå. Inte überskoj, men trevligt umgänge och stämning.

Jag saknar.,

Pez.

Känns som om jag håller på att bli sjuk.
Även om jag redan har genomlidit en förkylning, matförgiftning och det jobbiga i helgen.
Blir helt matt i själ och kropp.


Det här vore den perfekta presenten till pappa. Han är lite besatt av programmet som går på Discovery. Orange County Choppers. (Och jag är besatt av att kolla in pez-utbudet på Tradera...!)

PEZ- ORANGE COUNTY CHOPPERS. LIMITED EDITION!!


Tillsammans eller inte.

Fan också, vad allt blev konstigt och jobbigt.

tuuu.

har kommit fram till en massa bra slutsatser. om livet och allt annat. Faan vad ont det gör i fötterna. Giock barfota ahem, skorna var för jöbbiga. Varje gång som jag steg i något vasst tänkte jag på malins visdomsord: tänk på ondskan. och det funkar! hellore en sten än en käftsmäll, eller what do you say? JAg tror attFa jag är helt borta. Just nu, right here right now. Nu syftar jag inte på idol-agnes utan fatboy slim. kåren var skoj ikväll. och festen innan också. guiness blevn kvar i väskan. haha. den är så härligt skummig. älskar skum! vad älskar jag mer? jo, sushi, sova, peter när han är go (eller allitid, fast inte när han har en konstig dialekt), mina vänner 8gud det låter rsom en "mina vänner bok" som man skrev i när man var litn) aja i alla fall,... ah jag orkar inte vara en härlig tjej med postitiv attitudl. jag ska sova. dra ett härligt borst så tänderna blir glada. snart är det sommar. åsunden, whatch ou7t, tenta id.ag, det gick okejbra. skönt att ha gjort. jag kom att tänka på emmaboda för längesen, när man var "ung" och crazy. varför blir man så tråkig i dessa dagar? tål att tänkas på. kaffe. puss. sagan om ringen. hela vägen hem har jag tänkt på,.

maslow hierarchy of needs


Skatt.

Detta är en galet oväntad grej. I vilket vatten kan den vara gömd? Vättern?


Usama är kär.

Aftonbladet idag:

Usamas dödliga giftasplaner:
Terroristen vill döda Bobby Brown för att kunna gifta sig med Whitney Houston

Hahaha!

Vart är världen på väg? Eller "nyheterna"...


Läskigt värre.

Auuuu, vad vidrigt! Satte på teven och mina ögon möter en blodig penisoperation. Varför, varför visar de sånt på en söndagkväll? Och jag som åt makrill i tomatsås tidigare. Liknelsen är slående.

Uuuuaaah!

Jack Bauer.

Då var det dags att bli beroende igen. 24. Första säsongen. Började kolla på första avsnittet innan. Och andra. Tjugotvå kvar. Det är helt klart en av de bästa serierna som har gjorts. Började skratta högt vid åsynen av Keith Palmer(sonen). Han var den enda som jag och Malin skojade om då när serien var ny. Men nu minns jag inte riktigt vad skämtet gick ut på...vad var det som var så roligt?

Ska berätta om gårdagens show mer ingående. Senare.

It's over.

Nu är det slut.

Lyckat!

Fötterna är döda av gående och tramp av stilettklackar. Måste sova nu.

Blodpump?

Tankarna började vandra iväg och ställa de här frågorna. De existensiella. Vem är jag, finns det liv på andra planeter, hur kan en liten skitvarelse utvecklas och bli till slut en homo sapiens, hur fungerar hjärnan, kan hjärtat tänka?

Blir totalt matt.

Men alla dessa sånger att man ska lyssna och följa sitt hjärta. Är inte det bara en blodpump? För hjärtat och hjärnan måste kommunicera. Men visst kan man ibland ha ont i hjärtat...? Skumma saker detta.

Nej, jag får läsa lite om hur man leda och organisera istället. Reframing organizations. Oerhört upphetsande.


Planera.

Schema:
*Föreläsning
*Promoting på Erik Dahlbergs-gymnasiet (Yeah, vi fick sålt lite iaf, även om de flesta var ute efter godiset...!)
*Chili Thai-lunch med Beatrice (mumma, mätthet)
*Städning!
*Ett bad (exakt om 1 minuta! väntar på vattnet)
*Plugga,, tjohoooo! (om inte boken blivit dränkt i vattnet)
*Spring-möte
*Promenad med kusin (eller kompis är det ju, men hon heter Elin kusin i telefonlistan... hehe.)
*Förebereda redovisning

Yeah!
Under control.


Promoting.

"The power. Feels good." 

Jag har dessa ord på hjärnan de senaste dagarna. Det är ju Spiderman 3! Trailern. (Obs, hör inte ihop med att jag känner att jag har mer makt nuförtiden...)

Pjuh, kom precis från skolan. Eller rättare sagt en källare i skolan där vi har jobbat sen klockan sju och gjort iordning "goodie-bags". 1000 stycken (jäkligt många...) Min uppgift var att droppa ner en drinkpinne från Make Up Store (assnygga!). Men jag är ledsen och meddela att de räckte inte till de 100 sista påsarna. Varje bag innehåller ungefär 7 olika produkter - Veckorevyn, chokladrussin,  binda, handcreme m.m. (inte så roligt för de manliga besökarna, men äh). Nu är det snart lördag! Stod på Ing idag och försökte sälja biljetter till alla ingenjörer. Men, ah, de är svårflörtade! En del vågar inte ens ta godis...
"Hallå där, känner du till Spring Inspiration?" (Smile!)
"Ööööh... neeej..." Person går fort förbi med en skrämd och stressad blick.
"Får det lov att vara en godis?"
"...."

Jag är inte farlig! Och nej, jag drar inte alla över en kant. Vissa är jättetrevliga och stannar och lyssnar på all vår info. En bra biljettförsäljningsdag har det varit ändå.

Igår var jag hemmahemma på en snabbvisit. ICA-möte. Nu har jag mitt sommarschema! Och där försvann förhoppningarna om att ha lite sommarlov. Jobb. Typ. Hela. Tiden. Men det blir gött ändå. Sen körde den nyblivna körkortstagaren Malin (med Anna som medpassagerare) mig och Cammen till Åsgårdsvägen. Där väntade go tårta och vin. Härlig kväll!
 
Och Eva-Karin är hemma! Helt galet! Och jag ska träffa henne in real på fredag! Det blir kanonskoj!

!!!

Jag har tänkt att mitt företag ska heta V!

(Utropstecken är ju härliga grejer)

Ey, sleep tight.

"Killar, kolla det här."

En linje mellan vinterhud och sommarhy. Yes, yes, yes! Det blir otroligt varmt och skönt på balkongen mellan klockan 8 - 13. Ett lugn i själen. Feels good. Lyssnar till och med på Norah Jones.

Igår köpte jag och P den underbara glassen - Ben&Jerry. Ah, lugnt en av godaste som finns! Centrum bjöd alla i Spring-gruppen igårkväll, men jag pallade inte att gå ut, så jag och Peter gjorde en asgo' middag istället och kollade på en film som gick på kanal 5. Old School. Som var ganska meningslös och rolig då och då. Will Ferrell, det är något med honom som jag inte gillar, men bröderna Wilson är alltid härliga. Meredith (huvudpersonen - doctor Grey) från Grey's Anatomy var med också! Såg reprisen idag. Denna serie är sjukt bra.
 
Läste Café innan. (Faktiskt en helt okej tidning, även om den är för män). På sista sidan längst upp i hörnet står det såhär: Berömda sista ord: "Killar, kolla på det här!" Todd Poller (1956-2001) försöker roa sina fiskepolare i Bixby, Missouri, genom att svälja en levande abborre - och kvävdes.

Tragedi! Men ack, så himla korkat.




(Fortfarande lite besviken över att jag inte kom iväg på Popadelica-festivalen. Undra om Slagsmålsklubben gjorde en härlig spelning...? Men sommaren kommer att erbjuda många härliga konserter, I hope.)


Hakuna matata.

Pjuh, nu känns det lite bättre.

Min balkong är så mysig nu! Möbler på plats. Har kommit tillskott av blommor och lite smått och gott. Nu väntar jag med spänning på att tomaterna ska börja växa.

Imorgon ska jag skriva tenta på morgonen, som sagt. Innan dess, hämta 6 kg ostkaka utanför Jönköping. Ostkakan ska delas ut på A6, där vi i Spring-gruppen ska gå runt och promota för modeshowen. Hoppas att vi säljer många biljetter! Våra snygga turkosa t-shirtar sticker ut från mängden iaf.

Snacka om matthet - åka runt och leta efter ett rött hus i Lekeryd (?) klockan åtta på morgonen innan en döds-tenta.
Nästa helg - då smäller det!

AE.

Jag dör på morgondagens tenta.

"Hur svårt kan det vara?" tänker jag.

"För svårt för dig, idiot", viskar en hemlig röst tillbaka.


Okej, tänk positivt.
Dålig planering.Fuck.

Smärta.

En mystisk grej: jag har en enorm bula på huvudet som är super-öm. Det går inte att röra på det, så ont! Men jag har inte slagit i huvudet i något (det minns man ju). Börjar bli lite orolig... gör det ont med en fästing? Har aldrig blivit utsatt för de otäckingarna.

Vem har attackerat mitt huvud?

Okej, sov gott.

Gåshud.

Orsak till gåshud/rysningar: i slutet på en låt, när sångaren tar i, och "går upp" (vad kallas det, tonhöjning?), och rösten nästan spricker, som i t.ex. Relase me, Oh Laura, She's the one, Robbie Williams, Hallelujah, Jeff Buckley.

Åh, det är så bra.

A long way to go.

Tjena, så finns det dem som går in för det seriöst:

Pez

En samlares kollektion. Eller han/hon kallar det för sin pez army...

7 dagar i veckan.

På fronten intet nytt. Det är söndag idag alltså, det här med tisdag som är röd, no no. Den speciella söndagskänslan infinner sig. Om jag skulle rangordna veckodagarna i favoritdagar, då skulle det nog bli såhär:

Lördag, torsdag, fredag, onsdag, söndag, måndag och sist tisdag

Det är något med tisdagar som gör att de känns hopplösa. Fast iofs, dagen som har gått har varit helt okej. Men som sagt, det är ju söndag. 
 
Torsdagar framför fredagar, det är sant, i de flesta fallen (de 52 fallen per år, hehe), för då har man hela helgen framför sig och förväntningarna är höga. Nästan en pirr-dag.

Det verkar inte som om det blir något Popadelica för mig på lördag. Får fixa med mini-spring-inspiration-show på A6 istället. (Och skriva en tenta. Just det. Nu jäklar, jag är på topp! Det kommer att gå bra. Tjoho! Öh... ) Åh, jag vill ju se Shout Out Louds; blir lycklig av ren och härlig pop.


 

För ett tag sedan kände jag att det var dags att börja samla på något. Det blev Pez-figurer. Än så länge har jag... 7. Inte så stor samling, men det kommer med tiden. Erkänn att de är goa och härliga att se på.



Denna samling vore ju underbar att äga. (Sorry, jag måste bara: "Luke, I am your father").

RSS 2.0