SF.

Morgan Pålsson världsreportern går på biograferna. Jag hade bestämt mig för att inte se denna film på bio. Hm... det har jag gjort ikväll. Och den var faktiskt kul. Orsaken till att jag såg den var såklart grupptrycket + en arrangerad kväll. Emily har fyllt år, så Matilda & Jessica som är grymma på matlagning gjorde god middag och bjöd på ljuvlig efterrätt - Ben & Jerry-glass. Väldigt trevligt, och planen efteråt var alltså bio. Egentligen ville jag gå ut, men många hinder idag alltså (får ta igen det i Åre istället!). Det känns ju lite fjompigt att bara strunta i bion och gå hem och tjura, så jag betalade motvilligt min biljett (jag hoppas att sällskapet för kvällen inte läser det här, no offense to you! Det var endast filmvalet).  Men, i betyg: en 3:a, svag. Var väldans rolig på sina ställen och sådär jobbigt pinsam att kolla på. Så, en go afton.

Nu till en annan sak: (även om jag numera verkar sprida konstiga länkar på msn mot min vilja, förlåt! Hallå, hur byter man lösenord om man inte har en hotmail som användningsmejl? Den som hjälper mig får en pezfigur i form av Shrek eller en fika) gå in på den här länken som Helena skickade till mig idag. Det knäppaste jag har hört om på länge. Rent ut sagt, helt galet! När man trodde att man hade hört om det mesta... lova att gå in, du kommer att bli road/förfärad/intresserad?!


Virus och Darth Vader.

Tekniken är emot mig. Min älskade mobil som är ganska ny och flashig gör min röst till en Darth Vader-imitation tydligen. Den har flippat ur helt! Och min msn! Nu är det illa med den. Inte kunde jag kolla på Lost In Translation heller för filmen var hackig. Panik! Jag behöver något lugnande. Jag tar en öl, som en riktig man, sen går jag.

Naturliga russin från Kalifornien.

Jaaaaaa! Äntligen fri för ett tag. Sista tentan skriven och projektarbetet färdigt idag, för 40 minuter sedan! Arbetet blev ju inte underbart, men det spelar ingen roll nu. Jag njuter av att bara vara. Äntligen kan jag tänka normalt igen. Ska nog börja kolla på Lost In Translation, den är väldigt bra och Scarlett är ju snygg. Ikväll, fira en födelsedagstjej med middag och allt. Jag vill gå ut, dricka massa vin och snacka om sånt man inte minns imorgon. Men det blir nog en lugn afton och helg... Eller?

Rapid Eye Movement.

Väldigt konstig natt och morgon här hos mig. Jag har drömt så knäppt; det sitter fortfarande starkt kvar i minnet, aaauh. Jag är Joaquin Phoenix och simmar i något härligt blått hav. Plötsligt dyker det upp en stor svart fena. Jag (Joaquin) ropar "Är det en haj?" och han som är kvar på båten svarar: (som förresten är väldigt lik föraren på Whitsundays-seglingen) "Ja, och en farlig sådan, ta skydd!" Jag klättrar upp vid någon bergkant och är blixtstilla, men den enorma hajen har fått upp ett spår. Jag är arg för att han på båten inte hjälper mig. Hajen simmar under mig ett tag. Så försvinner han ner mot botten, och eftersom jag drömmer så kan jag ju även se vad som händer där. Han tar fart, hoppar upp och biter av mina (Joaquins) båda ben. Och jag tänker, men hajar attackerar väl bara om de känner blodlukt? Alltså, det gör så jäkla ont! Hemskt mycket blod.  Sedan vaknade jag och blev jätteglad för att mina ben var kvar. Trodde jag. Drömde liksom att jag låg i sängen och lyssnade på radio, att det var två små tjejer som sprang runt i lägenheten och var mitt samvete, som Benjamin Syrsa. Vaknade ur denna dröm, och då är jag fortfarande i sängen och tänker "jag måste gå upp, var kommer musiken ifrån?" Vaknade ur nästa och då är Joaquin Phoenix här och fixar kaffe. När jag äntligen vaknade på riktigt så fattade jag ingenting. Det är lite oroväckande att jag ofta drömmer om farliga djur som attackerar/kryper på/biter på mig. Vad beror det på? Stress?

image1863                                                                       Photo: Sun rays light the path of a great white shark

Okej.

Nämen, ouuh, nu fick jag en gnutta dåligt samvete när jag läser vad jag hade skrivit i förra. Låter som värsta skrytpelle!
 - Ja, men jag har inte tid, för jag är så duktig som pluggar och städar bättre än reklamen (det är ju faen omöjligt!) och tänker på miljön genom att källsortera. (Det sista är dock sant)
Men, det ska jag bara säga: jag är ingen sann student som pluggar aktivt. Jag är alltid ute i sista sekunden, som nu till torsdag exempel. Jag blir ofta trött på skiten. Jag är fakiskt fascinerad själv över att jag brukar klara mig bra. Så jag menade inte att skryta, okej?

Vilken person i Sverige säger ordet "okej" härligast? Lura på den ett tag, du.


Hallå! Detta är skumt. Nu loggades jag ut från MSN för att det står att jag loggade in på en annan dator. Men hjälp! Jag sitter ju här. Finns det en dubbelgångare? Vad ska jag göra, ni tekniska?

Nej, jag har inget att berätta om mitt liv i dessa da´r.

Jaooo, jag säger då det. Känner mig helt tom. Under förmiddagen har jag skrivit tenta i Tyska för samhälle & näringsliv 1. Jag tror att det gick okej ändå. Och nu... är det gjort. Vad ska jag göra med alla starka och svaga adjektiv nu då? Sitter här och tänker på ett svensktyskengelsktblandat språk. På torsdag är det dags för nästa tenta, så det är hög tid att jag sätter mig och läser nu. Har haft överenergi sedan jag kom hem. Fick för mig att jag skulle källsortera och skruba skinande rent på diskbänk och spis. Nu är det fräschare än i reklamen! Men, hm, det är ju inte det som jag bör göra i dessa tider. Så jag ska bara surfa runt lite på Internet och inte tänka alls. Sedan strategiplugg, huh huh huh. Fokusera.

Jag längtar tills måndag: mot ÅRE (nach Åre fahren)

Påsk.

Glad påsk!

Jag pluggar och äter påskgodis (tog upp godisätandet i veckan för att palla av tentapluggningen, mycket dum idé! Har nog en sockerchock just nu. Men så fort tentorna är skrivna så får ingen choklad komma till mig). Jag hoppas att alla får en go' helg. Ikväll är det påskfest hos Maria här i Ulricehamn (OBS! Detta var ingen allmän inbjudan från mitt håll), det blir jättekul att träffa alla igen. Många har jag inte hängt med sedan juletider, så det blir som en härlig reunion. Okej, jag återgår till studierna... #

Ses ikväll!

Sie ist geblieben.

Herregud! Jag blir snurrig av tysk grammatik. I ena stunden tänker man "aha, nu förstår jag" men i nästa "vaaa?!". Hur ska det gå? Det som jag är mest rädd för just nu: 25 mars. Jag vill inte att den dagen ska komma till mig, någonsin. Eller jo, när jag verkligen känner mig förberedd, då kan jag med glädje skriva två tentor.


Nästa vecka närmar sig med stormsteg.

Högskolan för Lärande & Kommunikation är en mycket goare skola att hänga i, än JIBS (alltså internationella handelshögskolan). Ett nytt pluggställe - våningen längst upp. Det är så luftigt och ljust, gött ställe. Gillar hissen också, känns verkligen hightech. Här sitter jag och pluggar tyska fram tills kvart över åtta ikväll. This is going to be the longest day of my life, eventuellt. Men man får tänka på vad Jack Bauer i 24 får utstå under sin långa dag. Så tråkig lunch: såna där pastakuddar med spenat i. Bara att äta ur en plastburk gör maten femtio gånger tråkigare , eller hur? Till påsk blir det härliga middagar med familj. Och... ägg i massor. För mig som är ett äggbesatto är ju påsken verkligen en glad period för min mage.
Okej, nur deutsch sprechen.

Simba.

Idag på spinningen satt det en kille på cykeln snett framför mig. Han vred så enormt på huvudet och överkroppen, i takt med musiken. Jag tänkte en bra stund, i svettyran, vem det är som han påminner om. Så kom jag på det! Simba i Lejonkungen när han, Timon & Pumba går i rad och sjunger Hakuna Matata och vickar med huvudet åt ena hållet, sen andra. "Aaaaaa, aaaaa, aaaaa, aaaa, hakuna matata, hakuna matata INGA bekymmer, man är lycklig var dag..." . Väldigt likt må jag säga.

image107

En dröm om fingerfärdighet.

image105

Jag fick en plötslig lust för att sticka en halsduk (där läggs tyvärr nivån på min
hantverksribba) och sitta framför en sprakande brasa. Vilken klichéeartad klassiker.

Ulricehamn - en pärla vid vår strand (eller sjö? Eller är det Åsunden som är pärlan?)

Vad soligt och härligt det är i Ulricehamn! Vårkänslor. Nu har jag återvänt till hemstaden. Västtrafik körde mig hem, ingen god busschaufför, han tyckte att jag skulle åka till Borås för att aktivera mitt busskort som tydligen har avmagnetiserats. Nej, det är bra tack. Nu stannar jag här i huset tills imorgon, sedan väntar storstaden. Jippi! På schemat: finansiell planering. Camilla kommer vid sju-tiden, då ska vi laga en middag, så nu kan jag plugga en massa... Jag ska bara undersöka övervåningen. Gud, det var längesedan som jag var hemma.

Mormor.

Jag har inte upplevt det tidigare i mitt liv, men vad fruktansvärt jobbigt det är när någon man älskar inte är sig själv. Jag träffade mormor igår och jag kände inte igen henne. Från att ha varit en stark och pigg goding till en förvirrad och svag person gick på ett par dagar. Hon blir förhoppningsvis bättre, till och med bra. Men just nu känns det... sorgligt. Hon säger att vi ska gå och i nästa stund säger hon att vi inte ska gå och börjar gråta. Och jag börjar gråta, men måste verka stark. Mamma är så orolig, men är åtminstone stark.


Tågbiljett tillgänglig och en stressmage.

Någon som vill ha en tågbiljett till Göteborg från Jönköping på lördag? Börja buda!

Jag har fått ändra i planerna. Filippa, familjens katt behöver mig på fredag tydligen. Mor & far ska åka till Falun och någon måste ta hand om kattskrället. Vår eviga kattvakt mormor kan inte numera, så då får jag rycka in. Ah, känns helt ärligt jättedrygt att åka hem till ett ensligt hus på fredageftermiddagen för att rensa en kattlåda och gosa lite. Kul kväll. Sen åka buss till Göteborg på lördag. Buss hem på söndag till Ulricehamn. Sen bil på måndagmorgon tillbaka till Jönköping. Allt detta extra åkande gör mig matt. Inte resan till Gbg såklart, den var ju planerad för längesedan. Anna fyller år, hurra! Men jag känner stress och åter stress över skolan. Det är ju nu i mars som det gäller.
- Filippa, jag har inte tid för dig även om du är ganska go nuförtiden.

Jag hatar att känna mig überstressad. Jag blir en ondsint och irriterad själ då.

Ralph Fiennes.

Uppdraget till dagens tysklektion (fortfarande samma gymnasiekänsla av att skriva om vår tyskakurs) var att läsa ut Der Vorleser (svensk översättning: Högläsaren) av Bernhard Schlink. Jag läste ut  den igårnatt och har inte riktigt kunnat släppa den sedan dess. Handlingen utvecklades från en ganska seg början till spännande dramatik.  Michael Berg, 15 år gammal träffar Hanna som är många år äldre än honom. De träffas i smyg hemma hos Hanna och har sex och han läser högt ur klassiker som Odyssén för henne (vilken bra handling va`, låter som en sån där billig pocketbok man kan köpa längst fram vid kassorna på ICA där en vacker kvinna vilar i en mans armar, han får gärna vara långhårig; definierad Fabrizio). MEN, skenet bedrar. Detta är ingen sliskig roman. Allt verkar lugnt till en början, men sedan kommer hemligheter upp till ytan om Hannas förflutna. Besatthet av en person - att det ska påverka ett  helt liv. Den var riktigt bra, men samtidigt påfrestande att läsa. Jag kände mig mer och mer illa till mods efter varje kapitel. Och slutet sen - panik! Nu ska man skriva ett litet arbete på tyska på ett valt tema. Därför håller jag på och googlar Bernhard Schlink och hoppas hitta några saftiga intervjuer. Jag vill veta - skriver författaren om sina egna erfarenheter? Är han Michael? Nästa år kommer boken i filmformat - The Reader med Kate Winslet och Ralph Fiennes. Det blir spännande. Ralph Fiennes...,  konstig dragning till honom. Alla dessa medelålders skådespelare som är ganska håriga och vindbitna, ah, det är något speciellt med dem.


Tråkig ansiktsbok.

Jag har kommit fram till att jag inte gillar facebook. Jag vill inte veta om en bekant gått ur grupen "vi som väljer sovmorgon" eller att någon skrivit på en annans vägg eller någon annan viktig händelse. En jäkligt viktig händelse. Det är egentligen galet vilka möjligheter som finns för att kunna spionera på människor. På både gott och ont, såklart. Funderar på om man borde avsluta sitt medlemskap. Men jag faller för grupptrycket. Det är tråkigt när man slösar dyrbar tid på betydelselösa saker såsom att gå in på facebook, slänga tusen mejl om Viagra, läsa en onödig blogg, kolla vad folk har skrivit i kursiv stil på msn (som om det vore kul och viktigt att veta att någon uppdaterar sin msn med orden: latar mig framför teven). Det är då som jag känner: livet vore bättre utan Internet. Ett liv utan uppkoppling. Då skulle jag läsa fler böcker och se fler filmer och ringa oftare till mina nära och kära. Jag har dåligt samvete för att jag är så risig på att höra av mig. "Hur mår du?" Jag ska åka och hälsa på mormor i veckan. Jag har dragit mig lite för det, vet inte vad jag förväntar mig. Jag vill att mormor ska vara som hon alltid har varit, men mamma säger att hon inte är sig lik.

Den bästa av mödrar.

Nip/Tuck är bland de konstigaste och sjukaste serier som man kan titta på. Den är bra, enligt mitt tycke, men nu börjar handligen gå utför. Synd alltså.

En väldigt bra film som jag och P sett idag: Den bästa av mödrar med Maria Lundqvist och Michael Nyqvist. Jag vet inte om det beror på mitt känslosamma och blödiga sinne, men som jag grät (brukar hända ganska ofta på sorgliga filmer/serier, men inte såhär mycket!). Från början till slut. Vilken pärs, helt trött när texterna började rulla. Den handlar om en finsk pojke, Eero, som kommer till en svensk familj under andra världskriget när Finland är i strid. Han tycker det är svårt att anpassa sig till sin nya familj och känner sig sviken av sin riktiga mor. Och sedan börjar gråtmaratonet... Se den! För en gångs skull så gillade jag Michael Nyqvist skådespeleri också. Maria Lundqvist är extra bra.

Vilken oerhörd lättnad att ha gjort tentan. Igår runt 12-tiden började jag le igen. Jag var tyvärr ett nervvrak (vilket ord!) under fredagen och lördagmorgonen. Idag är det ledigt från studier, förutom att läsa ut Der Vorleser till tysklektionen imorgon. En djup bok om relationer (kan man tro, men egentligen har de bara sex hela tiden...).

Skrivarsnack.

Detta är inte okej. Såhär: min multiskrivare (som jag skriver om ungefär varje dag) skulle vara speciell och bättre än en HP-modell. Den skulle helt enkelt vara bäst (enligt en hetlevrad försäljare på Elgig.). Först skulle jag köpa den för 899:-, men eftersom vi fixade med prisgaranti från PC City blev det ju fyndat för 699:-. Trodde jag. Men nuuu, min Epson DX4450 är på extrapris överallt. Idag anonnserar PC City med den för ynka 499 spänno. Jag tror att jag ska uttnyttja prisgarantin igen, och åka till Elgiganten och vara en jobbig kund. Mohaha. Tänk, för 200:- kan jag köpa två biobiljetter eller en födelsedagspresent till mamma, eller 40 korvar med bröd på IKEA! Return on sales. Hm.

Jag är ledsen för att jag skriver om Elgiganten jämt och ständigt. Jag vet inte hur det gick till, ska härmed sluta. Tycker inte ens om stället.

6 mars.

Jag uppskattar ensamheten. Utan att låta som en ensamvarg så tycker jag det är skönt att gå runt i lägenheten och gnola lite, använda färgglada pyjamasbyxor, lyssna på filmmusik och pyssla med papper. Säga "Jahaaa" på ett vuxet sätt. Till vem? Kanske till Barbapappa. Det är härligt att vara själv, men sedan är det extra kul när det kommer besök. Något mycket underligt - häromnatten när jag skulle sova, jag är helt säker, hörde jag snarkningar. Ljudliga och taktfasta. Kan inte förstå var de kom ifrån, eller från vem? Den under? Det finns ingen lägenhet i vägg med min på höger sida. Jag börjar bli mer och mer övertygad om att det bor något i väggen. Ibland undrar jag varför jag studerar det som jag gör. Det ämnet som jag läser nu, ekonomistyrning, det är inte alls intressant för mig. Det var en tjej på teve som ska cykla till Kina. Målet är att vara framme i augusti. Journalisten frågade tjejen vad hon svarade när folk säger att hon är galen. Hon sa att vissa drömmer, andra lever sina drömmar.

Det snurrar i min skalle.

Herregud. Under denna vecka livnär sig mitt huvud på koffein. Lördag 09:00 - då finns det ingen återvändo. En rolig tenta liksom. A piece of cake.

Hade det kanske varit om jag hade följt min planering. Den har klappat ihop, min pluggplanering. NU är det ny strategi - läs så mycket som möjligt, på så lite tid som möjligt. Det kan gå vägen. På en skala 1-10 är jag 7 nervös.

Bra nyheter också för släkten Jönsson (och för er läsare, såklart). Mormor mår bättre.
Måste sova. Men det går inte. Gevalia har vunnit!

En allmän fråga till er som vet hur jag ser ut: Vad ska jag göra med mitt hår? Färg, frisyr? Snaggning? Vi gjorde ett tappert försök till uppljusning i helgen ju, jag och Helena, men det syns knappt alltså. Så lite tips och goda råd.
Är det en Lars Winnerbäck-låt? "Lite tips och goda råd kan..." Hm?

Snälla.

Orolig. Mormor är dålig. Och det är inte likt henne alls. Även om hon är 92 år så är hon alltid pigg och klar i huvudet. Nu vet man inte vad som händer. Jag får panik över att jag inte kan göra någonting åt det. Jag vill bara att mamma ska ringa. Usch, jag har ingen bra känsla i magen. Panikvarm/panikkall. Och nu ska jag gå till skolan och plugga, vill inte. Kan inte fokusera. Jag försöker packa och göra mig klar, men det känns som en evighetsdröm - jag blir aldrig klar!

Tjooah.

Idag: pluggat måttligt bra, sett på Closer, ätit pastasallad (3 dagen i rad, yes, 3 dagar kvar), pantat och källsorterat. Det känns att det är söndag. Snart kommer Helena, då ska vi fixa mitt hår så att det blir det enda rätta: blont. Do it, do it, allright!

Varför lyckas alltid Clive Owen spela obehagliga typer på film? Han är inte snygg, men ändå tänker jag det, eller tänkt rättare sagt, för nu har jag ändrat mig efter Closer.

Malin & Camma överaskade med tårta från Günthers igårkväll (mina kladdkakeentrér faller alltid pladask nuförtiden. Kanske dags att avancera?). Vi tittade på Melodifestivalen och röstade. Alltså, vi ringde för guds skull inte in! Utan hade en egen tävling. Vi alla hade rätt om Charlotte Perelli. Trevlig afton!

Nu kom Helena, see ya!

Bloc party.

Jag tänkte att jag skuille sova, ska bara vänta på att huvudet hänger med. Dricker pepsi, så himla gott. Underskattat. Coca-cola är överskattat. Eller nja, det är jui också ljuvligt. Vet inte, i tester som har gjorts bevisas det att pepsi är godare ,. Jaug har ju kommit på årets citat: (hur kunde jag glömma?)
 "Tell me where is Gandalf, I must desire to speak with him"
"The balrog of Mordor (Moria?)"
"What did you say?"
"The balrog of Mordor"
"What did you say?"
DET är dödsroligt. Ojojojo. Lyssnar på Bloc Party, för de spelade en av mina favvos på Bongo Bar,  - This Modern Love. Men hallu, är den bra eller är den bra?
jaa, vi kollade på Lykke Li. Cool tjej det där. Väldigt bra. Imorgon till skolan, på en lördag. Göra grejer  i Excel. Kan inte bli en bättre dag! Hmm... Men sen så blir det jätte+ när Camma & Malin kommer.  Är inte det ett bra namn för XL-storlekar på kläder? Jätte+
Men ganska hemskt. usch, jag kände mig hemsk nu, men låter det stå kvar ändå. För vilka konstiga affärsidéer slår inte igenom på marknaden nuförtiden? Bloc Party, MOoooah. I'll pay for you, anytime. apropå att jag var hos ungdomsmottagningen igår för att hämta nya p-piller, alltså det var lite obehagligt. Jag kände mig som 16 år och jätteskyldig. Hon frågade tusen frågor (eftersom att jag inte har varit på den i Jönköping tidigare) - hur ofta dricker du alkohol, tar du droger, har du haft sex med män tidigare än din nuvarande pojkvän? HJÄLP! Vadå män? "Sex är inte allt, vet du". Hon var som Gerd, fast lite mer. Vilken pärs.

Ska gå och hämta lite mer läsk. Sen. Sova. Varje tangentslag tar lång tid. Do you wanna come over, kill some time. Alltså, det är detta band Bloc P som säger det, inte jag. Är ju asöjligt att hålla på att radda upp låttexter för att få folk/läsare att tro att man är djup eller deppig. Eller klok. Vad nu man tänker att man vill att en låttext ska åstadkomma. Jag känner mig ganska mogen. Du vet, är i rätta åldern. Men samtidigt, trött när klockan slår tolv. Och börjar tänka mer på morgondagen. " Det är ju en dag imorgon också". Är det ett varningstecken? För ålderdom? Jag vet vad jag är bra på: tänka på antingen framtiden eller det som har  varit. Inte det som är NU. Har väldigt svårt för att leva i nuet (men tänk nu, jag vill inte vara en djup person, bara snacka lite, okeee?), det som händer just nu. Jag försöker att bättra mig. För det hjälper ju verkligen inte att gå och tänka på dåtiden. Det är ju historia nu. Premium Glossy Photo Paper.  Det är vad jag behöver.

Kapten von Trapp tar av sin hatt och tackar för sig. "Kan inte ni barn sjunga något sött?"


RSS 2.0