Ont.

Faen, jag har blivit förkyld.

And after all, you're my wonderwall.

Åh. Hemma igen i huset. Långsamt internet, kall temperatur, men ack, det är ändå hemma. Toppendag i Göteboooorg. Sol, kall luft, det känns att hösten är här för att stanna. Blir lite sugen på fingervantsinköp.Träffat godingar; Sandra, Maria, Eva-Karin och Lisa. Först tidig lunch på Haga, sen glass hos Sandra. Fick ett turkost fint armband och snögga örhängen av Lisebergs-bruden. Och ett jättegulligt kort med barbapapafamiljen på. Jag älskar vykort! Det är verkligen en underskattad vara. Wiiih, tack så mycket! Sedan gick jag och Eva-Karin till hennes nya boende och pratade. Ah, det var en bra pratstund. Behövligt. Mmm.

Så. Imorgon Jönköping en sista sväng. Kräftskiva. Jobba torsdag och fredag. Lördag kalas x 2. Söndag packa. Måndag ja-då-händer-du-vet-vad. Hihihi.

Såg Scarface i söndagsnatt. Jag säger Nja till betyg. Tänkte att det är ju ändå en klassiker, men hade förväntat mig lite bättre. Så, onödigt att lägga krut på överskattade filmer.

Nedräkning.

1 vecka kvar. Gaaah! Jag tycker nog att jag är laddad - fixat det som behövs: shorts, vindjacka (är ju trots allt turist, men skippar zip-off-byxorna, någon måtta får det vara), reseförsäkring, biljetter, kamera och tjohej. Mentalt är jag relativt redo. Ho ho ho (poweraktigt!). Har bara fått för mig att jag kommer att bli biten av en orm och dö (eller hamna på ett läskigt sjukhus och bli isolerad i tre månader). Nu drömmer jag om dessa odjur ungefär varannan natt! Men, än är inte sista striden avgjord. Förhoppningsvis vinner jag över min fobi. Okej, än så länge tre mål med resan:
?finna visdom (tänk lite Paulo Coelho-anda, pojken som letade efter alkemistsnubben, så vill jag leta och hitta)
?bli grym på att surfa
?bli vän med en orm

Nääää, jag har massa mer mål. Typ, träffa Aragorn.

Sen så är jag rädd för att jag ibland kan bli en toffelmes och längta ihjäl mig efter P, men jag försöker intala mig att det är bra att vara ifrån varandra. Jag menar 3 veckor vs. 3 månader, what's the difference? Hm. Detta med känslor, relationer,,,, jag blir helt matt. Men, jag ska vara stark. En självständig kvinna. Och så har jag ju två goda kvinnor vid min sida, och sen två till kämpar,  wihoo, vi kommer att ha så rooooooligt!

Tid för att tänka. Alla tankar bara far runt och runt i huvudet. Vissa saker kommer man alltid att grubbla över.

Hela insparksveckan har varit grym! Fick nästan lite abstinens igårkväll när kroppen inte fick vin. Åh, vilken grupp sen! Känns ju lite off att åka iväg från alla nya roliga bekantskaper nu, men jag hoppas att jag inte är helt bortglömd i januari. Kanske borde anlita någon look-a-like som kan gå runt i korridorerna och vara trevlig...?

Eyy


Kick Off-07.

Ah! Insparken är fantastisk, människor är så snälla och fantastiska, kvällarna är så roliga, dansen är galen och jag har gått in i något slags rosévinsskimmer. Jag vaknar upp på söndag.

Vilket födelsedagsfirande. Började på måndagnatt. Champagne (inte bra att dricka så sent, aaah panik). Fram till tisdagnatt. Det är ju alltid skoj att fylla år, men oj, tisdagen var sjukt kul. Alla sjöng (hm... typ 40 personas, vilket är på tok för många för att jag inte ska bli röd om kinderna, wiiih), jag fick daimtårta och så många grattiskramar att mitt ego upphöjdes x100. Åh, även om folk inte hade så mycket val än att sjunga med (kanske egentligen inte bryr sig att en fyller år, för så spektakulärt är det ju inte) så blev jag rörd. Vad säger man? Varm om hjärtat.

Hahaha! Varför lyckas jag alltid låta som en dansbandssångares texter?

Så, nu ska jag gå till Elin place och förbereda inför Toga-fest.


Mummel mummel.

Trött. Varför är det så jobbigt att gå upp ur den varma sängen? Ångest. Nu väntar jag på att få ta duschen. Fryser som folk som bestiger berg utan en vindtät jacka.

Idag börjar insparken för de nya nollorna. Jag är fadder. Så om en timma åker jag till Jönköping, slänger in mina enorma väska hos Elin, sen börjar det! Det kommer att bli en hård, men ack så rolig vecka!

Ciao.

Chai Latte.

Den här lappen låg på köksbordet när jag kom ner imorse:

"Mikaela! Stäng av handdukstorken, Snälla!!! Kram pappa"

Igår morse stod det: "Bra städat igår, stäng av handdukstorken "

Okej, jag är snäll så jag kan väl stänga av den. Men så många utropstecken...?

Ska sy och packa. Ikväll åker jag till Jönköping för att träffa faddergruppen. Nu ska det planeras för insparken. Så en vecka framöver blir Elin min room-mate. Eller på söndag kommer jag hem en sväng igen för släktkalas. Gud, vad allt är virrigt. Fokusera fokusera. Organisera. Har skaffat ICA-bankkort, och en till grej kan bockas av på "att-göra-listan".

Gött, tentan är gjord! Födelsedagskalaset blev väldigt impulsivt och oplanerat, men väldigt lyckat. Tack för de goa presenterna!

Äh, har inte tid att berätta detaljer. So long, so good.

This is going to be a long day.


 
"This is the longest day in my life"

Men det är klart, om Jack Bauer klarar av att rädda världen på bara ett dygn (inte en gång, utan vad är det, typ 6 ggr, vilken kille!) så ska jag klara av att tänka statistik i några timmar.

Det är jag och Jack idag.

Hjälp.

Oh my god! Har aldrig varit såhär nervös inför en tenta tidigare. Är konstant kissnödig och har  tusen fjärilar inuti.  Tänk om jag får en blackout? Kan klockan bli 14:00 snart? Eller hellre 19:00, för då är det över! Huh huh, andas. Skärpning!

Jag skulle mycket hellre välja att ha ett 36-timmars-skräckfilmsmaraton (trots att jag är dödsrädd för dem) än att gå in i tentasalen just nu.

Okej, see you in hell.


Kambodja.

image80

Är Kambodja det "nya Thailand-paradiset"?

Bör undersökas snarast.

Resumé.

Så, fredagen var sista dagen att baka. Gjorde iordning mig i multifart i omklädningsrummet för att hinna med bussen till Göteborg. Aldrig varit med om så hög luftfuktighet både ute och inne. Vi höll seriöst på att förvandlas till fem pölar! Vi kom till slut fram till Anna & Emils lägenhet där vi svalkades ner. Cammen och Anna var redan där. Efter ett par timmar gick (!) vi in till Linnéstan för att joina Anders i hans nya lya (som är helt underbar och stor och fin och ligger mitt i stan. Och jag vill ha den!) Det gick inte att sitta utomhus i en park som det var tänkt från början, det reeeegnade ju. Gud, det är inte ofta som man får träffa Fredrik & Anders nuförtiden. They have become göteborgare for real. Men vårt problem återupprepades:  vi lyckas aldrig  gå ut i Göteborg. För långa köer tycker vissa, vi hittar ett bättre ställe, tycker andra. Men det gjorde vi inte! (Varför blir det alltid såhär?) När klockan var kvart i tre gav jag och Anna upp och började gå Avenyn på väg hemåt.
Men, det var en kanonkväll!

Jag vaknade tidigt på lördagen och hade ganska ont i huvudet (jag vet inte om det berodde på soffan eller Castillo del Credo). Tassade omkring för att inte väcka de andra (men de hade tydligen inte märkt att jag var borta förrens efter en kvart. Tack för den, tack Emil och Gii!).
Tog tåget till mannens stad. Min födelsedagspresentsdag: en middag på en lyxig restaurang och en utekväll (fria drinkar till mich!) i Trollhättans tecken (måste kanske ge staden en chans...?) . Jag har aldrig ätit så gott i hela mitt liv! Snacka om att bli fascinerad av mat.

Förrätt: nobisdressad sparrissalld med pancetta, kvibilleost och krutonger
Huvudrätt: grillad oxfilé med anleversmörad kalvsky, belugallinser
och potatisterrine med dill
Efterrätt: glass au four med hallon, isad rabarbersoppa och kardemummaströssel
  
 
Vet inte ens vad allt är, men jag kan garantera att det var sjuuuukt. Gott. Dyrt. Lyxigt. (Jag ska verkligen satsa på att bli rik när jag är vuxen, tänk att få gå ut och äta såhär varje lördag♦.)
Efter detta gick vi till Martin (som pratar mer än 10 munnar hinner tillsammans) och fick drinkar och underhållning. Vi vann musiktävlingen (även om självklara låtar missades)! Utgång på Butler's (hade inte gett upp hoppet om att få gå ut och klubba). Så, ja, jag fick äntligen dansa. Wihoooo!

Okej, imorgon tenta och sen födelsedagskalas. Jag är lite orolig. Först för tentan och sen över mass-sms-utskicket. Man kan ju inte säkert veta att de har kommit fram till alla mottagare... Jaooo, det blir spännande och se vilka som dyker upp imorgon.

Jag gillar inte detta.

Åh, vad jag blir matt av SJ. 5 timmars resa idag som skulle ta 2 ½. Ni slösar bort min tid, fattar ni det, sega tåg!? Det här med att åka kommunalt, jag vet inte jag. Det är antingen för varmt, för kall blåst från fläktarna i taket, smutsigt säte, en illaluktande äldre man som sitter bredvid som berättar sitt livs historia, en högljudd unge eller förseningar. Idag fick jag uppleva allt detta. Sa jag att jag var bitter?

Men annars har helgen varit prima! Mer om den senare.

My moon my man.



Får inte nog av låten! Får inte nog av Feist! De dansanta killarna i grupp som är stilrena är roliga att titta på. Och vad hon är snygg och vilken röst. Jag är en beundrare.

Utsikt just nu.


image78

Jag tycker att jag har skött orkidén mycket bra. För ett par månader sedan var det endast fyra ledsna gröna blad, men skåda den nu! Än finns det hopp om att få gröna fingrar. Så det är denna blomma som jag stirrar på när jag försöker finna svar till frågor som rör sig om Business Statistic.

Ciao!

En potatissallads memoarer.

Jag är potatissallad. Blandningen. Lukten går inte ur från händerna. Fast jag har skrubbat dem superstrongt. Så går det på tisdagar på ICA när det ska göras massvis kilo av potatissallad. Som jag får stå och blanda. Majonäs på armar. Majonäs i håret. Ah!

Jag ska aldrig äta köpt potatissallad igen. Eller majonäs för den delen.

→ Men nu är det bara 2 ynka jobbdagar kvar. Två! Efter jobbet på fredag drar vi till Göteborg och njuter av Way Out West-stämning. Jag förstår inte vart juni och juli tog vägen. Svisch svisch! Äntligen är sommarvärme här. Det tog faen tid.

Just det! Blond igen. Back to basic, liksom. Blond i hjärtat, blond i håret. Tack, godingar, för dra-slingor-ur-hätta-kvällen. Ah, känns så mycket roligare att vara ljus än att vara sådär halvgråbrunblond som tidigare (men blond ibland när det är precis nyduschat).

When you're facing a loaded gun, what's the difference?



                                                     Besatt.


Kräftinvasion.

Ledig idag och imorgon, wiii! Så nu jäklar studeras det statistik. Detta ämne kan vara intressant men aldrig underbart. Igårkväll var det häng på Rays veranda, åh det var en så skön känsla och veta att man inte behöver gå upp i ottan dagen därpå. Så i fredags anordnade Maria en go kräftskiva. Tack för den! Vårt bord vann kräftkampen (vem som kunde äta flest rödingar), mohahaha.

Morgondagen betyder nytt jobb för P. Jag hejar på dig! Inte några fler bilar utan istället flyg- och rymdgrejer (motorer, växellådor?) vilket är, gott folk, något coolare. Volvo Aero. Jao, mannen är smart. Det är inte jag, men inte deppar jag över det, utan önskar mig den här snygga klänningen från O'Neill i födelsedagspresent istället:
image77

Antonio.

Det är lustigt när man tänker på vilken typ man dras till.

När jag var 14 år var jag övertygad om att jag skulle gifta mig med en italienare och ha en liten vingård och en son vid namn Antonio. Det tänkte jag i flera år. Visst, jag hade mina små hemliga förälskelser i olika killar i skolan, men den spännande mannen inväntades. Vid ännu yngre år var det den svarte afrikanen (en masaj?) som var den vackraste skapelsen, enligt lill-mig. Ville bo i en hydda och springa på prärien (hemlig dröm då). Men nu. Ja, nu de senaste åren kan jag bara konstatera att jag dras till den trygge och nordiske hanen. Så det så.  Och så har jag blivit alldeles för "i-land-person med starkt konsumtionsbehov". Jag är också en bov till växthuseffekten. "Var finns nätverksuttaget?". Det kan man ju fråga sig om man skulle leva i en hydda.

Men visst kan man döpa en son till Antonio även om han inte har några italiano-rötter?

Om 1 månad och 2 dagar.


Klänning + plastbestick.


Klänningen köpte jag igår i Göteborg. Fynd! Ett skärp till och, vóila!

Just det, jag shoppade 18 plastbestick också. Fråga inte varför, men de var ju svarta och snygga! Så kostade de bara 10:- in total.

Ajöss!

Besatt.

Jag tror att jag missbrukar termen besatt/besatthet. Lyssna på detta:

Besatthet är dels ett bibliskt, dels ett religionsvetenskapligt begrepp. I Bibeln förstås därmed att varelser är uppfyllda och styrda av andar. I många kulturer finns föreställningen att sjukdomstillstånd beror på sådan besatthet. I religionspsykologin talar man om besatthet i samband med inspirerade tillstånd hos intensivt religiösa människor, t.ex vissa mystiker.

Ordet används flitigt av mig sedan flera år tillbaka. För tillfället är jag besatt av paranötter, min pincett, en speciell parfym (Ralph Lauren - Romance, för övrigt fyller jag år snart), the Departed, my baby, kokta ägg, att försöka bli brun (men har nästan gett upp) m.m.

Men när man säger så till en som inte är bekant med uttrycket, vad tror denna person då?
"Gud, sitter hon bara och äter ägg hela dagarna då, om hon är besatt? Läskigt". Men kära X har slagit rekordet, för många år sedan, när hon sa till en nybliven flört: "Jag är lite besatt av dig." Jag är inte säker på om han tog det helt rätt.

Jag tycker att man är besatt om man gillar något/någon ass-mucho. Men för det är jag ingen religiös mystiker. No no.

RSS 2.0