Man kan ta på den... sommaren.

Det är ju värsta medelhavsvärmen i dessa dagar. Jag älskar solen, kvällarna, alla glada människor och att allt känns hoppfullt. (Jag är Tomas Di Leva?). Låt det aldrig ta slut. Som man brukar säga: vädret är A och O i Sverige under sommaren. Det enda negativa är alla miljontals kryp och flygfän som vaknar till liv och attackerar min gyllenebruna (okej, rödflammiga) hud. 

Trevlig helg! 

Filippa.

Jag är inte en så duktig djurägare. Min gamla katt (12 år! Alltså en pensionär i kattår räknat) blir mest omhändertagen av min kära mor, men idag fick jag ett ryck och var jättego mot Filippa och pysslade om henne som en annan kattälskare (inte jag). Hon är en väldigt go katt ibland. Observera ibland. Jag vet inte riktigt hur det ska gå vägen, men i sommar måste hon vara hos mig och P (vet du om det, Peter? Ledsen för din allergi alltså...) i Trollywood när mamma och pappa ska på semester. Jag är rädd att hon kommer att dö av chock. Hon har aldrig varit på något annat ställe än hemma och hos mormor. Vilket äventyr för gamlingen, va?

image120

Modell: Filippa
Fotograf: Camilla

Bilder från Dalarna.



 
Eleonora gosar med sin valp, Nathalie med en annan minihund. Jag njuter av skummet på toppen och min syster Nina och hennes kompis Annika myser.

Fika och flimmer.

Ah, jag har flippat ur med ett Powerpoint-bildspel! Imorgon ska vi ha den sista presentationen, redovisa resultatet för vår final report. Folks fikavanor och fikabeteende. La precis in en bild på Kakmonstret... har jag gått för långt? Var går gränsen? Ajaa, man får inte ta högskolan för überseriöst. Sommaren närmar sig...




Visst är det konstigt att man kan minnas helt onödig fakta, som liksom etsar sig fast. T.ex. så vet jag att när Robbie Williams är ute på turné så är han inte alls bara en festprisse (vilket lurigt ord!) utan spelar Uno med sitt crew om kvällarna. Tänker "jo, Robbie verkar vara en härlig kille". Och så minns jag var en bekants mormor shoppar sina skor, och vad för sorts taklampa en gammal förälskelse har i sitt pojkrum. Onödig kunskap - ut ur mitt huvud.

Ja, just det här med Uno-spelet är en grej som jag kan fundera på ibland, och le lite i smyg. Hjälp?


Försvinner.

Blir ju matt när text som man har skrivit och ska publicera bara försvinner. Orkar inte skriva om. Bara så du vet hade jag berättat om helgen samt att jag inte har något minne av föregående inlägg. Kom bland annat till slutsatsen att man inte ska blogga eller ens hänga på Internet när man är berusad av goda drycker. Så sammanfattade jag snyggt med att Nina har väldigt många husdjur, och att jag ska gå in i en intensiv läsperiod nu om allt ska gå vägen. Sitter ensam och äter kycklingsallad på Coffeehouse by George efter en lååång tågresa. Nu kommer min grupp!


En drink med något i.

Kommit hem från en utekväll i Dalarna. Närmare bestämt från Falun City. Gud, ikväll har jag kännt mig som ett riktigt lammkött bland alla trettio- och fyrtioåringar. Alltså inte så, men alltid gött att känna sig ung. Att Ryssland vann Eurovision är ett mysterium.

Guten Nacht.

En snabb uppdatering av dygnet som har gått (jag lovar, det finns ingen mer spännande läsning just nu).


Tentan tog sina bestämda kliv och gick till helvetet. Jag blev så himla besviken på mig själv, för jag fick en ren blackout. Till och med att jag fällde några tårar på skolgården, olyckligtvis kom tentavakten (hade han gett upp med?) förbi och såg min sorgliga uppsyn. En aning pinsamt, så jag ryckte upp mig och tänkte att Gunnar Wramsby kan ju åka till regnskogarna och göra något vettigt istället för att ge dryga föreläsningar om företagets finansiella miljö och planering . Sen fick jag goa kramar av Mia och ett par timmar senare var vi redo för fest. Jag struntade i det där " alltså, jag ska upp tidigt imorgon, så jag tar det ändå lugnt ikväll", vilket jag bittert fick ångra imorse (mer om det senare). Förfest hos glada Marie med en massa goa tjejer och sen en till hos Andreas där det var ännu fler från klassen. Därefter, Club Caj goes to Las Vegas. Så underligt att gå ut på en tisdag, men samtidigt gött. En väldigt rolig afton! Eftersom jag inte har något boende i Jönköping sen i förra veckan, så sover jag över hos Helena när det behövs, alltså inatt. Imorse gick jag upp kvart i sju för att hinna med tåget. Ja, men det kändes ganska lugnt till en början. Tvättade ansiktet och så, men sen när jag skulle koka kaffevatten fick jag jordens fall. Blev kritvit i ansiktet och började kallsvettas och blev helt snurrig. Jag var tvungen att lägga mig på köksgolvet och bara andas, andas (katterna kom och nosade). Fruktansvärt, det är som om alla alkoholdunster samlas i huvudet och bara dansar loss! Haha, så himla komiskt, denna konstiga bakfylleattacksvimning har jag upplevt ett par gånger i min ungdoms dagar. I duschen (efter julfest på vårt gymnasie, s.k. Julskutt. Herregud), på Hultsfredsfestivalen (på morgonen, mitt på en väg, jobbigt läge). Ovärt. Vill aldrig mer vara med om der. Men efter det har jag mått ganska okej. Sov nästan hela resan upp till Falun. Och nu är jag alltså hos min farmor, ligger på en madrass i vardagsrummet. Jag känner mig som en ond människa och släkting när jag skriver det här, men jag har smått panik! På min farmors konstanta pratande och hackande på min generation, på mobiler som gör folk stressiga, på att jag rakar benen (det är sant!), snack om ändtarmsproblem, att det var bättre förr osv. osv. Jisseus, jag är helt utmattad! Nu har det gått en eftermiddag och kväll. Uppladdning inför morgondagens kortspel och fikande börjar nu. Det är klart att jag tycker att farmor är snäll, rolig och underhållande, men inte när man är seg och überstressad över skolarbete. Jag har blivit väldigt bra på att säga "mmm, jahaa, jo, det är sant" och nicka lite, för själv får man inte en syl i vädret. Hon är lite speciell, Rutan Svensson.  Nu har jag tänkt sova gott i lakan från 1900-talets början.


God natt!


Men det kan nog bli ett par roliga timmar.

Hej igen! Nu är det dags att introducera den nya Miccha. Tankarna går till låten: You can do it if you really want, you can do it if you really want, but you must try, try and try, try and try...

Vad är det? Någon reklamlåt för typ grillad kyckling eller solsemester?

(Visst känns jag lite schizofren, som Gollum? Men så är det nog.)

Lugn/ångest. Glad/tjurig. Vit/svart. Lycklig/ledsen. Tentaperson/vettskrämd Gollum.  Ja, det är bara att välja.



Självömkan.

Jäkla skit. Tentaskrivandet börjar exakt om 45 minuter och jag har aldrig varit mer opepp. Försöker tänka positivt, men den här gången går det inte. Kommer gå åt helvete. Det värsta är att jag har pluggat så otroligt mycket (enligt mina mått mätt), så många timmar av lärande och ångest. Pladask. Jag måste köpa frukt och dricka. Ikväll ska jag dränka mina sorger med vänner och vitt vin. Fast å andra sidan, ska upp halv sju imorgon... så lugn ska råda i mitt huvud.


Okej. Tänk positivt!


Stoppa tiden.

Jag säger bara finansiell fucking planering! Och då syftar jag inte på min finansiella situation (ganska fattig), utan den härliga tenta som ska skrivas på tisdag. Alltså i övermorgon! Som ska skrivas av mig! Mycket spännande.

Men sen på tisdagkväll, då blir det Club Caj.
Onsdag: avfärd mot Dalarna. 

Min lille Jonas.

Inatt drömde jag att jag hade fått ett barn (!).  En underbar liten bebis som var helt len och söt. Jag nattade honom och ville bara sitta och titta på denna goda varelse, men var tvungen att gå och köpa en barnvagn. Jag frågade P vad han tycker att barnet ska heta.
- Jonas tycker jag är väldigt fint, svarar han någonstans långt borta. (What?!)
- Godnatt, Jonas, säger jag, pussar honom på pannan och tänker i samma sekund: Neeej, jag vill inte att mitt barn ska heta det för all framtid, är ju inte alls det finaste namnet jag vet, gay-varning! Men nu är det försent...

Vad ska detta betyda?
Gud, jag behöver gosa med ett barn! Varför är det ingen av mina släktingar eller vänner som har en mini-goding tillgänglig? 
 
Förlåt alla Jonas, jag hoppas att du/ni inte tar illa upp! Det är inget fel med ditt namn, men som sagt, lite gay...? Mikaela är inte mycket att komma med för den delen, låter som en jobbig misslyckad platinablond (med utväxt, observera) brud med Buffaloskor. Plus att det är svårt att säga snyggt i internationella sammanhang. "Mikaaaala..?"

Lindex.

Jag har fått sommarjobb. Jippi!

Topplistan.

Svårighetsgrad att packa ihop snyggt:

- Grejer som är bulliga, typ en mixer med flera delar.
- Taklampor
- Tändsticksaskar (har av någon okänd anledning tusentals. Farligt att slå in i tidningspapper, eller?)
- Skor (slängde ner alla i en enorm påse, men tänk på klackarna, vassa som en tigers gaddar...)
- Alla struntprylar som jag har samlat på mig, men inte kan med att slänga (t.ex. en liten bricka med fula grisar på)

Men det drygaste av allt: bära ut alla kartonger och påsar till bilen, köra, packa ur allt igen!


Antonio?

Så, nu sitter jag här. Fredagkväll. Tränat och varit en stund på Piren och njutit av en mycket god öl och sällskap (synd E-K att det blev så knäppt med tider! Vi tar igen det!). Tanken var att jag skulle packa ytterligare i afton, men jag fastnade framför skärmen. Last night in Dalvik, borde jag ha någon sorts ceremoni här hemma i min ensamhet när klockan slår midnatt? Tända ljus och grejer?

Åh, ibland undrar jag om alla drömmar kommer att slå in. Jag vill verkligen ha min utomhuspool vid ett hus i Frankrike eller Italien. Och en liten vindruveodling. Men mest poolen. Än så länge finns det tid. Men så fort som tiden går nuförtiden, hjälp, jag hinner inte stanna upp och tänka. Fokusering.

Time to say goodbye.

Igårkväll samlades vi en hel drös från klassen och spelade volleyboll vid Vätterstranden. Kul! Korvar grillades med, och även om de flesta ramlade av grillen ner i sanden så var de ätbara. Sommaren är här! När man kollar ut över vattnet känns det som om att man befinner sig på någon grekisk ö. Underbart. Jag önskar också att jag verkligen var på en grekisk playa: bada, äta en sallad med massa fetaost, studera grekisk arkitektur, köpa handgjorda sandaler av en gammal go grek...

image115
Jag tror att han hade tillverkat de ultimata gladiatorsandalerna.


Detta blir förmodligen min sista natt i Jönköping i denna lägenheten. Det känns lite vemodigt. Jag och lägenhet B301 har varit ett fint team och jag trivs bra i min lya, men samtidigt känner jag att det är dags att gå vidare. Så förbannat tråkigt att packa ihop alla prylar bara. Jag kommer nog att bo i Ulricehamn i cirkus (någon som använder det uttrycket numera?) två veckor, sedan åker jag (och mina viktigaste ägodelar) till P. Sedan kommer jag tillbaka stan till hösten, sedan London, därefter kandidatuppsats nästa höst. Sen... aaah! Den som lever får se. Ta ett seriöst arbete? What? Betala tillbaka till csn. Mm, känns bra.



Vindens skugga.

Visst känner man sig konstigt tom när man precis har läst ut en bok? Som om man säger hejdå till nära vänner. Jag låg och lästa till sena timmar inatt, därpå gick jag upp lite efter åtta imorse för att få läsa mer. Jag har suttit ute på balkongen och varit helt trollbunden av berättelsen. Vindens Skugga (2001) av Carlos Ruiz Zafón. Spänning från första till sista sidan. Vilket mysterium sen. En boksuccé i Spanien, men även storsäljare kan vara bättre än vad man från början tror. Läs den (det har jag gjort istället för att studera ämnet finansiell planering... ska börja nu)! Här hittade jag en kort recension från en som också gillar romanen skarpt.

image114

Dagens låt.

För övrigt så är jag besatt av låten Jag är en vampyr med Markus Krunegård. Svensk härlig musik när den är som bäst.

Fragile.

Detta uppmanar jag till mig själv idag: Okej, Mikaela, effektivitet. Ta en låda, vräk ner saker i den, stäng locket och ställ den vid dörren. Kom igen!

image113

Så, nu ska jag försöka vara en modebloggare för en minuta.

Inom loppet av ett par veckor har jag lyckats inhandla:
→ 3 par solglasögon
→ 2 bikinisar
 Dessa produkter är det som jag i vanliga fall brukar köpa 1 gång vartannat år, max! Nya Miccha är här! Nu väntar jag bara på att sjöarna och haven ska värmas upp.

image112

Från Twilfit. Min överdel är i en annan modell dock.

Erkänn att det kommer tårar.



Åh, jag älskar det här.

Om jag hade varit en kille så vet jag vem jag hade drömt om.

Scarlett är het. Visst känns det som om jag är lite besatt av henne? Det är mycket möjligt. Hon sjunger numera, och det är faktiskt riktigt bra. Lyssna på Anywhere I Lay My Head. Ah, jag gillar det.

image111

Hallo aus Berlin.

Jag, Helena & Matilda har gjort små videoklipp till vår redovisning om tyska företagsformer (kul ämne, eller hur? Dödsdömt). Vi ska ha en presentation inför klassen på onsdag. Hur ska man berätta intressant om olika företagsformer som finns i Tyskland? Jo, vi tänkte oss ett TV-program med inslag samt en expertjury (alla personer spelas av oss dock). Filmningen gjordes i Stadsparken, hahaha, så löjligt, men sköj. Presentationen kan antingen bli en flipp eller flopp.

Åh, jag måste bara berätta: igårkväll hade jag och Eva-Karin filmkväll. Mannen Som Kunde Tala Med Hästar (jag hade inte sett den ännu, för min DVD-spelare är kaputt. All teknik är emot mig!). Jätteklichig film och vi mobbade den ganska mycket, men ändå satt vi där och lipade när Scarlett var ledsen. Scarlett Johansson i ung ålder ser ut som Hanson-bröderna! Det är inte ofta som man anordnar en seriös filmkväll ändå. Chips, godis, filtar och en go lockhårig brud: ambitiöst och mysigt .

image110

I ett gult hus.

Om en vecka går flyttlasset. I sommar tänkte jag bosätta mig här.

image109

Pop.

En nyfriserad här. Under morgonen har jag suttit i en frisörstol och blivit klippt, fönad och stylad till max. Sedan gick en jury och kände i håret på mig och resten av kvinnorna som hade fått en "traditionell klippning, formning". Det var slutprov för elever på Frisörskolan. Gud, vilken lång tid det tog. Jag satt och väntade... och väntade.  Jag som hade gäster hemma! Som tur var hann jag hem innan de skulle sticka. Tror ändå att min frisör blev godkänd av den stränga juryn. Volymigt värre. Nu är jag ensam. Kan inte säga det nog många gånger: jag är onåbar. Unconnected. Min mobil ligger här helt död. Jag behöver ringa lite, men det får vänta (jag vet, det är inte synd om mig, tänker på dem som inte ens har någon telefon, eller ens någon person att ringa till. Det finns alltid människor som har det värre. Oavsett vad det gäller. Tänk positivt). Det som jag blir mest stressad över med en icke-fungerande telefon, det är att jag kan gå miste om viktiga jobbsamtal!

Puuuh... 10, 9, 8...

Popadelica.
Igår: jag, Camilla, Maria & Eva-Karin. Härligt. Den bästa konserten stod Hidden Cameras för. Inte Hästpojken. Panik på sångaren, Maria håller inte med, hon upptäckte en ny älskling där. Men det godaste var ölen och sällskapet ändå. Ebbot från TSOOL stod bredvid mig en stund (mäktigt, eller hur? Vi kom fram till att han är ganska överskattad ändå) och hör och häpna, doftade nytvättat, typ blommor.

P(k)uk-kod.

Pissförbannad på jäkla Halebop. De har ingen kundtjänst! Enligt mina uppgifter så har jag en puk-kod från fittorna, men den gäller inte. Så nu kan jag inte sätta på mobilen. Jag är isolerad från omvärlden under hela helgen och i början på nästa vecka. Kuken. Vill inte ens skriva om den annars roliga veckan. Nu ska jag tjura.

RSS 2.0