"Clementinerna är som godast nu"

Ingen bra dag idag. Är "sjuk" - när man nu får klassas som det. Huvudvärk som inte går över, feber och all sysselsättning är jobbig. Det enda som jag orkar är att ligga och glo i sängen. Glo. Glue. Jag måste vara pigg imorgon, för då är det festligheter! Det är ju det här med tajmning alltså.

Har hittat massa goda recept på julgodis. I år ska det bakas! Ah, på fredag börjar det: nedräkningen. Dan' före dan' före...

Mitt hår har vant sig vid att vara brunt nu. Jag hade hoppats på att känna mig smartare med den nya färgen. Men jag vet inte om jag märkt någon skillnad. Frågan är: har blondiner roligare?

PS. Vilken typisk mamma-mening som jag tänkte högt igår på ICA Maxi. Vem sa jag det till? Jag köpte iaf, och ja, de är underbara! DS.

Falsk förhoppning.

Okej, klockan var faktiskt det enligt datorn. Men inte enligt bloggen. Haha. Så där sprack det (se nedan).


Hate it or love it.

Ey!
Jag hade tänkt mig en utekväll. Istället blev det fika hos mormor. Trevligt. Hon är så go! Och nu tillbringar jag min spännande kväll med att lyssna på underbart bra månadsskivor gjorda av en sann musikälskare. Tack Per, men framförallt, tack Kristian som har gjort dem. Och så noppar jag kläder. Har precis bytt batteri till denna fantastiska uppfinning - noppmaskinen. "The nopp machine". Kläderna blir som nya. Tro mig!

Men åh, jag är sugen på att gå ut. Inte själv dock. Haha, vilken misär. Och inte Pluto.

Göteborg väntar på mig till helgen.
Men först, Ulricehamn! Hitta på något kul imorgonkväll? Yes! (ouuh, jag känner mig så läskig när jag för en dialog med mig själv... vilket händer ganska ofta.) Nej jag kan till och med sträcka mig till Pluto. Utgång utgång.

Vi är numera 4 inneboende i lägenheten. Tillskottet är en katt. Observera, en okänd katt. Ja, okej den är söt, men jag är en aningen rädd. Den jamar och vill verkligen gosa hela tiden och äta min gröt. Panik! Är jag en ond människa som bara skiter i den/hon/han rent ut sagt? Ibland säger jag nämen heeeej sådär barnsligt, men det räcker!

22:22
Önska!

Bad hair day.

HJÄLP!
Mitt hår är brunt!
Och skiftar i grönt och grått.
Där försvann mina sista slantar...

Jag försöker hålla mig lugn. Ska tillbaka till frisören imorgon, då blir det nog bra. Nog!? Annars går jag inte ut innan april.

Nu ska jag gå och lägga mig, så att det blir imorgon fort.


Tänk  positivt, tänk positivt.

Jag kom, jag såg, jag fastnade.

Vad gör man när tandtråd har fastnat mellan två tänder? Tandtrådens uppdrag är ju herregud att ta bort grejer mellan gaddarna, så sätter den sig där själv! Det gör ont! Och mina tänder är väldigt täta, så att du vet.

Och vad gör man när man har boken uppslagen framför sig, men inte får in orden man läser? Slöseri med tid!

Jag behöver lite likvida medel. Fastnat framför datorn. Har hittat mycket go musik. Positivt.
Godnatti.

Musik.

M83 är bäst just nu. Bra för en dag som denna.

New York.

Det är såhär det ska vara. Även om det är mörkt och kallt ute. Och det är söndag (min ångestdag), så har jag det bra. Dricker te, lyssnar på musik som jag inte har hört innan, tänt ljus, sorterar bilder, laddar låtar och bara myser. Visst, jag låter hämtad ur en dålig reklam för typ flingor. Eller bindor. Men det är gött. Vilken slapp dag. Har njutit av en massa Sex and the City-avsnitt. Var lite väl hurtig och var på ett pass på förmiddagen. Men efter det, oj vad det är stillsamt.

Igår köpte jag den lilla svarta. Äntligen! Den ska jag ha på nyårsafton. Och så fick jag en parfym från Peters resa i Tyskland. Versace - bright crystal. Mumma, så god!




Mulberry.

   52306-57                 52306-58
 
                             

Dessa skulle jag inte tacka nej till. Så snygga! Mulberry i mitt hjärta. Frågan är vilken som är allra finast. Vilken skulle du välja?  

Swedbank.

Ciao Bella,

har varit och "lunchat" med min käre far precis. Det var trevligt. Alltid härligt att äta ute (speciellt när man inte har någon mat i kylskåpet..).

Jag har blivit förälskad i en jacka. Eller rättare sagt, en r o c k. Den kommer från Pepe Jeans och är i svart skinn. Kanske inte alls låter så lockande. Men du, den är så cool! I want. Tyvärr vill jag inte ha prislappen. 2700 riksdaler, som är mer än bidraget som droppar in varje månad. Om det blir rea... då vet man inte... hehe. Snälla, gör så att det blir 70% i mellandagarna. Jag önskar att jag har en bild att visa, men hittar inte någon.

Ikväll ska vi göra sushi i Huskvarna. Tänk om japanerna visste om det för 15 år sedan?

Ett nytt VISA-kort har jag fått. Det är orange och "modernt". Eller? Tyvärr var det inte laddat med en välkomstpeng.


Bilder från sushiätande i Amsterdam.

52306-56


52306-54


52306-55

Lammkött.

Är så glad idag!
Första tentan gick ju väldigt bra. Är lite i "förvånings-tillstånd" än. Det var gött.

Måste gå och handla mat. Har bara bröd och leverpastej hemma. Och smör. Det räcker inte! Det regnar och är kallt. Så är jag nog fattig med.

För jag köpte ett par stövlar i helgen! De är snygga, fodrade, svarta och mjuka. Vi hade en dag i Göteborg. Jag köpte lite Fars Dag-grejer också, så jag kände mig som en snäll dotter. Och ett gosedjur. Till mig. Den är så go rent ut sagt, så jag kunde inte motstå honom. Han kommer från en nyöppnad butik som heter MONKi som har riktigt snygga kläder. Egentligen måste jag vara emot den butiken för de var så dumma mot Fredrik... men jag kan inte hjälpa att de har grejer som jag vill ha! 

Så var jag och Peter på bio i Trollhättan också med en från hans jobb och hans flickvän. De var trevliga. Filmen var... störd! Och rolig. Det var "Borat". Och ja... jag vet inte hur jag ska berätta om den. Du får spana in den. Det var vi och massa 16-åriga grabbar (+ eventuella dejter). Jag säger det: allt händer i metropolen Trollhättan! Jag är också ganska säker på att Kristian Antiilla var där. Spelade i konserthuset mittemot. Och han var på vår nyårsfest. Coolt eller vad? Eller inte.
Förlåt det känns som om jag bara skriver halvfärdiga meningar. Jag får ursäkta med huvudvärk. Vill ha massage. Det är banne mig det bästa som finns. Inte thailändsk dock, gud (buddha?), vad det kittlas.

I fredags hade Sandra en farväl-middag. Det var mycket trevligt. Jag undrar hur det går för dem. Eller det är klart att det går bra! Mer hur bra de har det. Oj, vill jag verkligen veta? Det här regnet gör mig deppig. Men som sagt, den här dagen är väl godkänd!

Får nog dra mig till Netto. Måste erkänna att jag är ganska trött på denna matbutik vid det här laget. Och så är jag trött på att jag nämner den i ungefär varje inlägg. Aldrig mer. Officiellt begravd. NU!


Och Prison Break ikväll med. Ska kolla på Sex &  the City  med. För jag har köpt hela boxen! Vågen, wiiiooooo...!


Strawberry goes lime.

Smärta i benen! Jag kommer förmodligen inte att kunna röra mig så smidigt imorgon ( som om jag brukar det, haha!) Har då tränat aktivt igår och idag. Detta har resulterat i innerlig träningsvärk! Bad stretching.

Imorgon ska jag till H&M för att dels spana in kläderna, men mest för att se om det är hysteriskt eller ej. Kommer det bli kapplöpning till en viss klänning? Spännande.

Men det var fan vad min skrivare ska balla ur hela tiden. Den skriver ut tomma blad, ungefär varannan sida...

På fredag blir det kul! Till Sandra (reklam reklam: lungan.blogg.se). Tyvärr blir det sista gången som man träffar henne på ett tag. Alla bara försvinner...!

Nej, nu måste jag planera lite.
-Få skrivaren på fötter igen
-Egentligen skriva ett brev till fadderbarnet i Senegal, (men orka det nu! har skjutit upp det i 2 månader cirkus. Förresten, är det någon som använder ordet cirkus för cirka nuförtiden?) Har iaf köpt målarbok och pennor till henne.
-Göra iordning pappas Mp3
-Skriva ut papper
-Sova
(-En hemlig: läsa en massa sidor tills morgondagens lektion, men det finns inte tid ikväll. Haha!)

My confession: Jag lyssnar på Peter Lemarc - Sjutton sånger, och gud, han är bra. Ge honom en chans! Jag blir nästan lite tårig.



Förresten, det jag skrev sist: vara volontär. Borde nog utveckla det lite. Man kan ju vara ICA-volontär eller så. Men det är ju inte tanken! Jag syftar på FN och andra viktiga organisationer. Jag får ta ett sabbatsår och åka till ett land som behöver hjälp. Jag behöver nog det för att känna mig hm... värdig, fel ord, liksom få en mening med livet. Och de behöver ju mig. Jag får panik när jag tänker att folk dör på grund av svält och när man vet om det men ändå inte gör något. Kollar på nyheterna och säger: "Oj, vad hemskt". Sen gör man ingenting. Jag pluggar för att tjäna pengar. Eller? För att få ett bra jobb. Vad nu ett bra jobb är... Oj, jag måste tänka vidare på det här. Jag kanske drar till Afrika. Hänger du med?


Longlife extra.

I'll bring you miccha back, yeah!

Man skulle kunna tro att jag har varit ute och seglat i en vecka. Desvärre har jag inte haft det så kul (inget hav i sikte, inte ens fick jag se "the Guardian"!) Jag har bara varit lat, inte haft lust att skriva något. Nu kanske jag har triggat upp stämningen för mina trogna läsare: vad var det jag skulle berätta om som hände förra lördagen?

Det är inte alls så speciellt. Och inte nu, när det* har hänt i stort sett hela Sverige på grund av snö. Men iaf, förra lördagen gick mitt tåg mot Trollhättan kl 08.01 härifrån Jönköping. Jag gick ju upp tidigt och var en aningens bakfull, men jag hade en plan: sova på tåget. Men tåget kunde inte åka, för det var fel på spåret/växeln. I 3 timmar satt jag och en massa aggressiva passagerare på Jönköpings Centralstation och väntade. De som var mest arga var kvinnor +55. 3 timmar kändes som en evighet. Tågresan skulle totalt ta 2 ½ timma. Det enda lyxiga jag fick ut av det här var fri taxiskjuts sista biten samt hann läsa Klick-bilagan mycket grundligt.

* förseningar


Ett fynd: TP-spel (genusupplagan), ny version,... 75:-. 75:-! Ja, du hörde rätt. Jag älskar Överskottsbolaget.

Åh, vad T-Bag i Prison Break är skrämmande och äcklig! Jag klarar nästan inte av att kolla.

Vi lyckades bra med morotskakan igår. Pappa var imponerad, även om det är "hans" recept. ( =det är alltså han som har hittat receptet ur en tidning och bakat den tidigare). Så hela tiden gick han och spanade på mig och P så att vi gjorde rätt. "Glöm inte att smöra formen". (Oj, nu är det alltså offentligt, Peter bakar! En sådan cooling.) Vi kollade på "Hotel Rwanda". Fan, vad bra och hemsk. Jag dör. Det här ska jag göra inom de närmsta 10 åren:
- Vara volontär


Det är det enda. Neeej... men mycket viktigt.


På onsdag åker Eva-Karin-baby till Australien. Och snart gör Sandra och Elin det med. Och jag blir intervjuad i Sveriges Radio om kontaktlinser. Vart är världen på väg?

RSS 2.0