Blaj.

Hallu!
Numera har jag nästan accepterat det faktum att leva utan Internet. Ett liv utan Internet, ny film av skaparna till SMS, vad betyder det? och romantiska komedin Vad hände med Aragorn?
Nej, men seriöst så är tekniken emot mig. Utan dator hemma i Ulricehamn, så tänkte jag, äntligen tillbaka i Jönköping med bredband. Då går skärmen sönder. Och Bogedata jobbar i en mycket långsam takt. Nu sitter jag alltså i en härlig kvav datasal i skolan. Jag hoppas på nästa vecka. I mars kommer min beloved bärbara som är beställd. Men mars, det är ju evigheter! Det enda positiva ur det här är att jag har jättemycket ledig tid på kvällarna som jag kan använda till roliga grejer. Till exempel till att kolla på dokumentärer om Sagan om Ringen-triologin. Hur gjordes Gollum? Lavskägge? Vem kysste vem? Hur många timmar per natt sov Peter Jackson under inspelningsdagarna? Jag har svaren!

Har börjat med 2 nya kurser nu. Marketing och Macroeconomics. Läraren i marketing är så gooo! 3 timmar känns lugnt, aa han är härlig och amerikansk. Eller kanadensisk? Läraren i macro ger mig däremot en tyngd i huvudet, jag försöker verkligen lyssna på vad han mumlar om, men jag får inte in det. Det kanske blir bättre sinom tid.

Fick precis sms från Sandra som glider runt i Australien. Jag vill också se en solnedgång. Åhh, de verkar ha det underbart! Jag är avundsjuk, men samtidigt är det bra här också, hehe. Jag ska minsann till Paris i vår! (Visst sa du ja, Peter?) Han har inget alternativ. Jag känner att man måste till Paris någongång i sitt liv, varför inte detta år? Jag vill vara ung och resa. Inte 42 år med barn. Eller då med, såklart, men orkar småttingar gå och shoppa en hel dag? Amsterdam, Barcelona eller London kan jag mycket väl tänka mig också. Jag älskar Ryan som flyger.

Tänkte ordna en inflyttningsfest. Men när? Hur många ska man bjuda? Blir grannarna arga? Tema? Kom med förslag! Åh, min lägenhet är grrreeeeat som Tony brukar säga. Usch, vad de flingorna är söta, åt de i helgen. Weetabix däremot, mumma.

Idag när jag gick till skolan ställde jag frågan: om man vore en frukt, vilken skulle man vara då? Jag kom fram till att jag skulle nog vara en kiwi - brunt hår (men snart blont, tror jag) som jag ibland får för mig är grönt (vilket kiwi är inuti!), ibland kan jag bli torr i hyn som en kiwi blir torr om den ligger framme för länge. Men sen kom jag på att en kiwi har jättemycket c-vitamin (typ massa mer än en apelsin) och jag har ju inte överdrivet mycket energi, lite lagom, så där sprack det. En kiwi kan ibland vara asgo och ibland sur. Det är ju jag!
Vilken frukt är du?

Serier.

Godmorgon alla hurtiga (jag önskar att jag var det, men min kropp vill bara sova). Okej, nu är klockan bra tid, men inte när jag fick gå upp...
Tillbaka i skolan. Back in business skulle man ju också kunna uttrycka det om man vill vara internationell (jäklar, vad jag är en 30-årig man med för mycket eu de cologne och strykt skjorta). Vi har en föreläsning kl 10. Sen blir det plugg för hela slanten. Eller halva? Andra halvan går åt till att flytta. För det ska jag göra i övermorgon! Jag är ivrig och förväntansfull (kanske lite hurtig, trots allt?). Däremot ser jag inte framemot tentorna med samma ivrighet. Men ack, så skönt att få det gjort.

En tråkig sak som hände för mig i helgen. Det är ju totalt löjligt, men jag har inte kunnat släppa det. Jag har följt en barnserie (!) som heter "Jesus & Josefine" på mornarna. Okej, den är dansk och dubbad till svenska. Och nej, den är egentligen inte såå bra, men lite härlig och perfekt till frukosten. 24 avsnitt. Jag gick upp i rätt tid i lördags bara för att kolla på det kl 10, men då var det något alpint VM - EM  jaa nevermind. Så då tänkte jag "aha, jullovsmorgon går bara på veckodagarna". Såg framemot det igårmorse, men då visade sig att det hade gått på lördag ändå, en halvtimme senare! Vilken total besvikelse.

Jag lyckas alltid missa sista avsnittet på en serie! Här kommer flera minnesvärda exempel:
"Mirror mirror" (också en barnserie, men då var jag faktiskt fortfarande ett, och följde det stenhårt, men lyckades missa sista).
"Sunset Beach" (alla har ju sett denna evighetsserie, även jag. 17:10 varje dag. Men jag missade sista!)

Inte hela världen jag vet... men lite.

In med det nya.

HEJ!

En dator! Jag har så mycket tid här hemma utan internet. Nu har jag fått låna familjen Gustavssons bärbara för en stund.

Jag tänkte göra min personliga lista för 2006. Men den får komma senare... håll tillgodo.

En kort sammanfattning av julhelgerna:
Julafton var fin som alltid. Vi firade hos mormor i Taberg. Julklapparna bestod av mest köksgrejer (vilket jag behöver!). Jag kom till insikten att "oj, nu är man vuxen när jag på riktigt blir glad för en microvågsugn".


Juldagen. Malin hade ett asskojigt födelsedagskalas. Vi fick tacospaj (i Sibyllapapperstallrikar såklart!) och en underbar chokladdryck med Amaretto. Besatthet no 1. Glada i hågen gled vi ner till Pluto, det var väldigt halt väglag. Och en väldigt lång kö. En del var smarta och hade förköp. Det hade inte jag. Panik på kön! Till slut kom jag in bland folket.
Slutsats: det var nästan värt 180:- för att komma fram till att Pluto är inget att ha! Jag vet inte vad det var som gjorde det till en flopp, men jag fick lite panik på stället och alla människor som stressade runt. Nu ska det dröja länge tills jag går dit igen. Det blir nog aktuellt när Eva-Karin kommer hem (rättare sagt, har man något val?!).
Tack Malin för en härlig fest!


Dagarna som är lite annandag och andra dagar har varit extremt slappa. "Pluggat" lite, ätit julmat och hängt med Peter och vänner. (Peter och vänner - vilken barnfilm!) Apropå Peter, han har ett PSP samt ett underbart spel: Loco Roco. Det är så kul! Det är så roligt att jag ligger och tittar på när han spelar, i flera timmar!


Nyårsafton: tillbringades hos Rickard (Ray). Ett långbord ordnades. Personer fixade till sig. Wihoo, det var jättekul! Det blev ju många ändå, dock så få tjejer, haha, stackars singelmän. (Haha=inte ett hånande skratt, det var ju faktiskt sjukt att alla kvinnliga gäster är upptagna!)
Men från klockan 19 till tolvslaget kändes det som om alla väntade på något...
På vad? Svens raketer? (ett substitut för saknade Ekot) Det nya året? Champagne? En hemlig gäst?
Det måste ha varit 2007 ändå. För när klockan blev 24, då smällde det! Alla blev så pigga och glada. Och ett spontant dansgolv uppfanns. Och det var så kul! Bröderna Hjerstrand var helt tokiga där de stod på stolarna. Sen mitt i allt kommer Stisse (biologilärare på högstadiet) och knackar på och letar efter sin son. Ännu roligare! Äsch, det går inte att beskriva kvällen riktigt, men det var en riktigt lyckad nyårsafton.


GOTT NYTT ÅR


Hejdå!





RSS 2.0