Tentahetsig dag.

Aaaah, okej, så i måndags när jag åkte till Jönköping för att skriva tenta hade jag bokat in mig på direkttåg mellan Gbg-Jkpg istället för buss. Det skulle jag inte gjort! Tåget stannade i Falköping, för att det var "strömlöst" från Falköping fram till Smålands hållplatser. Min tenta började kl 14.00. Panik! Så småningom sattes det in ersättningsbussar, men till slut fick vi passargerare sätta oss på tåget igen, som åkte långsamt... långsamt. Pratade halvt panikslagen med Helena i telefon, som är min räddare nöden och en sann fixare. Hon ringde till skolan och pratade med någon ansvarig som lovade att jag fick komma in efter det att skrivningen börjat. Det är tillåtet att komma 30 min efter start, men inte en minut efter. Nu hade jag fått uppskov tack vare min vän! Hohoho, jag kom fram till stationen i Jönköping tjugo över två. Skyndade till tentasalen (mötte min förvånade mamma på vägen, vilket bevisar hur mini stan är!) och kom fram precis 14.29. Guud, vad uppe i varv jag var när jag skulle börja skriva. Jag tror att tentan gick vägen ändå, hoppas! Men hörrni, våga inte lita på tågen nu när snön är här. Förseningar och åter förseningar.


Elle.

Har precis fått hem senaste numret av ELLE med vackra prinsessan Madeleine på framsidan. Smygläser lite nu, men måste egentligen läsa igenom två uppsatser och skriva en mini-opposition till varje. Böööööh. Efter morgondagens uppdrag är det jullov! En annan grupp ska opponera (såga vs. hylla) vår uppsats, så det blir spännande. På lördag ska jag jobba på... Gallerix! Otippat, va? Jag joinar Camilla bland julkorten:) Sedan åker jag till Trollywood för att jobba på Lindex. Wihooo! What comes next? Julafton. Mmm.


The winner is.

Yes! Dave vann i Hell's Kitchen! Nu ska jag göra klart det sista på mini-opposition till morgondagens presentation, sedan sova gott i min säng här i Ulricehamn. Berättar mer om gårdagens händelsefulla tentadag senare...!


Higher.

Rätt man vann! Heja Erik! Jag och Camilla var riktiga IDOL-nördar igårkväll (som varje fredag, men nu var det extremt). Idag är jag så uttråkad, sitter ju självklart och pluggar. Dock förstår jag inte en uppgift, aah irriterande. Det snöar ute! Jag sitter inomhus i ett mörkt rum med en stark skrivbordslampa. Miserabelt? Oh yes. Jag vill dra på mig partykläder och gå ut NU och fira december, men det får bli... juldagen?



Blaaaah.

Man kan ju bli matt, för fram till den 20 december har jag inget roligt inplanerat. Anledningen till detta är, som ni säkert vet, tentor. Jag är inte ensam om att tentaplugga i dessa tider; slutet på terminen, men håll med om att det är seeeegt. Det är så mycket som rör sig i huvudet nu också: hitta jobb, hitta lägenhet till 1 mars, ekonomisk situation (som inte alls är bra nu!)... Jag känner mig frustrerad som en häst. Camilla tycker nog, med rätta, att jag är världens tråkigaste combo som inte vill hitta på någonting, bara sitter framför datorn och böckerna. Men snart är det förhoppningsvis över!



Bifogat foto.

Är det här en bra bild att bifoga till sitt CV? Eller ser jag för ängslig ut? Det viktigaste som jag vill få fram är en känsla av en pigg och go tjej. Hm... Hjälp!


Uppsats klar.

ÅH, gud vad underbart! Har precis lämnat in vår bachelor thesis. Task accomplished! Hela höstens arbete på 96 sidor - KLART! Det känns konstigt värre. Nu är det bara huvudopponering kvar. Och de två andra tentorna för andra kurser (som jag ska fortsätta plugga på nu). MEn först ska jag fira med att beställa från cdon.se. Wihoo!

Favoritlåtar.

Jag älskar låten Both Sides Now med Joni Mitchell. Och den här framsidan till albumet Clouds är ju ljuvlig.


Regression analysis.

Hallu! Då är det snart helg! Inte så jättestor skillnad för mig som är "ledig" varje dag. Eller rättare sagt, man känner sig aldrig ledig när man är student. Så fort som jag gör något annat (typ kollar facebook femtioelva ggr, går och handlar föda, brygger kaffe, filar på CV) får jag dåligt samvete över att jag inte pluggar istället. Det ska ändå bli en kul helg! Plugga imorgon förmiddag, sen kommer Peter på besök och på kvällen ska vi alla fira Helena som fyllde år igår.

Åh, jag är så glad för jag fick tag i biljetter till Peter Lemarc-konsert (jaaa, mobba mig hur mycket ni vill, teens!). Den är först 1 oktober, så det är ju dödslång tid kvar. Men redan slutsålt! De kostade 600 spänn styck, dÿrt som faen! Men det är han värd. Hur go är inte min vän Maria som skickade ett brev till mig med en urklippt artikel om honom i DN? Omtanke, mmm.

Bion igår, ja. Den var fin, bra, men liiite tramsig ibland alltså. Men äsch, så ska det vara!


Biiio.

Ikväll är det äntligen dags. Det är tid att spana in New Moon på bio. Men fram tills dess ska jag sitta här uttråkad med plugguppgifter. Ni anar inte hur skoltrött jag är. Jag slits mellan förtvivlan och hopp. "Det kommer gå bra, det kommer aldrig gå vägen...!"

Jag och Camilla har julpyntat riktigt fint i lägenheten. Välkommen på glögg! Den är stark!



Het Gina Tricot.

Den här videon är klockren! Kolla nu! Var med i Faddergalan av Plan Sverige som gick på tv4 i måndags.


Juletid.

1 december. Åh, jag älskar december och julstämningen. Det kan aldrig bli för mycket julmusik, adventsstjärnor eller levande ljus. Helena var här precis med lussekatter och årets glögg med clementinsmak. Härligt! Såg ni julkalendern imorse?


RSS 2.0