Charm Club.

På julklappsönskelistan:

Thomas Sabo-berlocker!


 



Små barn.

Kvällens varning: jag såg filmen Little Children häromdagen. Se inte den. Jag upprepar: inte! Om man inte har en förkärlek för Kate Winslet ständigt återkommande sexscener då. Alltså, jag förstår inte varför man spelar in en hel film och sen inte har något ordentligt slut. Det bara.... okej... The end.

Jag vill inte packa! Vad ska man packa? Ska det bli snö?


Lite.

God afton. Så, nu ska jag ta tag i att tvätta och packa ihop en bra kombination av kläder till helgens resa. Imorgon bär det av mot sydligare breddgrader - Lund! Datorn lämnas på detta bord i Jönköping, därför så kommer det vara ganska lugnt på kompanjonfronten. Jag längtar tills imorgon! Det ska bli bauutaskoj att hänga med en massa goa vänner! Hej, jag är fjorton!

Apropå fjorton, jag förstår inte varför jag har en tendens att blogga när jag inte bör det. Som inatt, men nu när jag läste det själv med nyktra ögon så var det nästan lite gulligt, det får stå kvar. Det borde du prova, skriva i ett kollegieblock när man kommer hem berusad, det är alltid spännande att läsa nästa dag.

Nu! Marsch mot tvättmaskinen (min gud, vad tråkigt).

Gretylo.

Alltså, jag är så himla full av ljuvliga alkoholhaltiga drycker. Kan inte sluta hicka. Kan inte tänka. Kan inte skriva. Jag tänkte sitta och läsa bloggar och njuta av livet. Kvällen har varot mycket lyckad, med smörg¨åstårta och gott sällskap. Sedan gick vi till kåren där Markus Krunegård spelade. Hörde exakt 2 ½ låt, det bästa av allt var att de spelade "Jag är en vampyr" i slutet, så jag hann höra den! Asså. jag måste gå och dricka vatten. Puss pouss sov gott.

En helg som har passerat.

Det har varit en datorfri helg, så underbart! Ett par fina kvalitetsdagar, som ett livsstilsmagasin hade uttryckt det. Först Håkankonsert med efterlängtade godingar. Han var grym som vanligt!




Sedan på lördag for jag till Göteborg för att träffa mannen. Det var inte bara vi som hade tänkt tillbringa en dag på stan, oh my god vad mycket folk det var överallt. Här märks ingen lågkonjunktur av minsann! På kvällen var vi på den seriösa maskeraden. Arrangörerna hade pyntat med gungande skelett, puttrande ånggryta, gravsten och en "bönehörna".  Till och med godiset var i form av olika dödsskallar och häxor. De flesta gästerna hade riktigt bra utstyrsel; Arn, Bart från Simpson, Dracula (flera upplagor), Motorsågsmassaker-kille, Marilyn Monroe var några av de bättre. Jag och P var då Catwoman & Batman. Alltså, jag vet inte, resultatet blev väl sådär, haha. Vi letade tappert på Butterick's och andra maskeradaffärer, men tyckte att en Batman-outfit för 600:- kändes lite ovärt för en kväll. Plus att den var i dålig kvalité och det var till råga på allt den gamla dressen med gul logga på och ljusgrå slimmad tröja (för du har väl koll på nuvarande Batmans outfit? Helsvart!). Vi hittade lite svarta masker och tillbehör, men om man hade varit lite mer förberedd hade det blivit så mycket bättre. Jag hade ett par töntiga fladdermöss-solglasögon i brist på annat, det fanns inga huvudmasker i någon affär, bitter besvikelse. Det var en trevlig mingelkväll, men det som är så knäppt med maskerader är ju att man inte fattar vem man pratar med. T.ex. en som föreställer ett spöke; jag tycker att det känns skumt att prata med ett neutralt lakan. Aja...!



Därefter Bruce Springsteen-söndag (vilket innefattar konsert från the Rising-tour. Jag vet, jag har blivit en nörd på riktigt). Igår jobbade jag på underbara Lindex! Idag: back in Jönköping. Imorgon: Markus Krunegård-konsert?!



Ahh, jag måste sova. Jag är ledsen om jag tjatar om Bruce hela tiden. Men jag kan inte stoppa det! Han (eller musiken bör jag ju tillägga, annars låter det stalker-aktigt) upptar en stor del av min tid i höst. Säg till om jag är creapy, okej?

En vit jul.

Hörrni, idag är det två ynka månader kvar till julafton...
Jag längtar!

Mississippi kan vänta.

Kvällens konsert: Håkan Hellström!!!
Jag är laddad för nostalgi och pop.


Glurp.

Just det! Jag behöver maskeradtips! På lördag ska jag och P på någon seriös maskeradfest. Valfri utklädsel. Hjälp! Ska man köra på Halloween-tema eller vara något helt annat?

Fint salt med jod.

Min lediga dag igår blev mucho lyckad. Sushi till lunch, sen tog jag tåget till mormor i Taberg, hon blev glad. Så fick jag reda på resultatet på tentan; och jag klarade den! Pjuh! Sedan fyndade jag en fin Marimekko-mugg. Åkte till Friskis och tränade (träningsvärk i rumpan, aaauh!) med snygga Elin. Därpå gick vi och fikade (underbar chai latte på Coffeehouse by George!) samt bio på det: Patrik 1,5. Haha, det fanns inte många filmer att välja på utöver uttjatade Arn och Mamma Mia, därför blev det en svensk komedi. Den var mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Gustaf Skarsgård var grymt bra som en mild, snäll och barnlängtande gay.

Nu idag ska jag i alla fall gå på föreläsning som börjar klockan ett. Innan dess ska far komma in till storstaden så ska hela familjestyrkan käka lunch på något chic ställe.

Den andra systern Boleyn.


Tänk Scarlett Johanson och Natalie Portman i samma film. Jag tänker: sevärt!

Men.

Men! Precis nu när jag skulle gå till skolan kollar jag schemat. Ändrad tid på föreläsningen, istället för klockan ett så var den åtta imorse. Vad lyckat!
Suck. Jag ville verkligen gå på den. Inte okej att ändra sådär.

Sun is shining.

Vad niiiice! Solen skiner och jag har haft en härlig sovmorgon. Socialpsykologin börjar kl ett, därför har jag ett par helt fria timmar. What to do? Jag övervägde starkt att springa ut på en runda, men så upptäckte jag att joggingskorna är på annan ort. Hurtighetsnivån sänktes drastiskt. Nu sitter jag här med kaffe och fil och lyssnar på Coldplay. Det var inte igår, Chris Martin!

Det finns en go lampa gjord av Jonas Bohlin som jag vill äga. Mmm... Okej, nu är det dags att ta tag i denna härliga onsdag!


Bussen gör mig ledsen.

Jag måste berätta om min mycket konstiga och oväntat känslosamma kväll. Nu i efterhand (ja, det är ju fortfarande kväll, så vad som helst kan hända) känns det hela ganska komiskt. Det började med att jag åkte med bussen hem från simträningen och bestämde mig för att köpa någon typ av onyttig mat, för att sörja/fira mina tentor och att jag var sjukt hungrig. Men grejen är den att min sista buss (2:an) går bara var 20:e minut på kvällen, så jag tänkte att jag bara köper något om jag hinner med bussbytet. Så är det 5 minutas till nästa buss, jag springer in på Sibylla:
- Hinner du göra en hamburgare på mindre än 5 minuter?
- Ja!
- Okej, då tar jag en!

Men icke, han packar varligt ihop burgaren tillsammans med sallad och tjofs precis när jag ser min buss åka förbi. Jag får mitt meal i en påse och sitter och väntar i 20 minuter och tycker att allt är skit. Där sitter jag och det enda som jag kan tänka är: "här har jag köpt ett helt onyttigt meal som blir kallt och det är kallt ute, och jag väntar på dessa jäkla bussar varje jäkla dag. Och så gick tentan dåligt med." Lite som ett mantra. Så jag börjar lipa. Väldigt lyckat. Gillar inte alls det här med offentliga attacker (eller attack, mer en lugn ström av tårar). Till slut kommer jag hem med kall mat. Jag tittade på de sista 4 avsnitten av Sex & the City och snörvlade mer än någonsin. Och nu kan jag bara säga: det var skönt! Nu känner jag mig sansad igen. Men jag undrar vad som ligger till grund för alla dessa knäppa tårar: en stackars salsaburgare eller inkommande mens?

Stockholm.

Roligare sysselsättningar finns det än tentor, t.ex. att åka till huvudstaden. Jag & Maria hade en härlig helg med shopping, snack, öl och konst. Jag anlände i fredagskväll (Swebus höll tiden exakt!), vi åkte hem till hennes och PJ:s snygga lägenhet. Där tillagade vi (Maria) en lovely fisksoppa med saffran; vi åt och hade det gott. På lördagen gick vi upp tidigt för att vara de första kunderna vid Åhléns öppnande. Shopping! Vi mötte upp Marias bror och hans flickvän, och sedan även PJ. Killarna gav dock upp shoppingen ganska fort, men vi brudar var aktiva i butikerna. Sedan for jag till KTH (en mycket stor skola, för att tala i klarspråk, jag kände mig som ett vilset rådjur bland älgar) för att träffa Alexandra, min barndomsvän från Östersund, det var sjuukt länge sedan som vi sågs! På kvällen gick vi till ett ställe för att dricka öl. Trevligt, även om vi drog ner medelåldern rejält för samtliga på puben. Kan man skriva så? Söndagen kom, vi bestämde oss för att vara kulturella, därför blev det ett besök på Moderna Museet. Gött ställe. Men tänk att jobba på ett museum som en vakt vid en aktuell utställning: alltid höra samma ljud från olika montrar och folks tysta mummel. Säkert lär man också höra lite roliga kommentarer från besökarna. Jao, och därefter var det dags att återvända till bussen och sydligare trakter. Tack Maria!


Tro och tvivel.

Baaaaah! Nu är det gjort. Ah, jag är inte riktigt nöjd med hur det gick. Det började bra, alla svarade och kändes lika nervösa. Sen när vi precis skulle sluta, så hade läraren en sista fråga till mig. Crafting market strategy. Förklara. Det stod helt stilla i huvudet. Fan fan. Jag kom inte på det! Men jag vet ju de tre frågorna; läste de högt senast imorse. Jag får panik! Hoppas innerligt att jag får godkänt ändå. Blaaaa. Nu är det omfokusering som gäller. Nya kurser och ny energi.

Snart är det över.

Om 45 minuter ska jag ha en muntlig tenta (eller oral examination som det gött heter på engelska) och sedan jag vaknade imorse har jag varit jättenervös! Aaaah, hur ska det gå? Jag måste fokusera på: inre lugn, bra engelska, lugna rörelser med händerna och se intresserad ut av de andra i gruppen säger. Det handlar om B2B Marketing, det borde gå bra. Men om jag ska vara så hypad som är jag nu, då kommer det gå åt skogen! Hu hu hu hu. Håll tummarna för mig!

Raindrops keep falling on my head.



Snacka om ett funktionellt paraply.

Mot huvudstaden.

Jaaaaa! Imorgon packar jag väskan och åker upp till Maria & Stockholm. Det ska bli sjukt kul!

Nu, plugga intensivt fram till klockan ett, sedan är det socialpsykologiföreläsning med en bra (men lite galen) man.

Nattljusolja.

Moooaa, vad Werther's Original är sjukt gott! Beroendeframkallande, indeed. Jag är hemkommen från simhallen, de små var duktiga idag.  Funderar fortfarande hur hur framtida helg ska läggas upp. Jag vill göra allt förutom att sitta här i Jönköping och plugga B2B Marketing. Känner mig överenergisk! Kan det bero på de inköpta supervitaminerna (eller hög på Werther's, man vet ju aldrig)? I såna fall, kan jag verkligen rekommendera dessa vitaminer: MultiKvinna. De innehåller nattljusolja! Bara det innebär ju hi tech-vitaminer. Man kan ju ställa sig frågan: vad är nattljusolja? Jag älskar kosttillskott, jag tror verkligen på att allt från Hälsokost fungerar. Mer vitaminer åt folket!


Planering.

Åh, alltid så skön känsla efter man har skrivit en tenta. Även om det går dåligt eller bra, infinner sig alltid ett lugn och ny energi hos mig. Herregud, vad töntigt det låter. En go känsla, helt enkelt!

Så nu försöker jag komma på idéer för helgen. Jag har inga planer och det känns jättekonstigt. På tisdag är det en liten muntlig tenta, men hela helgen behövs inte för det...! Vad kan man hitta på? Jag vill åka någonstans. Storstad, landet, you name it.

Det finns vanliga potatisar, och så finns det speciella.


Ge mig ett T.

Hej, jag pluggar. Försöker iallafall. Tenta på tisdag, alltså i övermorgon! Oh my. Just nu läser jag om psykiska störningar. Bara det kan ju liva upp en söndagskväll...




Ikewa.

De nya träningsskorna har haft sitt premiärpass idag. Jag ger dem väl godkänt i betyg. Bara namnet gör att jag gillar dem - Adidas Bounce Ikewa. Och underbart att slopa de gamla , för stora och fula nike som jag har haft i ungefär 100 år. Det var ett nytt pass på Friskis som heter core/spinning 85. Det var kul! Jag är gött trött, så ska krypa i säng och lyssna på Bruce. Den här live-cd:n är grym! 


Meet me at Mary's place.

Jag har gjort världens fynd! Åtta stycken Bruce Springsteen-skivor (varav minst tre är dubbel eller trippel-cd) för 400 SEK. Min cd-samling ökade radikalt, och detta tack vare min gode vän Jonatans kusin! Hans kusin blev religiös för ett par år sedan och bestämde sig för att göra sig av med alla materiella saker i hans liv och flytta till USA. Så Jonatan shoppade loss! Men lyssnar inte så mycket på Bruce (vilket är obegripligt för mig), därför fick jag köpa hur många skivor som jag ville. Underbart! Tack Jonatan!

6 oktober.

Joo, såhär är det. Ett nyfiket infall och slumpmässiga grejer gjorde att jag idag besökte ett medium, en healare. Jag har alltid varit skeptiskt mot new age-flum, men jag tyckte ändå att det kunde vara kul att prova på, inte annat för att se vad healaren har att säga. Det var galet, roligt och skrämmande. Kvinnan, som är runt 30-35 årsåldern, är en av de främsta inom sitt område. Hon berättade om hur jag är som person, vad för grejer som tynger, vad som är bra, vad som är dåligt. Det är sånt som man vet om sig själv egentligen, bara det att det känns kusligt att höra någon annan säga det. Sedan "kände" hon Peters själ (jag vet, det låter helt flummigt när man ska berätta om det) och berättade precis hur han är som person, vad för karaktärsdrag han har. Sedan tog hon upp lite från barndomen och vad hon ser som mitt jobb och lite annat som jag inte vill skriva om här. Och det är... jäkligt skumt att hon har rätt om mycket. Ja, gud, det här tåls att tänkas på. Det är klart att man inte ska ta allt bokstavligt talat, men det går inte att komma ifrån att allt är inte ett påhitt. I'm telling you, det är värt att testa om du får chansen! Mest för att få sig en liten tankeställare om livet.

Medium.

Hallo. Idag har jag varit med om något mycket spännande. Återkommer om detta.

Eller...?

Är det ungefär 60/40 i snygghet räknat?



Aragorn, son of Arathorn.

När vi var på Lord of the Rings-tour i Wellington för ganska exakt ett år sedan, så frågade vår goe guide Ted  vem som var vår favourite guy i filmerna. Jag utropar: "Aragorn!" Han menar på att det är faktiskt den mest populäre figuren, slår till och med Orlando Bloom aka Legolas. Det är inte så konstigt! Vilken man! Jag kan berätta, det är lite pinsamt, att jag hade en utklippt bild på honom uppsatt på garderobsdörren fram till i våras. Så att jag kunde se honom varje morgon. Typ så som man gjorde med pojkbands-posters när man var elva bast! Men tänk, han är ju bara fiktion, en myt... Viggo Mortensen är inte riktigt så snygg som Aragorn.


RSS 2.0